Az egész családnak ajánljuk
Karácsonyi keresztrejtvényünk hatalmas sikert aratott, így gondoltuk, újabb lehetőséget kínálunk az észt is igénylő kikapcsolódást kedvelő olvasóinknak, hogy felmérjék, mennyire gazdag kurucos szókincsük.
Ajándékkönyvek ezúttal sajnos nem állnak rendelkezésünkre, ám a visszajelzések alapján biztosak vagyunk benne: nagy élmény és ajándék maga a rejtvényfejtés is - a magunkfajták nyelvén.
Jó szórakozást!
Vízszintes:

1. Cigányok tetvetlenítése, fürösztése.
12. Középkori skandináv hajós, harcos. 13. A páratlan „kiválasztott nép”. 15. MSZP-s kormány eddig még mindig ezt csinálta a népakarattal. 17. 9,81 m/s2. 18. Wir, we magyarul és fordítva. 20. Európai műállam, ahol állami parancsra verik félholtra a magyar szurkolókat. 23. Bosznia-Hercegovina autójelzése. 25. 2,718281… 26. Ilyet választott elnökből az USA. 27. …könig. Goethe verse. 28. Norvég autójelzés. 29. MEÁ. 31. ….stein. Hard rock és elektronikus zene keverékét játszó német együttes. 33. Ez az, amit az igazi magyar étel csikland. 35. Kommunista gúnyos szóval és némán. 36. Vádló szóbeszédet nem, de ezt le lehet mosni a cigányról. 38. Néhány kivételtől eltekintve magyar focista ezt leginkább csak a TV-ben nézheti. 39. Ütővel, gyönyörű pályákon játszott labdajáték vége. 41. Ezt csinálja minden gázai kisgyermek mostanában. 42. Szent madarunk. 44. Ilyen az összes MSZP-s politikus. (Csúnya szó, összefüggésben áll egy fejfedővel…) 47. Autójelzés, főként Daciákon. 48. Dél-afrikai e-mail-címek végződése. 49. Ezt csinálja a cigány mindennel, ami mozdítható. Főleg, ha színesfém. 52. A Washington D.C. melletti nemzetközi repülőtér betűkódja a poggyászokon.
 
Függőleges:

2. Ezt bámulja egész álló nap az MSZP-szavazó proli család. 3. Egyiptom nagy folyama – németül. 4. Magyar igetípus. Kereskedelmi adók bemondóinak sokszor már nem megy a ragozása.
5. Tudásalapú társadalmunk egyik címerállata (Tünde). 6. Gesztenyeszínű orosz katonai teherautó páros betűi. 7. A cionisták azt szeretnék, ha a magyarok ebbe hajtanák a fejüket. 8. A cigányok által kevéssé tisztelt fogalom. 9. Jód. 10. Ilyen munkatárs még soha sem volt tagja MSZP-s kormánynak. 11. Duplázva: édesség. És ilyen lesz a liberális fiatal is két füves cigi után. 14. Ez az a fogalom, amely szerint a kormány a cigánybűnözést kezeli valódi megoldások helyett. Rendkívül káros hatású. 16. Ilyen lehet Alföldi Roberta és Orosz Jozefina popókája. 19. Gyönyőrű vízesés Alsó-Ausztriában. De gyógyvíz is van ilyen. 21. A BE kapcsolóállás jelzése angolul. 22. Tökös EU-s nemzet, amely beintett a Lisszaboni Szerződésnek. 24. Néma dombok, kupacok. 30. Gyurcsány bevallotta, hogy ezt csinálja az MSZP az országgal. 32. A világ legnagyobb terrorszervezete. 33. Terrorállam. Az 51. csillag az amerikai zászlón. 34. A Windows operációs rendszerek egyik fajtája. 37. Pontosan ilyen hülyék a liberális oktatásrendszerben végző gyerekek. 38. Kálium, urán, foszfor, oxigén. 40. Ennek a lopása igazi téli cigány kulturális elem; hagyományőrzés. 42. ….ud. Gojokat gyalázó cionista szakirodalom. 43. Tölteni (pl. adatállományt, árut) – angolul. 45. Székely Éva. 46. Két luxemburgi és egy spanyol autó áll a ház előtt. 50. 3,141592… 51. Ezt a betűt (is) a németek általában f-nek ejtik.
Készítette: OvK, köszönet érte!

Kuruc.info