Orbán Viktor és a Fidesz parlamenti képviselői személyes védnökséget vállalnak kubai politikai foglyokért - jelentette be az alkesz Németh Zsolt azután, hogy a Fidesz elnöke fogadta a kubai emigránsokból alakult Directorio Democrático Cubano delegációját.

Németh Zsolt, a Fidesz Külügyi Kabinetének vezetője a találkozóról elmondta: ez a szervezet a kubai demokratikus emigráns ernyőszervezet legjelentősebbike, s csakúgy, mint a Fidesz, tagja a Kereszténydemokrata Internacionálénak. Orbán Viktor az EPP alelnökeként is tárgyalt a delegációval, de a Fidesz számára a kubai kapcsolat már hosszabb előzményekre tekint vissza, lévén hogy a párt számos kubai emigráns vezetővel tartja a kapcsolatot, és a kilencvenes években járt már Fidesz-delegáció a szigetországban. A mai tárgyalásnak egyik napirendi pontja a kubai helyzet volt, különös tekintettel az emberi jogi helyzetre. Mint Németh Zsolt elmondta, Fidel Castro lemondását követően mind Kubában, mind a kubai emigránsok körében egyre hangsúlyosabban van a politika napirendjén a demokratikus átmenet kérdése. Kubában tudvalevőleg ma 300 politikai fogoly sínylődik börtönökben, a kritikus ellenzéket pedig állandóan zaklatják a hatóságok.

"Ezt a helyzetet megfontolva Orbán Viktor úgy döntött, hogy a Fidesz politikusai - parlamenti és európa parlamenti képviselői - személyes védnökséget fognak vállalni egy-egy kubai politikai fogoly fölött" - jelentette be Németh Zsolt. Az első vállalást Orbán Viktor tette meg. A Fidesz bízik abban, hogy az emigráns szervezet segítségével minél hamarabb tisztázni tudják a személyes védnökség alá eső konkrét személyeket, és mielőbb ki tudják alakítani az ezzel járó feladatokat, a családdal történő kapcsolatfelvételt. Németh Zsolt elmondta: az első és legfontosabb kérdés, hogy minden szinten napirenden kell tartani az érintett politikai foglyok ügyét. A Fidesz abban bízik, hogy ez a segítség jól érzékelhetően hozzá tud majd járulni Kuba demokratizálódásához.

(Fidesz.hu)

Kuruc.info kommentár: Bicskanyitogató hír a Zsidesz háza tájáról. Az alkoholista Németh Zsolt és a gyáva Orbán Viktor most közösen köpték szembe az ősszel ártatlanul meghurcolt forradalmárokat.
Persze Medgyessy óta tudjuk, hogy Kuba jó hely, jó szivarokat és finom koktélokat lehet ott fogyasztani. Minden bizonnyal ez vonzza a Zsidesz politikusait is Kubához, és ha már demokráciaérzékenységük nem engedi, hogy Castro tágabb környezetében mutatkozzanak, akkor egy megoldás van. Részt kell venni Castro megbuktatásában, hogy a beköszönő demokráciában nekik is leessen majd egy-két finom koktél és jó kubai szivar.

Talán azt hiszi a kedves olvasó, hogy Orbán Viktor, a Viktor-Viktor, a Vezénylő Tábornok úr, a nemzet és a polgárok örökös miniszterelnöke valóban komolyan gondolja, hogy segít Kuba demokratizálásában? A kubai átmenethez kívánnak tanácsokat adni? Ez utóbbi esetben Isten óvja a kubai népet a magyar politikusoktól annál, amit a mi politikai elitünk tud nekik nyújtani a vén kommunista gazember Castro is mérföldekkel jobb, vagy legalábbis elviselhetőbb.

Nos, nézzük az eshetőségeket:

Az első variáció szerint, Orbán Viktor mint európai államférfi kiáll a demokratikus értékek mellett, és Kuba demokratizálásáért száll síkra. Ez esetben viszont feltehetnénk neki a kérdést: nem kéne előbb a saját portája előtt söprögetnie a szájkaratéban kiváló eredményeket felmutató Viktorkának?

Minden bizonnyal ő is tudja, hogy akárcsak Kubában, nálunk is vannak politikai foglyok a börtönökben. Elég csak Polgár Tamás -Tomcat- esetére utalnunk, akit koholt és nevetséges vádak alapján tartanak bent mindenféle bírói ítélet nélkül. Tomcatet nemrég átszállították egyik büntetés-végrehajtó intézetből a másikba úgy, hogy mindeközben "elfelejtették" értesíteni szüleit, majd azok kérésére sem voltak hajlandók felvilágosítást adni Tamás hollétéről.

Azt mondja Viktor, hogy Tomcat nem politikai fogoly? Akkor mire véljük az ügyével foglalkozó előadó szavait: “ne gondoljunk semmi rosszra, de Tamás személyiségégéből fakadó okok miatt van előzetes letartóztatásban […] mert hát mindenki tudja, hogy nem a rendszer barátja […] továbbá az szintén ismert, hogy ellenséges politikai beállítottságú”. (Forrás: Athina blogja)

Viktor, neked még ez sem elég bizonyíték?

