Paranoiásnak és futóbolondnak minősítette a NAV-botrányt kirobbantó egykori adóhivatali dolgozót Deutsch Tamás. A fideszes EP-képviselő szerint sokaknak ismerősök lehetnek a hasonló figurák, a legnagyobb bűn pedig az, hogy politikai okokból kihasználják, majd ejtik őket.
"Ez a Horváth nem-NAV-revizor András egy szegény, szerencsétlen futóbolond" - írta saját Facebook-oldalán vasárnap a NAV-botrányt kirobbantó egykori adóhivatali dolgozóról Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő. Szerinte mindenki ismeri "a Horváth András-féle közéleti paranoiásokat", aki akár csak egyetlen napot is volt társasházi közös képviselő, bármilyen ügyfélszolgálaton dolgozó munkatárs, önkormanyzati vagy parlamenti képviselő.

Deutsch szerint ezek a "jobb sorsa érdemes alakok" hosszú és terjengős leveleket írogatnak, amikben minden részletre kiterjedően leírják az ügyet, "ami nem más, mint a mániájuk, a fixa ideájuk", és ami az esetek döntő többségében "valamilyen világ- vagy országos méretű összeesküvés, visszaélés, gigantikus titkosszolgálati manipuláció". A közéleti paranoiás az EP-képviselő szerint "a Nagy Disznóságról lebbenti le a fátylat kérlelhetetlen logikával".
A gúnnyal és iróniával átitatott írásban Deutsch úgy fogalmaz: a közéleti paranoiás mindenkinek elküldi a leveleket, de legfőképpen "a Nagy Emberekhez akarja eljuttatni a beadványt". Utóbbi lehet a köztársasági elnök, a miniszterelnök, egy miniszter vagy államtitkárok, a főbíró vagy a főügyész, de a lényeg, hogy "roppant egyszerű dolgokat" javasol: "ne késlekedjenek, ne szarakodjanak tovább", hanem "azonnal számolják fel a leleplezett disznóságokat"

"A közéleti paranoiásoknak" természetesen vannak bizonyítékaik, de azok "vagy olyanok, mint a Loch Nessi-i szörny, mindig beszél róla, de soha, senki nem látta, vagy olyan bombasztikus anyagok, mint évekkel korábbi újságok kivágott cikkei, a közéleti paranoiás korábbi levelei" - írta Deutsch Tamás, aki ilyen bizonyítéknak nevezte a Horváth által lobogtatott, majd a nyomozók által lefoglalt zöld dossziét is.
"A közéleti paranoiás szegény, szerencsétlen futóbolond" - véli Deutsch - és "a legszemetebb dolog politikai, üzleti, hatalmi érdekből kihasználni ezeket az embereket, tiszavirág életű közéleti celebeket gyártani belőlük", majd amikor kiderül, hogy nem leleplezők, "hanem törődést érdemlő betegek, akkor ripsz-ropsz ejteni őket".
(HVG - Facebook)
Kapcsolódó: