Egy felzárkóztatott csínytevő
"Egy konyári általános iskolai történelemtanár fejti ki igencsak szélsőséges nézeteit egy videofelvételen" - írja a HVG, s a normálisabb olvasók máris biztosak lehetnek abban, hogy egy derék emberről van szó, aki semmi mást nem mond, csak az igazságot.
És pontosan erről van szó: Vígh Szilárd kijelenti: a cigány gyerekek nemcsak mocskosak, hanem büdösek is, ráadásul kezelhetetlenek, és semmi más nem használ, csak a fizikai erőszak. Van két-három kivétel, akik tehetségesek, de az elsöprő többség egyszerűen hülye - mutat rá.
"Hogy párszor, csak hát félek én is megütni, mert nehogy a csigolyája eltörjön. Félnék, csak hát sokszor nem tudsz mit csinálni, ki nem küldheted óráról, térdepeltetni eszedbe ne jusson, az igazgató nem engedi, jó, néha muszáj. Olyan, hogy egyes, vagy szaktárgyi figyelmeztető, az abszolút nem használ, tehát csak a fizikai erőszak. Azért párszor nekem kellett, és utána már helyrerázódott a dolog" - hangzik el a konyári általános iskola tanárának a szájából a YouTube-ra feltett videón.
A tanár arról panaszkodik, hogy nem is az a baj, hogy a cigány gyerekek hülyék, hanem, hogy primitívek, és a szülőknek sem lehet megmondani, hogy neveljék meg, mert még ők sem tudnak írni-olvasni. A megoldás szerinte az lenne, hogy népnevelő intézetekre kellene költeni a milliárdokat, hová 4-8 évig járhatnának a gyerekek, a családjuktól elszakítva (ez egyébként a Jobbik javaslata is).
A helyzetről kendőzetlenül beszélő pedagógus cigány népismeretet is tanít, de bajban van, mert nem nagyon van amivel kitölteni az órákat: "Nem vágytam rá, egyetemen nem tanították ezt. Azt sem tudtam, miről van szó, meg hát végül is nagy történelmük nincs, egy órán belül össze lehetne foglalni" - állapította meg.
(Kuruc.info - HVG korrigálva)