A zsidó vallási tolerancia újabb követendő példájának tanúi lehetünk ezekben a percekben Jeruzsálemben. A fajvédő Ovádjá Joszéf tekintélyes izraeli rabbi fölhívására több ezer földühödött ortodox zsidó támadja, tartja ostrom alatt azt a több száz zsidó nőt, akik a férfiakhoz hasonlóan kívánnak imádkozni a Siratófal előtt. Az ortodoxok a rendőrökre székeket, a nőkre emberi ürülékkel teli nejlonzacskókat hajigálnak.

Ortodoxot fékeznek meg a rendőrök (Fotók: Gíl Johánán)
A Magyarországon a demokrácia, a sokszínűség és a vallási tolerancia követendő fellegvárának beállított Izraelben, pontosabban a megszállt Kelet-Jeruzsálemben álló Siratófal előterében ezekben a percekben, órákban szégyenletes zsidó belháború zajlik. A reggeli órákban az újhold tiszteletére mondandó imára zsidó nők gyűltek egybe a Siratófal számukra elkülönített, tehát a fal előtti térség déli fertályán, és a férfiakhoz hasonlóan imasált öltve elkezdtek imádkozni. De nem sokáig, mert a helyszínre megérkező, most már több ezer bigott ortodox zsidó férfi rájuk rontott és jelenleg is igyekeznek eltávolítani őket a Nagy Heródes által az ókori szentély nyugati támfalaként épített Siratófal környékéről. A Jediot Áháronot héber hírportálon videón is követni lehet a helyszínen történő eseményeket.
A Siratófal Asszonyai nevű mozgalom tagjai már évek óta küzdenek azért, hogy a férfiakkal egyenlő jogosultsággal imádkozhassanak a Siratófal előtt és más, a zsidók által szentnek tartott helyeken. A nők szándékát tegnap a világi értékeket, emberi jogokat és a vallásszabadságot általában védelmező (természetesen többnyire csak a zsidókét - H. J.) izraeli bíróság legutóbb engedélyezte a nők imasálban történő imádkozását a Siratófalnál.

Imádkozó nők százai a Siratófal előtt
A fajgyűlölő, a gojokat a zsidók született rabszolgáinak tartó, előbbieket időnként állati tulajdonságokkal is fölruházó Ovádjá Joszéf, bagdadi születésű rabbi bezzeg nem sokat törődik a világi izraeli bíróság döntésével, mert fölhívására eddig több mint tízezer idősebb és fiatalabb elvakult ortodox zsidó érkezett a Siratófal előterébe, hogy elkergesse onnan az imádkozó nőket. Az izraeli rendőrség nagy erőkkel érkezett a helyszínre, elválasztó sorfallal, kiemelésekkel igyekszik megfékezni a nőket meglincselni szándékozó, fölháborodott ortodoxokat.

Nőkön az imasál "vörös posztó"
A vallási toleranciai élharcosai a rendőri jelenlét és föllépés ellenére minden kezük ügyébe kerülő tárggyal dobálják a Siratófal női szakaszában valósággal ostromgyűrűbe zárt lányokat, asszonyokat. Az ortodox zsidók a rendőrökre székeket, míg a nőkre emberi ürülékkel és vizelettel megtöltött nejlonzacskókat hajigálnak át a biztonsági erők sorfalán keresztül.
Hering József - Kuruc.info
Frissítés: A Válláh!Hádásot hírportál épületesebb videója a zsidó toleranciáról