Két orosz komikus merész tréfájának "áldozata" lett Elton John, aki az elmúlt napokban szentül hitte, hogy Vlagyimir Putyin hívta fel őt telefonon, miután a brit énekes elmondta, szívesen találkozna az orosz elnökkel a ferde hajlamúak "jogainak" megvitatására.
Zoom
Vlagyimir Krasznov és Alekszej Sztoljarov, akik hazájukban arról ismertek, hogy hírességeket és politikusokat vesznek célba pimasz tréfáikkal, elmondták, egy nappal azután hívták fel telefonon a brit énekest, hogy az újságírókkal közölte, találkozni szeretne az orosz elnökkel a "melegek" jogainak megvitatása céljából.
Zoom
"Igen, mi voltunk" - idézte Krasznovot szerdán a Komszomolszkaja Pravda című lap. "Én voltam Vlagyimir Putyin" - tette hozzá a komikus.
Elton John kedden az Instagram-oldalán számolt be a telefonhívásról, és egy fotót is feltett az orosz elnökről. "Köszönöm, Vlagyimir Putyin elnök úr, hogy ma felhívott, és beszélt velem telefonon. Alig várom, hogy személyesen is találkozzunk, és megvitassuk az oroszországi LMBT-közösség helyzetét" - írta az énekes.
Zoom
Szóvivője még aznap megerősítette a bejegyzés tartalmát, az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov azonban valamivel később orosz hírügynökségeknek nyilatkozva elmondta, hogy Putyin soha nem hívta fel az énekest, aki szerinte átverés áldozata lett.
Zoom
A 11 perces telefonhívást megörökítő felvételen a homokos "sztár" egy orosz tolmácson keresztül beszélget az általa Putyinnak hitt férfival egy moszkvai látogatás részleteiről. "Mondja meg neki, hogy rendkívüli megtiszteltetésnek érzem, hogy felhívott. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a világ egyik legbefolyásosabb emberével beszélhetek. Ez elképesztő" - hallható a Reuters hírügynökséghez eljuttatott felvételen.
A beszélgetés során Elton John beleegyezett, hogy az orosz fővárosba utazik novemberben (!) a buzifelvonulásra (amit amúgy tíz éve nem engednek megtartani - a szerk.), és abbéli reményét fejezte ki, hogy "csodálatos beszélgetésben" lesz része Putyinnal.
"Mondja meg neki, hogy megszépítette a napomat, ez egy gyönyörű pillanat az életemben" - mondta a beszélgetés végén az énekes.
Elton John a múlt héten felemelte hangját Oroszország buzipropagandát tiltó törvénye ellen, továbbá nemtetszését fejezte ki Putyin elnök "melegeket sértő megjegyzései miatt".
Az énekes szóvivőjét egyelőre nem sikerült elérni a telefonhívás leleplezése óta.
(MTI nyomán)