"Szelíd piknikkel" várják a Népszava szerkesztősége elé a Gój Motorosokat, akik készségesnek bizonyulnának arra is, hogy nevüket megváltoztassák, ha tényleg az minden hozzájuk köthető feszültség oka - adja hírül a Havaria Press.
A motorosok eredetileg valóban "tárgyalni" mentek volna a baloldali napilaphoz, miután az egyik publicista azt tanácsolta nekik, hogy változtassák meg egyesületük nevét.
A hírügynökségnek a motoros egyesület elnöke, Mészáros Imre elmondta, hogy erre - azaz a névváltoztatásra -, ha meggyőzik őket, arról, hogy minden feszültség forrása nevük, hajlandóságot is mutattak volna.
Időközben azonban a publicista tollából a Gój Motorosokat sértő megjegyzés látott napvilágot: fasisztának titulálta azt a szervezetet, melynek tagjai közt olimpiai bajnokok, világbajnokok is vannak, s akik több alkalommal segítettek erdélyi árvízkárosultakon, beteg embereken, vagy legutóbb a brutálisan meggyilkolt Szögi Lajos tanár családjának gyűjtöttek adományt.
A motoros egyesület ezek után úgy látta jónak, hogy az eredetileg megbeszélésnek szánt találkozó helyett, bár békésen, de tiltakozni vonulnak a napilap szerkesztősége elé. Nem szándékuk félelmet kelteni, de nem tűrhetik, hogy "lefasisztázzák" őket, mondta a motorosok elnöke, hozzátéve, hogy nem hívnak oda senkit, semmilyen más szervezetet.
A motorosok szimpatizánsaikat jövő hét keddjén, délelőtt fél 12-re várják a Hősök terére, ahol sajtótájékoztatót tartanak a "pikniken" szerzett tapasztalataikról. Az eredetileg megbeszélésnek szánt tiltakozás idejére a Nagy Imre Társaság szervez ellendemonstrációt a Népszava elé. A szervezők "Szelíd piknik" néven hirdették meg akciójukat, mely során nyilatkozatban ítélik majd el az ő megfogalmazásuk szerint otromba motorosokat, akik szerintük puszta létükkel félelmet keltenek.
(Stop - Havaria Press)