Bármilyen eredménynek örülne a Jobbik, hiszen 2006-ban csak hat helyen tudtak képviselőjelöltet adni - mondta a Hírszerző tudósítójának Szabó Gábor. A Jobbik pártigazgatója azt mondta, a legfőbb cél, hogy minden megyei közgyűlésbe jusson be jobbikos képviselő, illetve abban is bíznak, hogy Észak-Magyarországon polgármestert is adnak. Példaként hozta fel Tiszavasvárit és Jándot.
Miskolcról azt mondta, ha a Fidesz viszonozta volna a gesztust, és visszalépett volna jelöltjük javára, akkor az MSZP-s Káli sándort biztosan le tudták volna győzni, most viszont három szereplős maradt a játék.
Budapesten is az a cél, hogy kerületi képviselő testületekben ott legyenek a jobbikosok. Mint mondta, a fővárosi közgyűlésben most nem nézik azt, hogy az MSZP jobban teljesít-e náluk.
"Lélekben nem készülünk senkivel együttműködésre, de nem zárjuk ki, hogy helyben, ha lehetőség adódik, ne lépjünk valakivel koalícióra" - mondta Szabó. Ugyanakkor az MSZP-vel és a Fidesz liberális szárnyával semmiképpen nem hajlandóak koalícióra lépni. Utóbbira példaként hozta fel Kósa Lajost és Pokorni Zoltánt.
(Hírszerző)