A magát közpénzből gennyesre lopó volt kormányszóvivő cinikus szövege szerint a ház "egy romhalmaz", és a lakás felújítása is sokba került, egyébként meg nem követett el törvénytelenséget (Lopcsányék ismert fordulata..). Mindjárt megsajnáljuk szegényt. Batiz túlnyomórészt a magyar adófizetőktől lopott havi zsákmánya sok millió forint.
Az ifjabb korában lopásért is elítélt (ezért a Gyurcsány melletti munkára alkalmasnak talált) volt kormányszóvivő 2001-ben cserélte VII. kerületi ingatlanját egy 70 négyzetméteres, Andrássy úti bérlakásra, amelyet havi húszezer forintért bérel. Erről a Helyi Témára hivatkozva a szerdai Blikk számolt be.
Kapcsolódó:
Az egyszerű magyar hiába próbálkozna ilyen áron szociális lakáshoz jutni, az csak zsidóknak, cigányoknak, V. kerületi szoci alpolgármestereknek jár (utóbbinak a ténylegesen balliberális, korrupt Rogán Antal szavazta meg).
Batiz a Blikknek úgy fogalmazott: "Valóban bérlője vagyok egy önkormányzati lakásnak az Andrássy út egyik házának harmadik emeletén. Azelőtt is lakbért fizettem az önkormányzatnak, ezután is, mégpedig annyit, amennyit kérnek: egy 20 ezer forint körüli összeget havonta". Tudomása szerint sem a lakáscserével, sem a bérlettel nem követett el törvénysértést. A ház, mint mondta, kész romhalmaz, és ugyanilyen ramaty állapotban volt a lakás is, amíg több millió forint költséggel fel nem újította.
A számos alkalommal hazugságon kapott volt kormányszóvivő egyébként egy csepeli házban él.
A terézvárosi önkormányzat képviselője azt mondta a Blikknek, hogy a lakáscsere időpontjában az önkormányzati lakások bére még nem függött a bérlők jövedelmi viszonyától. 2006 óta viszont kétféle szociális lakbér létezik, a jól keresőknek a korábbinál többet kell fizetniük. Mivel a rendelet visszafelé nem hatályos, Batiz továbbra is húszezer forintot fizethet önkormányzati lakásáért. A kérdéses ház lakói csak akkor vásárolhatják meg a lakásaikat (a forgalmi érték 15 százalékáért), ha a ház műemléki szempontú felújításon esik át.
(Blikk nyomán)