Méregdrága Mercedes-gyűjteményére költi a pénzét dr. Melegh Gábor igazságügyi műszaki szakértő, akinek kulcsszerepe volt a négy ember halálát okozó Eva Rezesova "szlovákiai" milliomosnőre kirótt meglepően enyhe ítéletben. A görény összeférhetetlenség miatt visszautasította az áldozatok hozzátartozóit, de akkor, amikor a "szlovák" milliomosnő védelme kérte fel ugyanerre, már nem voltak ilyen aggályai. Hiába, az autógyűjtés drága hobbi.
A PestiSrácok.hu olvasója hívta fel az oldal figyelmét a Vezess.hu internetes magazin egy tavalyi cikkére, amelyben bemutatják Melegh doktor páratlan gyűjteményét. Egy Merci kivételével. Ez utóbbit egy blogger szerint Melegh Gábor épp az irigyei miatt nem kívánta megmutatni a szakújságíróknak.
Zoom
Szép gyűjtemény. Drága volt?
A Vezess.hu cikkében (amire a kommentek alapján a Rezesova-ügy kezdete óta senki nem figyelt fel) többek között ezt olvashatjuk: “Dr. Melegh Gábor, a BME Gépjárművek Tanszékének vezetője birtokol többek között muzeális minősítésű, 30 ezer kilométeres futásteljesítményű 250C-t a 70-es évek elejéről, kizárólag gyári állapotú 123-asokat és 124-eseket minden kasztni kivitelben, de akad V8-as SL is a gyűjteményében. A kocsikat hét lakat alatt őrzik valahol Budapest belvárosában, egy harmadik emeleti hangárban. – Még egyetemre jártam, amikor az építőmérnök nagybátyám hazajött Kuvaitból egy 123-as Mercivel. Az a Trabantok kora volt idehaza, gondolhatja, azonnal beleszerettem az autóba – emlékszik a vonzalom kezdetére, ám a gyűjtemény darabjait jóval később, az ezredforduló után vásárolta zömében németországi hagyatékokból”. “Ami viszont igazán drága lehet, annak valójában nincs is piaci ára, oly’ mértékig ritkaság. A legértékesebb autó mind közül egy 250C, amely 28 ezer kilométerrel került ide, most 30 ezer van benne. Az OT-nál sokkal komolyabb, muzeális minősítése van a kocsinak. Telet, vagy esőt soha az életben nem látott” – magyarázza kicsit lejjebb a méregdrága gyűjteményre oly büszke Melegh.
Zoom
A pénteki apanázsból jöhet a következő járgány
“Ez így nyolc autó, de valójában kilenc sorjázik egymás mellett a garázsban. Az egyikről azonban kérésre nem közölhetünk infókat” – írja a szakújságíró. Ám az egyik hozzászóló belinkel egy korábbi posztot: “A titkos autó egy Mercedes 190SL szerintem. Nyilván sok lehet az irigye, vagy csak a NAV miatt nem közölhették. Pedig jó lett volna pár képet látni róla – ami elérhető, elég kevés – nagyon szép darab! Bár melyik régi SL nem az?” – írja a Danasom nevű blogger.
Emlékezetes: Rezesova a pénteki első fokú ítélet szerint négy ember halálát okozta tavaly augusztusban, amikor begyógyszerezve, ittasan, hátulról belehajtott az elé kikanyarodó Fiatba, ennek ellenére csak hat év fogházbüntetést kapott. A legenyhébb fogva tartási körülmények mellett gyakorlatilag három év múlva hazamehet, ha másodfokon nem változik a bírói döntés. A magyar felmenőkkel rendelkező tót milliomosnő védelmét az ország egyik legjobb ügyvédje, Novák Péter látja el, s megszerezte a védelemnek az ország talán legelismertebb műszaki szakértőjét, dr. Melegh Gábort.

A gyűjtemény büszke tulajdonosa, dr. Melegh Gábor (i)gazságügyi szakértő
Utóbbinak kulcsszerep jutott. Ő volt az, aki korábban még összeférhetetlenség miatt visszautasította az áldozatok hozzátartozóit, de akkor, amikor a "szlovák" milliomosnő védelme kérte fel ugyanerre, már nem voltak ilyen aggályai. A görény szakelemzésében aztán kimutatta, hogy nem Rezesova, hanem a Fiat – már halott – sofőrje volt a hibás, hirtelen előzése miatt elkerülhetetlen volt a baleset, főleg, hogy Rezesovát még a szemközt közlekedő autók fényei is zavarták.
Zoom
Melegh szerint a puntós volt a hibás
Melegh betoppanása után az ügyben meghallgatott szakértők közül ketten korábbi álláspontjukkal szembehelyezkedtek, s Melegh “pártjára álltak”. Ezeket a szakvéleményeket a bíróság végül nem is vette figyelembe, ugyanis meg sem tudták magyarázni, miért is jutottak teljesen más végkövetkeztetésekre ugyanazokból az adatokból. Melegh véleményét, miszerint szinte elkerülhetetlen volt a baleset és a Fiat sofőrje is hibás volt, a Gödöllői Járásbíróság tanácsvezető bírája, Fülöp Ágnes elfogadta. Melegh és a bírónő nem mellesleg korábban közös könyvet írt Közlekedési büntetőjog címen.

Közlekedési "felmentőjog"
Olvasóink a következő elérhetőségeken keresztül érdeklődhetnek, hogy a sztárszakértő úr az ítélet kihirdetése után milyen autócsodával fogja majd bővíteni páratlan gyűjteményét:
Melegh Gábor
Cím: 1111 Budapest Karinthy Frigyes út 22. IV/3.
Vezetékes tel.: 1/4662808
Mobil: (30)944-3162; (30)966-0498
Fax: +361/365-6648
E-mail: melegh@auto.bme.hu, melegh.gabor@chello.hu
Zoom
Továbbra is várjuk a vérlázító ítéletet meghozó Fülöp Ágnes tanácsvezető bíró adatait!
(Kuruc.info - Pesti Srácok - vezess.hu nyomán)
Frissítés: olvasónk írja:
A Rezesovát kimosdató Melegh Gábor szakértő Merci-gyűjteménye nagy valószínűséggel az EZparkoló Kft. által üzemeltetett valamelyik garázsban van. A festés eléggé árulkodó. Honlapjuk képekkel itt található.
Kapcsolódó: