"Oszama Abdul Mohsen Szíriából jött Európába, és azzal lett világhírű, hogy Röszkén felrúgta az N1 Tv operatőre, miközben épp a fiával a karjában próbált kitörni a rendőrök közül. Aztán később kiderült, hogy László Petra legfeljebb elgáncsolni akarhatta, a férfi magától is elesett" - írja a 444 (!), mely címében is kiemeli: "Be akarja perelni László Petrát a férfi, akit nem is rúgott fel". Cikküket ráadásul az alábbi mozgóképpel színesítették, melyen egyértelműen látszik, mi történt:

Mohsen később mindenét ennek az álhírnek köszönhette: a "menekültekkel" való szolidaritás jegyében a spanyolországi Getaféban kapott fociedzői állást és lakást, illetve beíratták spanyol tanfolyamra is, így menekültkérelemre sem volt szüksége.
Zoom
A fia pedig Cristiano Ronaldóval együtt futhatott ki a kezdőkörbe. Most azt várja, hogy mielőbb csatlakozhasson hozzájuk a családja többi tagja.
Zoom
Először azt mondta a történtekről, hogy "nem érti, hogyan bocsáthatna meg László Petrának", azóta viszont arra gondolt: még ennél is több pénz lehet ebben a történetben, és már arról beszélt a Der Standardnak, hogy be is akarja perelni a magyar nőt (aki azóta munkanélküli, és abban a tudatban él, hogy bármikor lefejezheti egy "békés menekült").
"Ártatlan Oszama" még mindig azt hazudja, először azt hitte, hogy egy rendőr rúgta fel, de a felvételek alapján most már látja, hogy Petra volt. Hozzátette, az útja során Magyarországon volt a legrosszabb, a szállásuk egy börtönhöz hasonlított, fizikai bántalmazással is fenyegették.
Csodák csodája, terrorista múltjáról is nagyszerű - és természetesen ugyancsak fölöttébb hiteles - története van: azt állítja, hogy az Aszad-rezsim ellenfele volt, amiért meg is kínozták - de erről nem akar bővebben beszélni (azaz ellentmondásba keveredni saját magával), mondván, ez egy hosszú történet. A vádat, miszerint az al-Kaidához tartozó Al-Nuszra Front tagja volt, persze a szíriai hatalom tipikus koholmányának mondja.
Bizonyára az azóta törölt borítóképe is hamisítvány...
Zoom
Kapcsolódó: