Bocsánatot kért az osztrák állami televízió, amiért levetített egy régi Walt Disney-rajzfilmet, amelyben kritikák szerint "a harmincas évek zsidóellenes közhelyei" nyilvánulnak meg.


A The Three Little Pigs (A három kismalac) című rajzfilmben a gonosz farkast zsidó kereskedőként ábrázolták hosszú orral, szakállal és kaftánban, amint megpróbál bekéredzkedni a malackák egyik házába. Az osztrák hírügynökség tájékoztatása szerint a rajzfilmet a múlt héten sugározták a tévécsatorna egy gyermekprogramjában.
Wolfgang Lorenz programigazgató "mély sajnálkozását" fejezte ki kedden, amiért a rajzfilm adásba került. Elismerte, hogy melléfogás történt, és leszögezte, hogy ilyen "hiba" többé nem fordul elő. Elsőként a Falter című heti magazin kritizálta a tévét a történtekért.
(MTI nyomán)
Íme a szóban forgó rajzfilm (a malackák antiszemét kirohanása a hatodik perctől látható):
Mint a Wikipédia vonatkozó részéből kiderül, a rajzfilmet már az 1933-as megjelenés után érték antiszemita vádak, ezért a készítők kicenzúrázták a zsidó kinézetű farkast, meghagyva a a tetűhintás kiejtést, később viszont az amerikai tévé azt is száműzte:

Itt a cenzúrázott változat: