Deutsch Tamás hirtelen úgy gondolta, hogy valamit gyorsan lépnie kellene már sokat szenvedett kis hazánk demokráciájának megcsúfolása ellen. Furcsa azonban, hogy ennek érdekében nem saját pártja, vagy a "jól elszámoltatottak" felé vette az irányt, hanem portálunkat állította célkeresztbe.
A Fidesz európai parlamenti parkolópályára állított vagánya úgy gondolja, hogy csakis betiltásunkkal adhatna még nagyobb szabadságot a világnak. Ennek érdekében egy igen illusztris klub tagjává avanzsált, hiszen nem ő az első, aki a legolvasottabb jobboldali hírportál elhallgattatásával hozná el a "szebb jövőt". Gyurcsány, Takács, Pintér, Navracsics, Gál, Orbán és Szijjártó (a lista nem teljes, akkora felületünk nincs) után az MTK elnöke is elhatározta, megálljt parancsol az "ordas eszmék" terjedésének. Nem is akárhogy!

Mennyi? Három
A (ki)választott képviselő ugyanis egyenesen ultimátumot adott a - papíron, jobb helyeken és szebb korokban - független ügyészségnek, hogy "egyszer és mindenkorra" felszámolja "gennyláda náci" hírportálunkat. A "független" ügyészség minderre 72 órát kapott. Nem többet, nem kevesebbet. Három napunk maradt hát, hogy szedjük a sátorfánkat, különben Deutsch Tamás haragjával találjuk szembe magunkat.
Első olvasatra mindez igen szürreális, mi sem hittük volna el, ha nem olvastuk volna Tamás Facebook-oldalán. Ott aztán megtudhattuk, hogy tőről metszett nácik vagyunk (nem is vagyunk metszettek - a szerk.), a létezésünk is gyalázat és a magyar embereket alázzuk meg. Deutsch nem csak arra veszi a bátorságot, hogy az ügyészséget utasítgassa (nem mellesleg, az ügyészség is kiadhatna valami Tamásunktól elhatárolódó közleményt, ha egy kicsit is ad arra a nagy függetlenségére, de inkább ne pedzegessük a lehetetlen kategóriát) hanem a bíróság szerepkörét is átveszi. Kijelentette: működésünk törvénytelen. A nagy szabadságharcos istenérveivel nem vitatkozhat csak úgy egyik hatalmi ág sem.

Ülj le, Tamás! Egyes
Deutsch Magyarország ügyészségének címzett ultimátuma - szöveghűen - alább olvasható.
A Kuruc.info egy tőről metszett náci szenny(hon)lap.
A létezése nettó gyalázat.
Förtelmes szövegeikkel nap mint nap nyilvánosan megalázzák az összes tisztességes, becsületes, jóakaratú magyar embert. Egytől egyig mindenkit, akár tud róla, akár nem.
A Kuruc.info működése törvénytelen.
A törvények betartatására hivatott intézmények teljes töketlensége miatt ugyanakkor a Kuruc.info háborítatlanul tevékenykedik. Az elmúlt napokban például mosolyogva óriásplakát helyet béreltek maguknak, óriásplakátot nyomtattak, majd kihelyezték azt a kibérelt helyre és gondolom még áfás számlát is kértek a szolgáltatásokért, mert így van ez rendjén. Zavartalanul élik egy náci hírportál dolgos hétköznapjait. Munkaidőn túl pedig szorgalmasan újságírókat illetve általuk zsidónak, cigánynak, buzinak, stb. minősített embereket fenyegetnek, szóval kedvenc szabadidős náci szenvedélyüknek hódolnak.
A magyar ügyészség a kétségbeejtő tehetetlenkedésével - évek óta képtelenek kideríteni, kik csinálják ezt a szart - nemes egyszerűséggel szembe köpi Magyarország Alaptörvényét és további, legkevesebb féltucat sarkalatos és más törvényét. A magyar ügyészség nem a jóakaratú emberek, hanem a náci szenny(hon)lap oldalán áll.
De ami sok, az sok (szívem szerint itt jóval erősebben fogalmaznék, de nem akarok újat húzni K. Olgával)!
Mostantól számítva pontosan 72 órája maradt az ügyészségnek, hogy törvényes kötelezettségének végre eleget téve egyszer és mindenkorra felszámolja ezt a gennyláda náci hírportált. Nincs melléduma, nincs egyfelől-másfelől! Tessenek az ügyészségnél azonnal a két hátsó lábukra állni, mert kezemben a kréta és indulok a Legfőbb Ügyészség épületéhez ugróiskolát rajzolni.
Mit lehet ehhez hozzátenni? Kedves Tamás! Üdv a klubban és jó ugróiskolázást!
