A tartalomból:
Pörzse Sándor: Önök szerint…

Önök szerint van-e összefüggés aközött, amit Dániel Péter az elmúlt héten kiokádott magából, illetve aközött, hogy még mindig Alföldi Róbert a Nemzeti Színház igazgatója? Az Alföldi-ügyet ismerjük. A Kertész Ákos-ügyet ismerjük. Azt is, hogy az ajvékolók az ilyen jellegű ügyek után hogyan reagálnak. A lap főszerkesztője a Dániel-ügy mellett még számos, a nemzetet érintő problémát említ meg.
Vona Gábor: Légpróba
A Jobbikról nagyon sok rosszat mondanak, hazudnak, csúsztatnak, csak azért, hogy az egyszeri magyar médiafogyasztót megtévesszék, távol tartsák ettől a politikai erőtől. Merthogy ki is akar egy szélsőséges, agresszív, gyűlöletkeltő és egyéb oktrojált jelzőkkel teleaggatott párt szimpatizánsa lenni? Persze, hogy senki. (Azért ma már van egy olyan tudatos réteg, amely ha meghallja a mai magyar médiában, hogy valami szélsőségesen nacionalista vagy radikális, akkor azonnal utánanéz, hogy hol lehet csatlakozni, mert az biztosan valami igaz magyar kezdeményezés lehet, amelyet igyekeznek lejáratni.) Van viszont egy érdekes jelző, amelyet nem mások ragasztanak ránk, hanem mi magunk vállaljuk azt, pedig ez is sok ember számára okoz zavart. Ráadásul a sajátjaink körében is. Ez a „nemzeti radikális” kifejezés. A Jobbik elnökének gondolatai.
Lépni kell!
Hazánk uniós tagságáról népszavazás kiírására tett javaslatot a Jobbik. A kezdeményezés korántsem egyedülálló Európában, a britek többsége is szabadulna a „megszálló erőktől”, hogy „maguk döntsenek sorsukról”. Az EU-csatlakozás óta eltelt idő és a várható közeljövő elemzése.
Mit ér a gyermek, ha falusi és magyar? – A Gyurcsány-kormány után Orbánék is halálra ítélik a kistelepülések iskoláit
Be kell zárnia a felső tagozatos képzést azoknak a településeknek, amelyek nem tudnak két párhuzamos osztályt indítani – ez áll az Orbán-kormány által elfogadott köznevelési törvény tervezetében. Mi vár a falusi iskolákra? Hogyan tarthatják meg a kistelepülések saját oktatási intézményeiket? A Bar!kád hetilap elemzése.
Nem tetszik a „bazmeg”
Az MSZP haldoklik, az SZDSZ megszűnt, utódja, az LMP pedig impotens maradt, így van egy balliberális elveket valló társadalmi réteg, aki „hiteles” vezető nélkül maradt. Sokan felismerték bennük a lehetőséget, és civil álcába bújva harcolnak az említett tömeg politikai erejéért.
Visszavonás a tisztességért
A nemzetgyalázó Kertész Ákos mellett öt szégyenteljes év után visszavonták Gergényi Péter volt fővárosi rendőrfőkapitány Pro Urbe Budapest-díját is. A 2006-ban az ünneplő és tiltakozó tömegre lövető vezető elismerésének elvételét a Jobbik részéről Szabó György fővárosi képviselő kezdeményezte. A politikus véleménye szerint a döntés nemcsak a rendőrterror elszenvedőinek üzent, hanem a főváros példamutató teljesítményükért és életútjukért méltán díjazottjainak tisztességét is visszaállítani hivatott. Beszélgetés a közgyűlési képviselővel.
Védtelen ország
Miért nem működik hazánkban a rendvédelem? Vajon félnek-e a rendőrök a cigányoktól? Mi változott Magyarországon 1988 óta, amikor még Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője tanulmányban értekezett a cigánybűnözés problémájának megoldásáról? Biztonságpolitikáról és a csendőrség jövőjéről Sas Zoltánt, a Jobbik Rendvédelmi Kabinetjének alelnökét kérdeztük.
