"Azt kérdezte, mikor kap állami kitüntetést Alföldi Róbert - így szól az ön beadott kérdése. Amikor ezt elolvastam, először meglepődtem, és azt hittem, hogy Novák Előd már megint többet tud, mint a kormány, tud valamit, ezért utánanéztem a dolognak" - mondta az Országgyűlésben Halász János nemzeti erőforrás minisztériumi államtitkár, akinek annyira nincs humora, annyira unalmas, mint Nyitrai Zsolt, és annyira sötét pártcsicska, mint Menczer Erzsébet.
"Nyilvánvaló, hogy állami kitüntetést csak a kitüntetésekkel kapcsolatos törvényi szabályozások mentén lehet adni. Szeretném jelezni önnek és a tisztelt Háznak, hogy a kormánynak nem áll szándékában Alföldi Róbertet kitüntetni állami kitüntetéssel" - mondta válaszában nagy hivatalosan Halász János. A szocionista Újhelyi István levezető elnökként amúgy kétszer is megvonta a szót ebben az ügyben Novák Elődtől.
"Itt egy színházról van szó, a színháznak van egy évada, a színházi évadnak majd júniusban lesz vége. A darabok, a bemutatók előkészültek. Már zajlik ez az évad. A kulcskérdés az, hogy ki készíti elő a következő évadot" - mondta a Fidesz-pártkatona, amire Novák az Országgyűlésben már nem reagálhatott, de az MTV-ben igen: miniszterelnököt is váltottak már évad közben.
(Kuruc.info)