(Kuruc.info)
Frissítés: Az ügyészség elhatárolódik Tompikától
Igaz, fenti cikkünkben ajánlottuk az ügyészségnek, hogy kérje ki magának a Fidesz díszzsidajának szavait, de nem gondoltuk, hogy annyira jó viszonyban lennénk, hogy komolyan is veszik. A végén még nekünk kell elhatárolódni saját magunktól, mert igaza lesz Deutschnak, és kiderül, hogy az ügyészség tényleg a mi oldalunkon áll... Azért ennyire még nem rózsás a helyzet. Alább az MTI híre.
A Legfőbb Ügyészség visszautasítja Deutsch Tamás néppárti európai parlamenti képviselő Kuruc.infóval kapcsolatos bírálatát - reagált az MTI-nek Fazekas Géza ügyészségi szóvivő, miután a politikus szerda késő délután a Facebookon közzétett egy, a vádhatóságot kritizáló írását.
Deutsch Tamás a közösségi portálon "tőről metszett náci szenny(hon)lap"-nak nevezte az oldalt, amelyen szerinte "nap mint nap nyilvánosan megalázzák az összes tisztességes, becsületes, jóakaratú magyar embert". A politikus a honlap működését törvénytelennek nevezte, és bírálta a törvények betartatására hivatott intézményeket, amiért a "náci hírportál dolgos hétköznapjait" zavartalanul éli.
Úgy vélte, az ügyészség a "kétségbeejtő tehetetlenkedésével" évek óta képtelen kideríteni, kik csinálják a szerinte az alaptörvényt és más törvényeket is sértő portált.
"Mostantól számítva pontosan 72 órája maradt az ügyészségnek, hogy törvényes kötelezettségének végre eleget téve egyszer és mindenkorra felszámolja ezt a gennyláda náci hírportált" - fogalmazott Deutsch Tamás, aki kilátásba helyezte, hogy ha az ügyészségnél nem állnak azonnal "a két hátsó lábukra", akkor indul a legfőbb ügyészség épületéhez ugróiskolát rajzolni.
Fazekas Géza hangsúlyozta: az ügyészség általában nem szokott képviselők közéleti megnyilvánulásaira reagálni, ugyanakkor durva kirohanásnak és valótlan állításoknak nevezte a politikus által írtakat. Hangsúlyozta: az ügyészség több eljárást is indított a portál ellen, köztük M. Balázs ellen, aki a vádhatóság szerint főszerkesztőként rágalmazást követett el. Hozzátette: annak ellenére tudtak vádat emelni, hogy az Egyesült Államok még 2007 őszén elutasította a portál szerverének lefoglalását az amerikai alkotmány első kiegészítésére, a sajtószabadságra hivatkozva.
A vád alapjául az szolgált, hogy 2006. október 7-én, majd 16-án, majd utána több alkalommal, frissített formában a 2006 szeptemberi budapesti eseményekkel kapcsolatban a Kuruc.info közzétette az ügyekben eljáró bírák, ügyészek személyes adatait.
A Fejér Megyei Bíróság 2011 őszén jogerősen bizonyítottság hiányában felmentette M. Balázst.
2. frissítés: felhívás demokratikus párbeszédre
Nem ért egyet Dajcstomival? Ön szerint nem portálunk, hanem a "kokárdás liberális" létezése és tevékenysége a nettó gyalázat? A cigány- vagy zsidóbűnözés helyett úgy látja, inkább a gennyláda, basztatás, puhatestű szalonnáci véglény (= hazafi), geci, picsa és hasonló szavak minősíthetők förtelmes szövegeknek? Az Ön véleménye szerint nem kellene mindent törvénytelennek minősíteni, ami nem szolgálja a Fidesz, és kedvenceik, a zsidók és cigányok érdekeit? Esetleg az az álláspontja, hogy nem a nemzeti erők, hanem a bűnözők elleni fellépésre kellene buzdítani az ügyészséget Gyurcsány- és elvtársaitól kezdve Tompi országfelvásárló fajtársain át a nagyszüleinket halomra gyilkoló, ennek ellenére a kormány védelmét élvező nem hiába születettekig? Kikérné magának, hogy egy Deutsch nyilatkozzon a magyarok nevében, vagy diszkréten jelezné neki, hogy aki minisztersége és első házassága (immáron a harmadiknál tart, s ki tudja, hol áll meg) alatt magot hajtott a titkárnőjébe, az ne emlegessen tisztességet és becsületet?
Most közölheti mindezt magával a twitterhuszárral, elvégre a barátságos telefonbeszélgetés nem büntethető! Érdeklődni, véleményt nyilvánítani mindenkinek szabad (a fenyegetést viszont büntetik - persze csak ha tudják, mert az illető a saját számáról telefonált, nem eggyel a világhálón elérhető számtalan ilyen program közül).
Íme a magyarellenes metélt telefonszáma, adják át neki a mi üdvözletünket is!
