A Jobbik Pécsudvardi Szervezete lakossági fórumot tartott a helyi művelődési házban, ahol a szépszámú érdeklődő előtt Novák Előd a Jobbik alelnöke szólt az előttünk álló önkormányzati választásokról. Az országgyűlési képviselő elmondta, az október 3-i szavazásnak nemcsak az a tétje, lesz e jobbikos képviselő és polgármester a helyi önkormányzatokban, hanem az is, hogy megvalósul e az országban az álláshalmozás felszámolása.
Barkó Béla megyei elnök elmondta, Baranya megyében is vannak effajta „superman”-ek, akik egyszerre polgármesterek, országgyűlési képviselők illetve egyéb szervezetek vezetői. Ilyen például a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács vezetője, Szekó József, aki Mohács polgármestere és a Fidesz országgyűlési képviselője. A kormány meghozta a kétmilliós bérplafont, de ha megvizsgáljuk a bérkifizetést, a költségtérítést és egyéb plusz választókerületi pótlékokat, bőven megvan a kétmillió feletti összeg. A kétmilliós bérplafonnal sem szűnt meg az álláshalmozás az országban.
Wirthné Móricz Zsuzsa a fórumon beszámolt az egykori Hangya Szövetkezet újraindításáról Baranya megyében, amely keretén belül már a kiskereskedelmi bolthálózat megnyitását is tervezik, az első sikerének tükrében.
A fórumon Ipacs Sándor, a Jobbik pécsudvardi képviselőjelöltje elmondta, megválasztás esetén a fiatalok rendelkezésére álló ifjúsági klubot kívánja élettel megtölteni, valamint falubusz vásárlására ösztönzi majd a testületet, de a lakosság megkérdezésével az elmúlt rendszert is száműzni kívánja a településről, ami még az utcanévtáblák formájában jelen van Pécsudvardon.
(Baranyai Hírek)