Toroczkai László és Zagyva György Gyula közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy első fokon pert nyertek Tiszasziget önkormányzata és Bodó Imre polgármesterrel szemben egy, a Magyar Jelen című újságban megjelent ingatlanpanama-cikkel kapcsolatban.


Ugyanúgy összejátszanak a felvásárlókkal, mint az MSZP-SZDSZ

Mint Toroczkai László, a Magyar Jelen főszerkesztője elmondta, tavaly megjelent cikkükben elsőként foglalkoztak a tiszaszigeti ingatlanpanamának is nevezhető földeladásokkal kapcsolatban. Mint ismeretes, az önkormányzat egy Tiszaszigethez közeli területet parcelláztatott fel és értékesített izraeli befektetők részére mindössze 60 millió forintért. Toroczkai László és a Jobbik is azt kifogásolja, hogy a 97 telekhez mélyen áron alul jutott hozzá a zsidó befektető. Mivel a terület közművesítésére Tiszasziget 54 milliót költött közpénzből, így az értékesítés kapcsán mindössze 6 millió forint bevételhez jutott, viszont a befektetőcsoport rendkívül jól járt. Korábban arról is lehetett olvasni, hogy az ivóvízben gazdag terület megszerzése volt a felvásárlók célja, most már azonban egyértelműen egy tervezett kaszinóvárost emlegetett Toroczkai László is.

A bíróság első fokon és nem jogerősen a Magyar Jelen főszerkesztőjének adott igazat. Toroczkai hozzátette, hogy a cikkben a tiszaszigeti ingatlanpanama kifejezést joggal használhatta a bíróság álláspontja szerint is, hiszen bebizonyosodott, hogy az önkormányzat jelentősen ár alatt értékesítette a telkeket. A bíróság szintén nem talált kifogásolnivalót a cikkben szereplő és többször használt "Bodó-féle banda" és hasonló jelzők miatt, hiszen, mint Toroczkai fogalmazott, ezek a véleménynyilvánítás kategóriájába tartoznak. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke elmondta, hogy egy politikusnak ennél többet is el kell bírnia, őt például ennél sokkal durvább jelzőkkel is illették már.

A bíróság döntése nem jogerős, amely ellen a felperes, a tiszaszigeti önkormányzat fellebbezett. Toroczkai László többször is gyávának nevezte a polgármestert, aki nem vállalja a felelősséget és az önkormányzat mögé bújik.

Zagyva György Gyula, az 1. számú választókerület jobbikos képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a közelgő választási kampány során a Jobbik nem csak az MSZP, hanem a Fidesz földkiárusítási ügyeire is hangsúlyt fog fektetni, hiszen míg a kormánypárt országos, addig az ellenzéki párt önkormányzati szinten teszi meg ugyanezt. Zagyva György Gyula és Toroczkai László példaként Eger és a siófoki aranypart példáját hozta fel, ahol szerintük fideszes politikusok érintettek.
(Webrádió nyomán)
Videó a sajtótájékoztatóról:
 
 
Kapcsolódó: