A fideszes pártelnök legbelsőbb körei is érintettek lehetnek a békávézásban egy informátorunk szerint. Amennyiben ez így van, kiderül, hogy csak akkor következmények nélküli ország-e hazánk, amikor a szocionisták vannak hatalmon, vagy akkor is, ha a megkülönböztető jelzésként nemzetiszínű zászlócskát lengető váltótársaik az érintettek. (Az eddigi tapasztalatok szerint az első változat igaz.)
A BKV-botrány egyik hűtlen kezeléssel vádolt fő gyanúsítottja ugyanis, úgy tudjuk, vallomásában nem csupán Hagyó Miklósról és Hatvani Szabó Jánosról tett említést, hanem az Orbán Viktor legszűkebb környezetébe tartozó Simicska Lajosról és Nyerges Zsoltról is. Az információ valóságalapját megerősíti az a tény, hogy Mesterházy vallomásával kapcsolatban teljes hírzárlat van. Informátorunk szerint a Fidesz vezetése nagyon megrémült a vallomás miatt, ezért a háttérben megindultak a tárgyalások az MSZP-vel és az SZDSZ-szel az ügy eltussolásának érdekében.
Simicska Lajos Orbán Viktor legbizalmibb embere. Kubatov Gábor környezetében dolgozó informátorunk elmondása szerint az ellentmondást nem tűrő Simicska egy igazi keresztapa. Az egymilliárd forint feletti projektekről csak ő dönthet. Nyerges Zsolt szintén Orbán legszűkebb gazdasági körének tagja, egyben Simicska bizalmasa és üzlettársa is. Amennyiben ők ketten belegabalyodnak a BKV-ügybe, az egyben Orbán Viktor politikai pályafutásának végét is jelentheti.
A BKV-bizottság el nem fogadott, ám nyilvánosságra hozott jelentése szerint nemcsak a főpolgármester, a helyettesei, hanem a Fővárosi Közgyűlés is olyan hibákat követett el, melyek a különböző BKV-s visszaélésekhez vezethettek.
A jelentéstervezetet a paritásos bizottság csütörtöki ülésén szavazategyenlőség miatt nem fogadták el, de a 120 oldalas dokumentumot György István, a bizottság fideszes elnöke az újságíróknak e-mailben eljuttatta; ebben egyebek mellett az érintettek "hibáiról" adott összegzést.
A dokumentum szerint Demszky Gábor hibája volt, hogy "a felelősséggel nem bíró politikai főtanácsadó, Mesterházy Ernő politikai mozgásterét szinte korlátlanná tette". Továbbá amikor tudtával és beleegyezésével a fővárosi cégeket, illetve azok vezető és ellenőrző testületeiben betölthető pozíciókat szakmai szempontok érvényesítése helyett engedte politikai alkuk tárgyává tenni.
Nemrég Balogh Zsolt, volt BKV-s vezér a botrányt okozó pénzek útját Hagyóig tudta követni, de nem zárta ki, hogy a milliók a párthoz vagy pártokhoz (!) is vándorolhattak. Balogh megismételte: Hagyó Miklós mellett az SZDSZ-es igazgatósági elnök, Tóthfalusi György kéréseit is teljesítenie kellett. Hozzátette, hogy az erről szóló beszélgetésen Mesterházy Ernő, a főpolgármester főtanácsadója is jelen volt.
(Kuruc.info - MTI - HírTV)

Olvasónk írja:
Tisztelt Szerkesztőség!
Előrebocsátom, hogy nem vagyok jobbikos, sem gárdista, de régóta olvasom a Kurucot, mert itt megjelenhet olyasmi is, amit a többiek nem mernek leírni.
Korábban több mint 10 évig dolgoztam a BKV-nál, az életem a városi közlekedés. Néhány éve távoztam, mert nem bírtam nézni, hogy a szemem előtt teszik tönkre a céget. A régi munkatársaimmal, akiket a valódi szakértői gárdából még nem küldtek el az évek alatt, még mindig tartom a kapcsolatot. Elég sokat tudok a BKV belső ügyeiről.
Ma már a pártsajtó sem meri elhallgatni, milyen pofátlan lopások mentek a BKV-nál. Az sem kizárt, bár várjuk meg a végét, hogy az MSZP-s és SZDSZ-es tolvajok kezén bilincs is kattan majd. A cikkekből azonban "véletlenül" kimarad a történet fideszes szála, amiről szinte mindenki tud a BKV-nál. Örömmel látom, hogy Önök ma ki merték mondani az igazságot. Hadd egészítsem ki cikküket még néhány érdekességgel.

A Szegeden elkapott informatikai igazgatót nem az előző gárda, hanem a mára Tarlósék tenyeréből evő Kocsis István vette fel a BKV-hoz. Méghozzá a Fidesz, pontosabban a Fidesz BKV-s kijáróembere, Vitézy Dávidka kérésére. Vitézy úgy jár ki-be Kocsishoz, mintha már ő vezetné a céget, és azt terjesztik, a Fidesz hatalomátvétele után már be is van neki ígérve egy zsíros állás.
Fuzik Zsolt korábban a CBA informatikai igazgatója volt, oda is a Fidesz tette. De Dávidkának nem biztos, hogy ez számított, hanem Zsoltika huncut kis mosolya. Mert ők nem csak barátok és üzletfelek voltak, hanem bizony buzitársak is. Akkor is együtt voltak külföldön, amikor Fuzikot keresni kezdték a rendőrök. Kizárt, hogy Buzik Zsolti ügyeiről ne tudott volna Dávidka és rajta keresztül a Fidesz. Tarlós azt nyilatkozta nemrég, hogy a mobiltelefonos jegyvásárlás is korrupció miatt hiúsult meg. Ez igaz lehet, de úgy, hogy Fuzik és Dávidka kevesellték a pénzt, amit a nyertes vállalkozó ajánlott.

A másik fideszes szál, hogy fél éve Pintér Sándor is megjelent a cégnél. A Civil Biztonsági Szolgálat nevű cége hivatalosan nem dolgozik a BKV-nak, de alvállalkozókon keresztül igen. Ő is régi haverja Kocsisnak, már az MVM-ben is együtt őrizték meg (maguknak) az értékeket. Pintérék ássák elő a kommunistáknak kínos ügyeket, de a fő feladatuk, hogy a Fideszre terhelő dokumentumokat eltüntessék. Szerencsére olyan hülyék, hogy le is buktatták saját magukat: bár a BKV honlapján nincs ott Pintér cége a szolgáltatók között, a Civil BSZ honlapján a referenciák között ott a BKV. Kérdés, melyik hazudik. Ez az a cég egyébként, amelynek székházában nemrég házkutatás volt és néhány embert letartóztattak. Később azt mondták, csak egy bérlőjük volt az érintett, de azt már nem tették hozzá, hogy "véletlenül" ennél a bérlőnél van vezető állásban Pintér lánya is.

Nem történik más most sem, mint gengszterváltás. Most szépen kifüstölik a konkurens lopóembereket a BKV-tól, hadd vakuljon a magyar. Aztán szépen ott marad az egész konc nekik, és a maradékot már egyedül fogják szétlopni.
Kapcsolódó: