Péksüteményeket lopott volna két férfi, de rablás lett belőle, ezért akár 10 évnél is többet kaphatnak. A zalakomári történet részleteit dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette.
Zoom
A két zalakomári, büntetett előéletű – 27, illetve 43 éves – férfi március 31­-re virradóan a falujukban az egyik pékség lezárt udvarára másztak be, hogy a hűlni kitett árut ellopják. Táskáikba nyolcezer forintot meghaladó értékű péksüteményt pakoltak be, ám az egyik dolgozó tetten érte és felszólította őket az áru visszaadására.
A tolvajok erre kimásztak a kapun, a dolgozó azonban utánuk eredt. Ekkor az egyik tolvaj késsel megfenyegette, majd biciklire pattanva elmenekültek. A dolgozó ismét üldözésbe kezdett, és, utolérve őket, újra az áru visszaadását követelte. Ekkor az egyik tolvaj kést fogott rá, és „megszurkállak!” felkiáltással visszakergette a pékségig. Addigra újabb dolgozó, a megtámadott testvére is kilépett az udvarra, akit az egyik tolvaj léccel arcon ütött, társa pedig ököllel esett neki, majd a földre került férfit megrugdosták, eltörtve az orrcsontját. A segítségére siető testvérét késsel akarta megszúrni az egyik tolvaj. Nem tudta megsebezni, de pólóját átvágta. Ezt követően a rablók távoztak, a megtámadottak pedig bezárkóztak a pékségbe, és értesítették a rendőrséget. A két tettest húsz perc múlva elfogták.
A történtek alapján a két zalakomári férfi ellen társtettesként, felfegyverkezve, a (lopott) dolog megtartása végett erőszakot alkalmazva elkövetett rablás, valamint súlyos testi sértés miatt folyik eljárás. Tekintve, hogy ez 5­-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aminek felső határa a halmazat miatt felével megemelkedik, a kanizsai járási ügyészség indítványozta a két férfi előzetes letartóztatását. Szabadlábon hagyásuk esetén ugyanis meglapozottan feltehető a szökés, elrejtőzés, a tanúk befolyásolása, megfélemlítése, ami meghiúsítaná, veszélyeztetné a bizonyítást.
A megyei lap úgy tudja, az egerszegi járási bíróság nyomozási bírája, dr. Palkó Tamás csütörtökön délelőtt, az ügyészi indítványtól eltérve, mindössze a házi őrizetüket rendelte el.
(Zaol nyomán)
A friss bárányhúshoz kellhetett a kenyér és a desszert
Ugyancsak a Zaol március 29-i híre:
Kamionbaleset miatt lezárták az M7­es autópályát Zalakomárnál
Szalagkorlátnak ütközött, majd felborult egy bárányokat szállító kamion pótkocsija. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. március 29­-én 1 óra 5 perckor baleset történt az M7­-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, a 193+750­-es kilométerszelvényénél.
Zoom
Egy teherautó eddig még tisztázatlan körülmények között nekiütközött a szalagkorlátnak, majd a vízelvezető árokba csapódott. A balesetben nem sérült meg senki, de a rakományként szállított bárányok közel fele a helyszínen elpusztult.
Zoom