Sukoró Balatonon
Nem érte kár az államot azzal, hogy az MSZMP Balaton-parti ősfás, negyvenhektáros pártüdülőjét mindössze négyzetméterenként 13 ezer forintért értékesítették egy izraeli érdekeltségű cégnek – állapította meg a rendőrség a Jobbik feljelentése nyomán. A Club Aliga területén a beruházó lakópark, kaszinó, hotel, víziváros felépítését tervezi, az építkezés a tervek szerint jövőre elkezdődhet. Az ingatlanokat magas jövedelmű magyaroknak és külföldieknek kínálják majd. A Pro-Mot korábban elkészíttetett egy hatástanulmányt, amelyből kiderül, hogy az izraeli érdekeltségű cég azzal is számol, hogy a külföldiek megnövekvő ingatlanvásárlásai kapcsán a helyiek és a betelepülők között „konfliktusok speciális esete” alakulhat ki.
Reklámfogás vagy valóság? – Hazaival kampányoló multik
A rendszerváltás után berobbanó gyorséttermi láncok zöme külföldi kézben van, ám úgy tűnik, a legjobb marketingakciójuk az, hogy magyar termékekkel, beszállítókkal kampányolnak. Az évente több ezermilliárd forintot külföldre vivő multinacionális vállalatok közül pedig újabban a Tesco próbálja így eladhatóbbá tenni árucikkeit. Utánajártunk, hogy a hangzatos szlogenekből mi igaz és mi nem.
Web-szerelem <3 – Érdekes társkeresőlapok a neten
Vannak emberek, akik úgy gondolják, félreteszik a hagyományokat, és a technika vívmányait kihasználva az interneten keresik meg párjukat. Manapság már az is adott, hogy nem kell mindenféle „jöttmenttel” próbálkozni, tematikus oldalakon is kereshetik életük szerelmét. Felállítottunk egy 10-es listát azoknak, akik szeretnék kipróbálni a virtuális ismerkedést, ám még azon tanakodnak, hogy hova regisztráljanak.
15 perc hírnév
Sorra fogadja az interneten a gratulációkat az a Gyurcsány-rajongó ügyvéd, a Demokratikus Koalíció politikusa, aki Wittner Máriáról terjesztett rágalmaival óhajtott híres lenni. A Bar!kád kivesézte a Dániel-ügyet.
Kulcskérdés – „Csakazértsem” ismeri be a Fidesz az egykulcsos SZJA bukását
A hetekben tárgyalja az Országgyűlés a jövő évi költségvetést és az azt megalapozó adótörvények tervezetét. A néhai SZDSZ egyik leginkább hangoztatott kampányfogását, az egykulcsos személyi jövedelemadót a Fidesz vezette kormány idén vezette be, jövőre bővíti és várhatóan 2013-tól ki is teljesíti. Mindez a „közös kalapnak” 500 milliárd, az alacsony és közepes keresetű családoknak pedig havi szinten több ezer forintos bevételkiesést okoz.
Líbia és ’56
Moammer Kadhafi meghalt, a líbiai nép pedig erős és független államot akar. A 42 évet regnált diktátor eltávolításában sokan kizárólag „az imperialista nemzetközi erők” munkáját látják. A Bar!kád hetilap a líbiai helyzetet elemzi.
Ifjúsági szubkultúrák – A rock
A második világháborút követően útjára induló rock műfaj hamar a világ egyik leghatalmasabb és legmeghatározóbb zenei kultúrájává vált. Az oly sokszor emlegettet lázadó életérzés kifejezésére tökéletesen alkalmas volt, így a fiatalság hamar magáénak tudhatta, a szubkultúra legnagyobb érdekessége pedig, hogy sok másikhoz hasonlóan, itt is megtalálhatóak a fekete gyökerek.
Wass Albert nyomában a Kelemen bércein
A Kárpát-medencét bejáró Kenyeres Oszkár ezúttal az egyik legismertebb Wass Albert-mű, A funtineli boszorkány helyszínén járt, ezt a tájegységet mutatja be szemléletesen a Bar!kád olvasóinak.
Nyeregszemle
A 2011-ben megrendezett nagy sikerű Nyeregszemle hagyományőrző rendezvényre Erdélyből lóháton érkeztek a lovasok. Ezt viszonozva Solymosi Bertold, Oláh Krisztián és Zerinváry Szilárd is lovaik hátán vitték el a 2012-es Nyeregszemle meghívólevelét. Szilárdot kérdeztük az út alatt szerzett élményekről.
A Barikád hetilap csütörtöktől kapható az újságárusoknál. Megvásárlásával a nemzeti sajtót támogatja.