Ahmet Davutoglu
Semmi kétség: Törökország végre elszánta magát, és nem hajlandó tovább engedelmeskedni a világuralomra törő cionisták parancsainak.
Nem is oly rég az ankarai vezetés bejelentette, hogy Izrael nem vehet részt egy több országgal közösen rendezett közös légi hadgyakorlaton. Recep Tayyip Erdogan török kormányfő (aki a davosi világgazdasági fórumon alaposan összeszólalkozott Simon Peresszel) egyértelműen leszögezte: a döntés kifejezi a török nép felháborodását a zsidó hadsereg év eleji gázai mészárlása miatt. "A kormány kötelessége, hogy hangot adjon a néptömegek érzelmeinek" - hangoztatta a kormányfő, aki más török politikusokkal együtt több alkalommal is éles szavakkal ítélte el a palesztin civil lakosság ellen elkövetett háborús bűntetteket. 
 
Október 16-án, pénteken Ahmet Davutoglu, az ankarai kormány külügyminisztere sürgette a zsidó államot, hogy vessen véget a gázai lakosság szenvedéseinek. Mint mondta, addig szó sem lehet Törökország és Izrael kapcsolatainak a javításáról, amíg nem érnek véget a palesztinok megpróbáltatásai. "Törökország nem hajlandó katonai téren sem együttműködni Tel-Avivval egy olyan időszakban, amikor nem történnek komoly erőfeszítések a béke megteremtése érdekében... Továbbá nem tekinthetünk el attól, mi zajlik a Gázai övezetben" - jelentette ki a török külügyminiszter.
Micsoda bátor, egyenes kiállás! A cionisták előtt hajbókoló nyugati politikusok közül vajon ki merne ilyen egyértelműen állást foglalni az agresszív, terjeszkedő, magát a törvények fölé helyező zsidó állammal szemben? 
 
Davutoglu ezen kívül rámutatott arra is, hogy az elmúlt nyolc hónapban egyetlen rakétát sem lőttek ki az övezet területéről Izrael irányába, ennek ellenére a gázai gyerekek még most sem járhatnak iskolába, a lakosság pedig az izraeli blokád következtében továbbra sem tudja kielégíteni legalapvetőbb szükségleteit.
Ami pedig az állami tulajdonú TRT televízióban bemutatott 13 részes filmsorozatot illeti - amely a valóságnak teljesen megfelelően mutatja be, miként gyilkolják és terrorizálják az izraeliek a palesztinokat -, Davutoglu úgy nyilatkozott, hogy Törökországban nincsen cenzúra, ezért az állam nem formálhat véleményt, és nem is tilthat be televíziós műsorokat. "A TRT autonóm intézmény, a filmsorozatot készítő cég pedig egy magánvállalkozás" - dörgölte a magukat a liberalizmus bajnokainak beállító héberek orra alá a török külügyminiszter. 
 
Úgy látszik tehát, a "mérsékelten iszlamista" török politikusok számára is elszakadt a cérna: nem hajlandók a továbbiakban vaknak és süketnek tettetni magukat, amikor a cionista rezsim égbekiáltó bűnök sokaságát követi el. A tel-avivi vezetés persze most mérhetetlenül dühös, hiszen hosszú évtizedeken át igen jó kapcsolatokat ápolt a két ország. Izrael alighanem ellenlépéseket tesz majd: várhatóan az immár teljesen cionista irányítás alatt álló amerikai képviselőház ismét előveszi az 1915-ös örmény népirtás ügyét,  melyre hivatkozva felerősödik majd a törökellenes kampány. Szóba jöhet még a kurd ellenállási mozgalomnak nyújtott támogatás jelentős növelése, sőt, az is lehet, hogy a cionista ügynökök megkísérlik a hagyományosan világi és nyugatbarát beállítottságú török katonai vezetést a demokratikusan megválasztott kormány ellen hangolni.
Nem ez lenne az első eset, hogy az amerikaiak és az izraeliek beavatkoznának a török belügyekbe, hiszen az elmúlt évtizedek során bekövetkezett számos katonai puccs megszervezésében az USA és Izrael kulcsszerepet játszott. (Sőt, a cionisták erőteljesen támogatták a szultánság megdöntésére irányuló úgynevezett ifjútörök mozgalmat a század elején, mivel II. Abdul Hamid szultán ellenezte a zsidó állam létrehozását az Ottomán Birodalom fennhatósága alatt álló Palesztinában.) Magyarán: ne csodálkozzunk, ha az elkövetkező hónapokban erőteljes propagandakampány bontakozik ki az iszlamista irányzatú török kormány ellen. 
 
Azonban a török kormány határozott fellépése az izraeli terrorállammal szemben roppant népszerű a török néptömegek körében. A muzulmán lakosságot nem csupán a Gáza elleni izraeli agresszió háborította föl, de az iszlám egyik szent helye, az Al Aksza mecset elleni meg-megújuló cionista támadások, a Kelet-Jeruzsálem judaizálására irányuló törekvések, valamint a Ciszjordániában lankadatlanul zajló zsidó terjeszkedés is teljes joggal korbácsolta föl az Izrael-ellenes érzelmeket Anatóliában. A török kormány pedig úgy cselekszik, ahogyan egy demokratikus kormánynak cselekednie kell: nem az IMF-nek, a "külföldi befektetőknek" és a nyugati világot uraló cionista erőknek kíván megfelelni, hanem saját népének érzelmeit és vágyait igyekszik képviselni a nemzetközi politikában! Az összes semmirekellő nyugati vezető, és számos gyáva, hatalom- és pénzéhes, korrupt arab politikus tanulhatna a török államférfiaktól, akik most alapos morális leckében részesítették a világot. 
 
Perge Ottó - a The Palestinian Information Center nyomán
(Kuruc.info)