Olvasóink már többször találkozhattak portálunkon az úgynevezett téli közfoglalkoztatási programmal, melynek célja elvileg a "munkaerőpiaci felzárkóztatás" - és persze jelentősen javítja a foglalkoztatási statisztikát. Mint ismeretes, a téli programra 2013-ban 24 milliárdot csoportosított át a kormány, de jövőre már 184 milliárd forintot szánnak rá.
Az egyik "szintfelmérő" feladatot már megismerhette az ország, aki nem látta volna, itt tekintheti meg a "Rajzoljon felhőt, napot, hópelyhet!" című feladatot. Birtokunkba került azonban a teljes tananyag, és kiderült, nem csak a szintfelmérés ilyen, hanem a feladatsorok jelentős része is. (Emlékeztetünk, havi ötvenezerért.)
Bemutatjuk a legjobbakat, hogy olvasóink is eldönthessék, alkalmasak-e ezek "vissza"vezetni a "hátrányos helyzetűeket" a munkaerőpiacra! (És ne feledjük az egyik olvasónk fájdalmas sorait sem: "Nemcsak cigány származásúak vesznek részt a képzésben, hanem sajnos sok magyar is, akik közül sokak számára ez a képzés teljes mértékben megalázó.")
A felhős-napos-csillagos "szintfelmérés" folytatása: miért ébredt későn reggel, vajon hol volt éjszaka Lakatos Kevinkosztner?
Zoom
Hogyan adná el a 103 éves Irénke nénitől hazaszállított mosógépet?
Zoom
Írás-olvasás
És persze ingecskére rajzolgatás:
Zoom
Ismerje fel a sajtot!
Zoom
Medve, vonat, autó...
Zoom
Tíz percük van megtalálni a ma-mát és a pa-pát:
Zoom
Zoom
Újabb kiváló munkaerőpiaci edzések:
Zoom
Zoom
Ha a lépcső fából van, csak tüzelni lehet belőle, vasazásra alkalmatlan. Amúgy meg ki találkozott már bálnával falopás közben?
Zoom
A veréb helyett inkább a naposcsibét kellett volna bevenni a feladatba:
Zoom
Kommentár nélkül:
Zoom
Mi a munkája az erdésznek? Rasszista módon üldözi az ártatlan fatolvaj romákat...
Zoom
Akár egy öregezéssel töltött éjszakát is el lehetne mesélni e szavakból: Winnetou izgul a bevetés előtt, de egy kis drog után máris indít - az áldozat alszik, de felébred - Winnetou átkozza, majd ordít, üldözőbe veszi, s miután elkapta, ugrál idős áldozatán, közben izzad rendesen, utána aprít, kést öblít, a benzin ömlik... Winnetou  hazaindul, reggelre a ház már csak izzik az olvadó hó közepén - az idős néni vissza van altatva, gyilkosa nevét nem tudja már senkinek megemlíteni, újabb magyar van elintézve... (Érdekes, az olvas ige ide sehogy sem talált...)
Zoom
Ha még mindig nem tud olvasni, segít a kép... Vajon milyen zöldségféle lehet az?
Zoom
Olvassunk mesét, fizeti az állam!
Zoom
Néhány információ az érdeklődőknek:
Zoom
Zoom
Ez volt tehát az írás-olvasás fejezet. Hamarosan a számolással folytatjuk, íme egy kis ízelítő:
Zoom
(Kuruc.info)