Neoliberálisaink, másságvédőink és mindenféle aberrációt preferáló és éltető „jogvédőink” ajvékolnak, amikor nincsen rá semmi okuk. Cigánykérdésben, zsidóügyben, szexuális eltévelyedés esetében és más hasonló „emberi jogú kérdésekben”.

Akkor, amikor ténylegesen diszkrimináció történik, mélységesen hallgatnak. Nézzünk egy konkrét példát. Történt, hogy egy hónapon belül két tanári állásra benyújtott pályázatomat visszautasították. S nevezzük néven a dolgokat. Novemberben megpályáztam Tokajban a Tokaji Ferenc Gimnáziumban egy magyar-történelem szakos tanári állást, de visszautasították, úgymond „szélsőséges” politikai nézeteim miatt. Mert ha Magyarországon valaki gondolkodik, s nem a hivatalos, polkorrekt filozófiát vallja, az nem alkalmas tanári munkára. Noha az én pályázatom volt a legjobb, nem engem vettek fel. Vajon miért? Ráadásul azt az aljas hazugságot terjesztették, hogy politikailag hatok a diákjaimra, nyomást gyakorlok rájuk. Nos, soha nem érdekelt egyetlen tanítványom politikai nézete, azt sem tudtam, ki melyik párttal szimpatizál, illetve ha kinyilvánította, akkor is csak a tudását vettem figyelembe. Konkrét példát említve: volt egy SZDSZ-es diákom, rendkívül intelligens, tájékozott – dokumentálhatóan ellenőrizhető – nemcsak félévkor és év végén, hanem év közben is minden osztályzata jeles volt. Miről is beszélünk akkor?!
A másik, sokkal durvább eset Vásárosnaményban volt, a II. Rákóczi Ferenc gimnáziumban. Oda decemberben pályáztam egy magyar szakos pedagógusi állásra. Az igazgatónő rögtön engem vett fel, közölte velem, hogy én vagyok a legalkalmasabb, s nem is gondol másra. Bemutatott a az irodájában lévő kollégáknak mint leendő munkatársat, sőt a tanítási segédeszközöket – a tankönyveket is – megkaptam. Az állást január 7-étől kellett volna betöltenem. Azonban, amikor a nevezett napon megjelentem Vásárosnaményban, a gimnáziumban, az igazgatónő közölte velem, hogy sajnos, nem tud alkalmazni, mert nyomást gyakoroltak rá, miszerint olyan szélsőséges politikai nézeteket vallok, hogy még a Jobbiknak is sok voltam. Nos, nem vagyok szélsőséges, s az pedig ordenáré hazugság, hogy a Jobbikból eltávolítottak, saját, önkéntes elhatározásom alapján léptem ki. Bencsik András hazudta ezt az Echo televízióban, az egyébként nézhetetlenül unalmas műsorában.
Az intézményvezető korrekt volt, csakhogy 2013. január 1-jétől megkezdte a működését a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. A Fidesz-kormány létrehozta ezt a sóhivatalt, hogy több ezer hívének adjon egy szinekúrát, sok százmillió forintért. Aminek határozottan semmi értelme nincsen Ráadásul épp Klebelsbergről elnevezni! S az a helyzet következett be, hogy ez az intézmény teljes munkáltatói jogkört gyakorol az alája rendelt 198 tankerület, illetve tankerületi igazgató útján. Magyarán: ezek a tankerületi igazgatók döntik el, hogy ki alkalmazható egy oktatási intézményben, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy egy pályázó alkalmas-e vagy nem. Az iskolák igazgatóit pedig lefokozták egy marionettfigurává.
S még egy esetről. Miután ebben a gusztustalan politikai rendszerben minden lehetséges és semmi sem lehetetlen, Nyíregyháza Megyei Jogú város Jegyzője megvonta tőlem a hatalmas összegű, 22800 forintos bérpóló juttatást. Azon az alapon, hogy nyújtsam be „az önkéntes alapon végzett munkáról az igazolást”. Nos, 2008 óta a Kuruc.infón, a Neményi.neten és a Magyar Jelenben legalább 500 írásom jelent meg. Ez nem „közhasznú” munkavégzés? S esetemben nem arról van szó, hogy nem akarok dolgozni, hanem arról, hogy politikai okok miatt nem alkalmaznak. Mi ez? Rákosi-rendszer, újratöltve. S ez az igazi diszkrimináció, nem az, hogy a géndefektes buzik házasságát nem engedélyezik.
Végezetül és az érintettek figyelmébe ajánlva, ezek a durva jogtiprások nem maradnak következmények nélkül. Mert a harcomat könyörtelenül meg fogom vívni.
Lipusz Zsolt – Kuruc.info
Kapcsolódó: