Katona Attila Gój megnősült!
Bárki, aki ezt az egy mondatost hírt olvassa, most bizonyára hangosan mormolja maga elé:
- Na és, másnak is voltak már ilyen elvétett lépései.
Zoom
Azt viszont, hogy miért egyedi és szokatlan a "Kócos" becenéven elhíresült, és a 2012. január 14.-én unijjós zászlót égető, majd azt farpofával illető (a BBC élőben számolt be róla) radikális, somogyi fiatalember ebbéli aktusa, elmesélem.
Zoom
"Kócos" barátunk miután karon ragadta szemrevaló aráját, maga köré gyűjtötte nem éppen népes násznépét, ahogy az lenni szokott, rövid, baráti látogatásra érkezett a barcsi önkormányzat házasságkötő termébe. Miután megkapták az ilyenkor szokásos instrukciókat, Gójunk kijelentette, az anyakönyvet ő bizony rovásírással fogja aláírni. No, lett is riadalom rögvest! Csak az anyakönyvvezető értette meg, hogy ezt az ízig-vérig radikális ifjú férjet, most aztán semmi, és senki, nem tántoríthatja el, eddig nem oly megszokott szándékától.
Zoom
Ő sem gördített akadályt a ceremónia eme mozzanata elé, így tehát "Kócosunk" fogta a pennát, és gyönyörűséges, ősi, magyar rovásírással beírta nevét az anyakönyvbe. De a történelembe is! Eddig ugyanis, ha emlékezetem nem csal, nem akadt olyan emberfia kicsiny országunkban, aki ily módon tette emlékezetessé az utókor számára, hogy van még ember, akiben gyökereiben él a magyarság hagyománya!
Kedves "Kócos" barátom, és párja Anita! Két dolgot kívánnék én mostan néktek:
1, Legyetek követendő példa, hogy Magyarországon ne féljünk igaz magyarként élni!
2, Ehhez pedig kívánok, és kívánjunk néktek, sok boldogságot, és hosszú életet!
MI MAGYAROK!
(TLT)
Szemfülesebb olvasóinknak feltűnhet, hogy egy betű kimaradni látszik a rótt aláírásból, ennek okát maga az érintett fogalmazta meg:
"Csak röviden a nevem helyesírásáról még mielőtt valaki lecseszne. Az Etilből lett az Etele, majd Atila névalak, amely a gót származás tévhite miatt vált Attila helyesírásúvá. A kiejtés a mai napig sem követte ezt az írásváltozatot."
Kapcsolódó: