Nem tudott arról, hogy egy cigányellenes kampány reklámarca lesz - állítja az egyik felvidéki tót lapnak Slotáék plakátjainak főszereplője. Hogy igazat mond-e, nem tudni, annyi viszont biztos, hogy, a népszerűséget kihasználva, most még több pénzt követel az SNS-től, ugyanakkor újra kamera elé állna akár a Szlovák Nemzeti Párt számára is, ha jól megfizetnék.



A fenti képen Bart Lukac szerepel a galántai járásból. Egy barátja révén jutott ehhez a "munkához", de azt nem tudta, hogy ez lesz a végeredmény. Nem tájékoztatták arról, hogy az SNS számára készül a fénykép, csak annyit közöltek vele, hogy hirdetőtáblán fog szerepelni a képe – és állítólag azt sem mondták meg neki, hogy milyen szöveg kíséretében. Az viszont tény, hogy a melltetoválását és a "nyakéket" csak úgy odaphotoshoppolták a jobb hatás kedvéért.



Lukac a SME-nek elmondta, a lakásában fényképezték le és 75 eurót fizettek érte, amit így utólag nagyon kevesell, és most 10 000 eurót kér a képért Slotáéktól. Ha nem kapja meg, beperli őket - ígéri.

Bocsánatkérést nem vár el, azt viszont igen, hogy tegyenek eleget az anyagi követelésnek. A kisebbségi megbízotthoz csak akkor fordulna, ha "valami lenne is" belőle.

Sok esélye azonban nincs, mert, mint mondja, ma reggel voltak már nála az SNS-től, hogy aláírassanak vele valamit, „ő hülye” pedig eleget tett a kérésüknek a szöveg elolvasása nélkül.

Arra a kérdésre, hogy lefényképeztetné-e még egyszer magát egy „rasszista hirdetőtáblához”, azt válaszolta, hogy ha anyagilag megérné, akkor igen.
(Sme nyomán Kuruc.info)
Friss: A SME-cikket közben frissítették és kiderült, hogy a cigó, ahogy sejtettük, azt írta alá az SNS-nek, hogy egyetért a kampány folytatásával, sőt, egy új szöveggel is: "Hogy ne etessük azokat, akik nem akarnak dolgozni. Hogy Szlovákiából ne legyen Luník IX." Úgyhogy a 10 000 euróját elfelejtheti.

De mi is az a Luník IX?


Luník IX Kassa város része. Területe 1,06 km², lakosainak száma 4.241 (2003). Az 1980-as évektől kezdve az eredetileg állami és szövetkezeti lakásokba az egész városból idetelepítették a cigányokat, akik ma a gettósodott lakótelep egyedüli lakói. Az ún. Szlovákia legismertebb cigány lakótelepe. A munkanélküliség 99%-os. A házak mögött a szemét az első emeletig tornyosodik, mert a lifteket szétlopták és a szemetet az ablakon keresztül dobálják ki a házak mögé. Brüsszelben is tudják, mi is az a Luník IX, tanulmányokat készítenek róla.

Éjjel, amikor a cigók már alszanak, patkányok százai futkosnak a lakótelepen. Egy 4 éves kislány már áldozatul esett a cigányság e testvérállatának.

Az alábbi videón látható, hogy a forgatni odaérkezett tévéstáb ki sem mert szállni az autóból:
 


A fehér emberek nappal sem mernek kiszállni az autójukból. Sokan a „turistalátványosság“ miatt mennek el megszemlélni a lakótelepet – persze nem gyalogosan.
 


A lakótelepet a District 9 nevű filmben szereplő földönkívüli telephez is hasonlítják.
A Luník IX-es plakáton a szöveg: „Hé gádzsó, ne mássz ide!“ Alcím: Tudja, hol van pont most a kutyája?




Az eredeti plakát: