Néhány hónappal ezelőtt nagy botrányt váltott ki, hogy egy kaliforniai iskola nyolcadikos diákjainak esszét kellett írniuk az alábbi témában: a holokauszt tényleg megtörtént, vagy pedig az nem más, mint egy politikai és gazdasági előnyök megszerzése céljából létrehozott mítosz? Azok a náci tanárok, akik a feladatot kitalálták, alighanem tévedésben voltak: azt hitték, hogy az iskolában a diákokat kételkedésre és gondolkodásra is meg kell tanítaniuk.
Múlt szerdán összeült a Rialto Egyesített Iskolai Körzet iskolatanácsa, hogy megtárgyalja a példátlan skandalum nyomán előállt helyzetet. Az egyik felszólaló "eposzi méretű tévedésnek" minősítette az ún. holokauszttal kapcsolatos esszé megíratását, ami "többé nem történhet meg", egy demokrata párti helyi képviselő hölgy pedig a "félrevezetett" ifjúság "újratanítását" sürgette a rettenetes botrány után.
Az iskolatanács ülésén résztvevő Hillel Cohn rabbi a holokauszt csalhatatlan bizonyítékait is bemutatta: mégpedig személyazonossági igazolványokat, melyeket neki és családtagjainak osztogattak a náci őrök. Suzanne Singer rabbi pedig még ennél is tovább ment, és közölte, hogy a családja tagjai közül egyedül az édesanyja élte túl a náci népirtást. Amiből egyértelműen következik, hogy a holokausztot kétségbe vonni nem lehet.
Egy Neal Fialkow nevű pasadenai ügyvéd vészjóslóan közölte: "A kételkedés magvait elvetették... Gratulálok. Egy történelmi tényből véleménykérdést csináltak. Mi jön ezután, az, hogy a 9/11 sem történt meg? Minden egyes gyereket megfertőztek!"
De a tanácskozás fénypontja csak ezután következett. Jelen volt az ülésen San Bernardino kerület egyik demokrata önkormányzati képviselője, Cheryl R. Brown, aki egy rendkívüli felfedezéssel gazdagította a holokauszt-"narratívát".

Cheryl R. Brown - nem tűnik orosznak...
Mint mondta, édesapja is részt vett az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításában. A hős édesapa sokat beszélt lányának a megégett testek szagáról. Mindez szenzációs bejelentésnek minősíthető, tekintve, hogy eddig úgy tudtuk, Auschwitzot a szovjet Vörös Hadsereg egységei "szabadították fel". Vagy talán mégsem? Cheryl R. Brown legott le is vonta a következtetést édesapja hőstettéből: "Ennek a (holokauszttal kapcsolatos) feladatnak a következményeképpen újra kell tanítanunk a fiatalokat, akiket félrevezettek". Teljesen helyénvaló megjegyzés a képviselő asszonytól, aki első kézből értesülhetett az auschwitzi állapotokról a tábort felszabadító édesapjától. Nyilván ő lesz a legalkalmasabb személy a fiatalok "újratanítására".
Hogy mennyire félre vannak vezetve a diákok, azt mutatja, hogy volt köztük olyan elvetemült, aki a dolgozatában a következőket írta: "A forrásokból levonható következtetés az, hogy a holokauszt politikai propaganda". Egy másik kis nácijelölt pedig az alábbiakat írta: "Ha valóban használták volna a gázkamrákat, akkor maguk a nácik is meghaltak volna, ezért én nem hiszek a gázkamrákban."
Egyelőre még nem lehet tudni biztosan, hogy számíthatnak-e fegyelmi büntetésre azok a fasiszta tanárok, akik a holokauszttal kapcsolatos nagy vihart kavart esszékérdéseket kiötlötték.
Perge Ottó - Breitbart.com nyomán
Korábban írtuk: