Sarah McKinley
A 18 éves Sarah McKinley kettesben töltötte a szilvesztert a három hónapos kisfiával, férje ugyanis karácsonykor elhunyt tüdőrákban. A fiatal anyuka egyszer csak arra lett figyelmes, hogy két ember be akar törni a házába. Betette a cumisüveget a gyerek szájába, elővett két fegyvert, és felhívta a rendőrséget, hogy megkérdezze, lelőheti-e a behatolókat. Hangfelvétel őrzi az eseményeket.
- Zárva vannak az ajtók? - kérdezte a telefonkezelő.
- Igen, és két fegyver van a kezemben - válaszolt Sarah, majd megkérdezte: - Lelőhetem, ha bejön az ajtón?
- Azt nem mondhatom, hogy ezt megteheti, de tegye, amit tennie kell, hogy megvédje a gyermekét! - hangzott a válasz.
És a derék oklahomai kismama így is cselekedett. A rendőrség pedig indokoltnak nevezte a bűnöző leterítését.
Vajon nálunk is így járnak majd el hasonló esetekben az alaptörvény azon kitétele alapján, melynek értelmében alkotmányos jog lett az önvédelem és a magántulajdon védelme? A kérdés részben sajnos költői, hiszen a potenciális áldozatok 95%-a el sem juthatna idáig, ugyanis - miközben a bűnözők úgyis beszerzik - nálunk szinte lehetetlen törvényesen lőfegyverhez jutni egy törvénytisztelő polgárnak - még Gyöngyöspata polgármesterének sem sikerült.
Amerikában a dolog még ennél is egyszerűbb: nem is kellett volna telefonálnia a talpraesett kismamának:
- Jogod van lelőni azt, aki engedély nélkül behatol a lakásodba. A törvény lehetővé teszi a halálos erő alkalmazását - magyarázta Doug Friesen oklahomai ügyvéd.
- Tudtam, hogy választanom kell közte és a kisfiam között, így azt tettem, amit tennem kellett. Nincs veszélyesebb, mint egy gyermekes anyuka - nyilatkozta Sarah McKinley.
Ugyan a kisbaba az édesapja nélkül nő fel, de azt mindig tudni fogja, hogy a mamája mindent megtesz azért, hogy megvédelmezze - hangzik el az ABC News riportjában. Tekintse meg, ha ért angolul!
(Kuruc.info)