06-30-200-1982
És ne feledje: hamarosan ugróiskola!
Zoom
3. frissítés: söpredéknek tartja a magyarokat a zsidó
Dajcstomi a jelek szerint nem örül az állampolgári visszajelzéseknek, pedig egy képviselőnek illene tisztelettel meghallgatni a nép hangját. Még akkor is, ha gojokról van szó. Ehelyett söpredékezésbe kezdett a Facebookon, azt állítva, hogy nyolc olvasónk van (talán kevesli a hívásokat), nem zavartatva magát attól a ténytől, hogy ezt a róla szóló cikkecskét is közel ötvenezren olvasták már - és lesz az nyolcvanezer is, ha így folytatja. Csak a nyolcas szám kedvéért, bár eddig úgy tudtuk, a hatszázezer és a hatmillió a kedvenc számuk.
Zoom
Ezért haragszik Tompi: a jó fideszes amúgy sem szereti a kellemetlen tényeket, de ha még zsidó is, akinek köztudottan antiszemitizmus minden alapigazság... akkor viszont azonnal kapja a rohamot.
Zoom
Zoom
4. frissítés: Jobbik-közlemény: Miért nem a politikusbűnözők elszámoltatása ügyében adott ultimátumot Deutsch az ügyészségnek?
A Jobbik szerint ha már Rogán Antal, vagy - most éppenséggel - Deutsch Tamás nyomást akar gyakorolni az igazságszolgáltatásra, akkor nem a kuruc.info megszüntetése érdekében kellene ultimátumot fogalmazni az ügyészségnek, hanem Gyurcsány Ferenc, vagy a Mansfeld Péterre halálos ítéletet kérő vérügyész, Mátsik György elszámoltatása érdekében. De ugyanilyen vehemensen posztolhatnának a Facebookra a jelenlegi kormányhoz köthető korrupciós ügyek - trafik-koncessziók, Közgép, E-ON, pénztárgépek, stb. - és földmutyik felelőseinek feltárásáért, a szükséges eljárások megindítása és felgyorsítása érdekében.
A legolvasottabb jobboldali hírportál Magyarországon a kuruc.info, ez azonban nem jelenti azt, hogy magyarországi székhelyű, szerverű vagy szerkesztésű oldal volna, így törvényeink sem vonatkoznak rájuk, ahogy például a BBC-re sem. Semmilyen magyarországi hatóság nem minősítette a kuruc.infót törvénytelennek, bárki hirdetheti is a portált, ahogy szolidaritásból teszem ezt több képviselőtársaimmal együtt az Országgyűlésben épp a kuruc.infós óriásplakát képével hivatali laptopom fedelén, egyúttal a trafikmutyira is felhívva a figyelmet.
A Jobbik sok mindenben nem ért egyet a Kuruc.infóval, azonban a kormány által előkészített internetcenzúrát elfogadhatatlannak tartjuk, ahogy most az óriásplakátos véleménynyilvánítás korlátozását is, hiszen a hirdetés semmilyen jogszabályt nem sértett. Ellenben az ATV lábbal tiporhatja a médiatörvény kiegyensúlyozott tájékoztatásra vonatkozó előírásait, s miközben azt a csak fideszesekből álló Médiatanács következmények nélkül hagyja, épp a héten szavazott meg az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága 20 millió forintot nekik egy holokausztmegemlékezés-sorozatra.
Kövér Lászlónak, a Fidesz választmányi elnökeként pedig saját háza táján is volna sepregetnivalója, Deutsch Tamás trágárságot sem nélkülöző, a szólásszabadságnak hadat üzenő, primitív megnyilatkozása miatt.
Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője
5. frissítés (2013. 12. 13., 10:30): jelentjük, Dajcstominak nem jön össze.
Az ultimátum lassan lejár, mégis itt vagyunk - de legalább már nem panaszkodik arra, hogy csak nyolc olvasónk fejtette ki neki a véleményét arról, valóban a zsidóknak kell-e eldönteni Magyarországon, hogy melyik hírportál működhet, és melyik nem (és az ígért 80 ezres nézettséget is meghaladta a cikk - lesz ez még 100 ezer is):
Zoom
6. frissítés (2013. 12.14., 18:15): bizony nem jött össze neki
Lejárt az ultimátum, mi pedig továbbra is itt vagyunk. Javasoljuk a feltűnési mániás szoknyavadásznak, kérdezze meg Rogán nevű párttársától, hogy kell ezt hatékonyan csinálni...

A Facebook hőse még nem reagált a helyzetre, talán az elrettentő erejű szankción gondolkodik. Az eddigiek alapján ez vélhetően egy vagy több vulgáris szó használatából fog állni. Nem lennénk most az ügyészség helyében...
(Plakát: Vnaal)
Kapcsolódó: