Simicska és Széles szegény emberek. A Fidesznek nincs sajtója. Akinek kételye van, vegye elő a kormányt támogatók lapjait. Vagy keressen azok portálján. Vagy nézze e két "derék" milliárdos televízióit, és hallgassa rádióit. Egy sovány híren kívül ezeken nyoma nincs annak, ami az elmúlt napokban az első számú beszédtéma volt a dühtől felrobbanó fideszbirka táborban. Arról, hogy Kövér László házelnök felkérésére a hazánk egyik legvisszataszítóbb figurája, Such György, a Magyar Rádió korábbi elnöke tölti be januártól az Országgyűlés Hivatalának újonnan létrejövő főigazgatói posztját.
Such már be is tette kénköves patáját a Parlamentbe: október 15-e óta hivatali állományba helyezte magát.

Kövér immár ki tudja, hányadszor bizonyítja be, hogy "antikommunizmusa" mellett "antiliberalizmusa" is csak a sumákság dimenziójában létezik. Ami az előbbit illeti: titokminiszterként kabinetfőnökének nevezte ki a Kádár-éra legundorítóbb tévés alakjának, a kékfényes Szabónak a gyerekét, és foggal-körömmel védte meg a volt komcsikat a tisztogatástól az alá helyezett hírszerzési és elhárítási szolgálatból.
Such György kinevezésével az utóbbiról, "antiliberalizmusáról" rántotta le ismét a koszos leplet.
Such az a nyálkás bőrű kaméleon, az a gerinctelen konjunktúralovag, aki minden táborban megtalálta a számítását. Ha kellett, a vérliberális Magyar Narancsnál, a kommunista-szadeszes MTV-nél (mindkettőnél súlyosan vezető pozícióban), vagy később, havi 10 milliós fizetéssel szintén az MSZP-SZDSZ-es korszak Magyar Rádiójánál. (Oda MSZP-s és SZDSZ-es fajtestvérei – Agárdi Péter és Gellért Kis Gábor kuratóriumi elnökségi tagok – nyomták be, illetve találták ki "kompromisszumos" elnöknek.)
Már hivatali ideje első napján teljesített: kitiltotta a közszolgálati rádióból Lovas Istvánt, hiszen a Vasárnapi Újságban elhangzott jegyzetét "csak" 1,3 millióan hallgatták. Vele együtt a jegyzet műfajt, amit később visszahozott. Majd a Vasárnapi Újságot teljesen átalakítva, onnan Tőkés László püspököt, Pajor és Kerényi atyát vágta ki.
Ez 2006 nyarán történt. Annak őszén pedig Gyurcsány rendőrei rendeztek vérfürdőt a közszolgálati rádió udvarán. Parlamenti meghallgatásán azzal védekezett cinkossága ellen, hogy irodája ablaka nem arra az udvarra nyílik, amely ártatlanok vérében úszott. Azt sem látta persze, hogy a rendőrök a rádió kantinjában zabáltak. Igaz, ezt nem is kérdezték tőle.
Hogy ezt a vérlázító hazugságot az országgyűlési meghallgatást vezető fideszesek elfogadták, bizonyíték arra a tessék-lássék akaratra, amivel az egész színházat megrendezték.
Such még rádiós elnökként átnevezte a közszolgálati adókat MR1-re, MR2-re és így tovább. Hiszen ő egy olyan ember, akinek a Magyar Narancs nem, de a Kossuth és a Petőfi nevek cikik. (A Kossuth család sajnos elfelejtett tiltakozni akkor, amikor Such a névfosztást végezte.)
Suchot a korábbi korszak "számonkérését" játszó Fidesz 2006. őszi bűnsegédi bűnrészességéért 2011. elején azzal jutalmazta, hogy ismét zsíros állásba juttatta: a Dialóg, a Hunnia, az Objektív és a Budapest Filmstúdió ügyvezetőjévé nevezték ki.
Ismerjük el, nincs még egy olyan ország, ahol egy kormányváltást arra használnák, hogy az ellenség embereit vagy a velük összejátszókat nevezzék ki kulcspozíciókba. Legyen az az Izraelben képzett, leumi bankos Németh Lászlóné-féle minisztérium (akire a teljes ellenzék nemmel szavazott, kivéve Lenhardt Balázst), ahová Molnár Lajos volt SZDSZ-es egészségügyi miniszternek nincs olyan közeli rokona, akit be ne dugtak volna, vagy a Külügyminisztérium, vagy akár az Alkotmánybíróság, ahová a Fidesz liberális gazembereket helyezett el, mint Stumpf István és társai. (Pokol Béla a nagy kivétel.)
Azt persze a fideszes vezetők is tudják, hogy a Such-kinevezést lehetetlen az ész fényénél megmagyarázni. Suttogó propagandájukban azonnal elővették az ilyenkor mindig előrángatott dzsókert, ami a narancs vallású birkanyájat mindig meg is nyugtatja kellőképpen: "érted, ugye, a háttérerők rákényszerítették a kinevezést Kövérre...".
A Fideszben nagyon is tudják, hogy nincs olyan őket védelmező, bárgyú összeesküvési teória, amelynek a félhülye szavazóik fel ne ülnének.
Meg különben is: ezeket az elméleteket – és ez az igazi előnyük – jellegüknél fogva nem lehet cáfolni.
Holott az igazság ebben az esetben is igen prózai: Kövér László házelnök (is) egy utolsó gazember.
Szalonna János - Kuruc.info