Alább olvasható a levélváltás.
Kovács Rajmund elnök úr részére
Jobbik Magyarország Mozgalom veszprémi szervezete
Elnök Úr!
Mi, veszprémi és Veszprémet szerető demokraták, nem kérünk a Jobbik menetéből! Nem kérünk a megfélemlítésből, a betiltott egyenruhásokból, a paramilitáris szervezetekből, a békétlenkedésből!
A Világos Veszprémért Mozgalom és a felhíváshoz csatlakozók (civil szervezetek és pártok tagjai, hívő emberek és józan ésszel gondolkodó polgárok) arra kérik a Jobbik Magyarországért Mozgalom veszprémi alapszervezetét, hogy mondja le a szeptember 8-ra meghirdetett menetelését.
Amennyiben nem áll el a Jobbik a rendezvény megtartásától, a Veszprémbe bevezető 6 közút mentén 8.00 és 10.30 között félpályás útlezárásokkal fogjuk nehezíteni a bejutást és olyan transzparensekkel várjuk az ideérkező és ide vezényelt menetelőket, ami világossá teszi a számukra, hogy az itt élő emberek békében akarnak élni egymással, tiszteletben tartva a különbözőségeiket, nem akarják a megosztást, a gyűlölködést, a kirekesztést, a kisebbség ellenességet, az antiszemitizmust, a rasszizmust!
Veszprém, 2012. augusztus 30.
Világos Veszprémért Mozgalom
 
Tisztelt Világos Veszprémért Mozgalom!
Levelükben leírják, hogy az itt élő emberek békében akarnak élni egymással, tiszteletben tartva a különbözőségeiket, nem akarják a megosztást, a gyűlölködést, a kirekesztést, a kisebbségellenességet, az antiszemitizmust, a rasszizmust.
Tisztelettel kérem Önöket, hogy írják meg nekem pontosan, hogy ezt a felmérést mikor, hol és mennyi megkérdezett részvételével készítették, mert én is Veszprémben élek, és nem találkoztam azzal a kérdőívvel, hogy mit is akarnak a veszprémi polgárok. Számomra így a levelük egy része hiteltelen.
Mi sem kérünk a megfélemlítésből és a zsarolásból, amit Önök most ezzel a levéllel megpróbáltak megtenni. Miként tarthatják magukat demokratának, ha tisztességtelen eszközöket alkalmaznak? Sehogy. Ez nem demokrata tett, hanem egy gyáva próbálkozás.
Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a rendezvényt mindenképpen megtartjuk.
Kérem, vigyázzanak a testi épségükre, amikor demonstrálnak a Veszprémbe vezető utakon, mert egyúttal a veszprémi polgárok bejutását is akadályozni fogják.
Kovács Rajmund elnök
Veszprémi Jobbik