Miután tegnapelőtt hírportálunk lebuktatta a saját rajongóit is átverő, magának izraeli üzletet hazudó magyargyűlölőt, a minden tisztességes ember által mélységesen megvetett Dániel Pétert, olvasóink közül többen is meglátogatták a zsidó Facebook-oldalát, és tájékoztatták az ott hozzászólásokat elhelyező rajongókat arról, milyen hülyét csinált belőlük imádatuk tárgya.
Dániel tegnap észlelte a veszélyt, és gyors törölgetésbe kezdett, még saját rajongójának bejegyzését is törölte, aki jelezte, hogy itt valami nem stimmel. Jómagam csak azért néztem a sztori mögé, mert a zugügyvéd az őt leleplező Kuruc.infóra is sértő megjegyzéseket tett. Öreg hiba volt.
Zoom
Zoom
Mint a korábbi cikkből már kiderült, a bohóc azzal szédítette követőit, hogy Izraelben megnyitotta első üzletét, amelyre a Daniel név is ki van írva, és az arra tévedő rajongókat még kedvezményben is részesíti vásárlás esetén. Ekkor azt írta, többek kérdésére válaszolva, hogy a "Hasznos holmik" elnevezésű boltban régiségeket forgalmaz.
Zoom
Miután egyes "dánielisták" a véleményt formáló nemzetiek felvilágosító akciója után elbizonytalanodtak, Péterünk kénytelen volt őket gyorsan megnyugtatni, csak jobbikosok lázítanak, de nem kell velük foglalkozni.
Zoom
Azonban érzékelte azt is, hogy ez kevés, már nagyobb a baj, ezért úgy döntött, hogy előre fog menekülni, azaz az eddigi hazugságokat újabbakkal tetézi.
Miután többen kérdezték továbbra is, hogy mit árul, hol található az üzlet, kénytelen volt valamit bedobni. Miután a cikkünkből az kiderült, hogy a Facebookra kitett fotóján egy ékszerüzlet portálja látható, az újabb válaszaiban már ékszereket említett árusított termékekként. Azt is elárulta, hogy már tolonganak a vevők a boltjában, és az egyre népszerűbb, hiszen az erről beszámoló facebookos bejegyzését nyolcezren tekintették meg eddig. Egy címet is megadott, ahol az állítólagos üzlete megtalálható. Ez pedig a Tel-Aviv, Dizengoff utca 124. szám, azt is megjegyezve, hogy a szökőkútnál balra. Egy kérdezőjének pedig még azt is állította, hogy Izraelben is folytat ügyvédi praxist.
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Az idillbe belerondított azonban egyik rajongója, aki, nem tudván a csalásról, közzétette a valódi ékszerkereskedő cég elérhetőségét, amelynek üzlete előtt Dániel Péter fotózkodott. Kaphatott is rendesen privátban, mert aztán őszinte értetlenségét fejezte ki a fejmosás miatt.
Zoom
Zoom
De nézzük, vajon mi lehet igaz Dániel meséiből! (Aki arra gondol, hogy semmi, az bizony nyert.)
Már az is szemet szúrhat első körben, hogy Izraelben ügyvédi praxist folytat. A jogi diploma honosítása szinte lehetetlen, a különbözeti vizsgákat pedig magyarul nem lehet letenni. Ez ennek a szélhámosnak az esetében már eleve áthidalhatatlan akadály volna. De legyünk megengedőek, és döntsön az izraeli ügyvédi kamara nyilvántartása. Nos, ők még nem hallottak a nagyformátumú jogászról.
Zoom
Most már csak az az izgalmas kérdés maradt függőben, milyen bolt van a Dizengoff utca 124. alatt. Ez sem maradhat rejtély túl sokáig, kivételesen hála a Google-nak.
Ott bizony egy non-stop mini ABC működik, amely az AM:PM éjjel-nappali bolthálózat tagjaként üzemel.
Zoom
Zoom
Zoom
Mintegy 30 méterre található a Dizengoff és a Gordon utcák kereszteződésétől.
Zoom
Zoom
De hogy kétség se férjen ahhoz, jó címen járunk, elég a Dizengoff utca 128.szám alatti JAPANIKA nevű szusi bárt tájékozódási pontként használni.
Zoom
Ez a kis étterem éppen két épületnyire van a Dániel által megjelölt címtől.
Zoom
Zoom
Persze, a "szökőkútnál balra" tájékoztatás is hasból jöhetett, hiszen a környéken nincs is szökőkút. Aki mindezt le akarja ellenőrizni, itt könnyedén megteheti, a Gordon utcáról balra, a Dizengoff utcára fordulva.
Szóval tény, hogy Dániel Péter mindenben hazudott, átverte agyhalott híveit, és semmiféle üzlete sincs Izraelben (inkább segélyen tengődhet a valóságban), no meg persze nem is praktizál ügyvédként.
De ne legyünk igazságtalanok! Egy dologban igazat mondott. Aki betér a Dizengoff utca 124. szám alatti üzletbe, kedvezményben részesül. Ugyanis július 27-ig többféle sör, édesség, joghurt és egyéb termék akciósan kapható.
Zoom
(Skorzeny)
Frissítés: olvasónk írja:
Bizony, még a Kuruc.info is tévedhet, mert hát Dánielnek tényleg van egy ékszerboltja, ráadásul már huszonegy évvel a születése előtt, Izrael állam megalakulásának évében, 1948-ban megalapította...
Zoom
Igaz, nem Izraelben, hanem a kaliforniai Bakersfieldben, a 2701 Ming Ave, Reading Cinemas Walley Plaza 16 címen.
Zoom
2. frissítés: kiderült, hogy  Dánielt a saját Fb-oldalán lebuktató Szabó Tamás (ld. följebb) nem a zsidó rajongója, hanem magunkfajta, és ezzel a kis kedvességgel lepte meg a hazudozót.
Közben Dániel Péter Izraeli ékszerüzletem című szappanoperája újabb epizódjához érkezett. Kiderül belőle az is, hogy kitüntető figyelmet szentelhet a portálunknaknak, ugyanis a tegnapi újabb leleplezést követően még az éjszaka folyamán az alább olvasható agyament húzáshoz folyamodott.
Mint ahogyan azt már dokumentáltuk, a fantom üzlete elérhetőségeként a Tel-Aviv, Dizengoff utca 124. számot adta meg. Ez azonban a tegnapi cikk után tarthatatlanná vált, ezért az éjszaka folyamán a címet tartalmazó facebookos hozzászólásait javította, és új címet jelölt meg (elég gyors költözés volt), ami így már nem Dizengoff utca 124. szám, hanem 24. szám.
Zoom
Zoom
Ha lehet mondani, még rosszabbul járt, mint az előző hazugságával, itt ugyanis már csak egy lakóépület található, üzlet sehol semmi, ami a környékkel egyetemben megtekinthető pl. az Israel Home nevű ingatlanügynökség honlapján, sőt még egy 3 évvel ezelőtti lakáseladás adatai is.
Zoom
Zoom
Zoom
Azért gondoljunk bele egy pillanatra: ha ennek a zugügyvédnek csak ennyi ész jutott, vajon milyen szellemi mélységekben bolyonghatnak a (sajnos) szavazati joggal bíró fanatikus rajongói?
(S.)