Ma, Magyarországon -akárcsak Kubában- több tucat politikai fogoly sínylődik a rácsok mögött. Persze a kormány köztörvényes bűnözőknek hívja őket, és te Viktor ezt elhiszed, mert neked ez a kényelmes.

Viktor, tavaly ősszel itt ártatlan emberek szemét lőtte ki a te véleményed szerint is politikai utasítást végrehajtó, azonosító nélküli rendőrcsürhe. Szerinted ma nálunk akkor demokrácia van?

Nevetségesen átlátszó ürüggyel letartóztatják Polgár Tamást, majd az ügy előadója is közli, hogy Tomcat "ellenséges politikai beállítottságú". Akkor szerinted ma nincsenek politikai foglyok Magyarországon?

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai, a Jobbik, a Nemzeti Front, a nemzeti rockot játszó zenekarok, és a hozzájuk kapcsolódó fiatalság majd minden tagját figyeli, zaklatja a rendőrség. Elég csak kimenni egy Fradi-meccsre, ott látható, hogy milyen erőket vet be a hatalom ha a nemzeti érzelmű ifjak kettőnél többen összejönnek. Akkor szerinted ma demokrácia van? Akkor ma nálunk nem zaklatják állandóan a kritikus ellenzéket? Azt a kritikus ellenzéket mely mára a nép többségét teszi ki!

Hogy jön ahhoz az elcsatolt részeken élő véreinket sorozatosan eláruló Németh Zsolt, hogy a kubai politikai foglyok napirenden tartását hagsúlyozza, mint a legégetőbb tennivalót. Mint a parlament külügyi bizottságának az elnöke, elsősorban a magyarokért álljon ki, küzdjön a magyar állampolgárság visszaadásáért, és ne akadályozza azt, lépjen fel a délvidéken zajló rendszeres magyarverések ellen. Mint adófizető magyar állampolgár ezt követelem tőle, az én adómból élő Németh Zsolttól.

Orbán Viktor, Németh Zsolt és a Fideszes politikuscsapat vállaljon személyes védnökséget a temerini magyar elítéltek felett.

Persze tudjuk, hogy ezekből nem lesz semmi. Ahogy hiába szavaztatták a népet a narancspártra ősszel, azt sugallva, hogy a győzelem majd eltakarítja ezt a kormányt. Ahogy hiába volt a 72 órás ultimátum, a Kossuth térre meghirdetett napi tüntetés, ahogy minden eddigi fideszes szájtépés hiábavalónak bizonyult, mert nem követték tettek.

És ezekből az eddigi tett-hiányokból következik a második variáció:

A kubai politikai foglyok is csak annyi védelmet kapnak majd Orbánéktól amennyit mi magyarok. A nyilatkozat célja, hogy a narancsmaffia hídfőállásokat építsen ki magának a demokratikus Kuba gazdasági életében. Kell Orbánnak a jó szivar, Németh Zsoltnak a finom koktél, Deutsch Tomika meg majd felcsinál egy kubai táncosnőt a jövendőbeli magyar-kubai kormánytalálkozón.

Tehát akárhogy is nézzük, Viktorékat már nem vehetjük komolyan. Mert vagy szívből küzdenek a kubai kommunisták ellen, ez esetben viszont takarodjanak a mi parlamentünkből és éljenek meg a jövőbeli demokratikus Kuba polgárainak adójából. Persze a második variáció sem jobb, mert ha a kubai politikai foglyok védelmére tett ígéret csak politikai blöff volt, akkor mi is hasonlókat várhatunk tőlük. Mindenképp csak egy megoldás látszik kézenfekvőnek: Viktort és bandáját Gyurcsány és bandájával együtt kell elkergetni. Fletó menjen Moszkvába, Viktor Kubába, mi meg építsük újra ezt országot, az őáltaluk itt hagyott romokon!

Mert ha ők, pártszínezettől függetlenül maradnak, akkor a kilőtt szemű forradalmár, a kormányzati politikával elégedetlen Tomcat, a háziőrizetben levő Budaházy és a többi fiatal is marad ott, ahol eddig is volt. Az ő birkanépük által megválasztott politikusok árnyékszékében, amit egyesek nem röstellnek még mindig életnek nevezni.

Végezetül: kíváncsi lennék mit jelent egy kubai elítélt számára Orbán Viktor személyes védnöksége? Egyáltalán tudni fogja az illető, hogy kiről és mely országról van szó? Mit fog mondani a fegyőrnek jelentéskor? Én Pablo Ramirez Sanchez, Orbán Viktor védnöksége alatt álló ellenzéki kérek dupla fejadagot a konyhán és követelem, hogy szüntessék meg a hátsó felem hímtaggal történő vizsgálatát. Különben szólók a gyámomnak, Viktornak.

Hogy mit mond majd erre a kubai fegyőr azt az olvasók fantáziájára bízom.

Ceterum censeo: Szabadságot Tomcatnek és a politikai foglyoknak!

Kuruc.info – Florian Geyer