Néhány nappal ezelőtt körbement a médiában, hogy egy bizonyos Get Real Hungary nevű csoport - mely mögött egy olyan illető áll (Cseh Gábor), aki jelenleg Berlinben él, 2015-ben pedig még migránsokat segített a Keletiben - kampányt folytat azért, hogy az autósoknak lehetőségük legyen választani a kocsijukra ragasztandó matricák közül. Ők azt állítják, azért olyan sok a történelmi Magyarország határait ábrázoló matrica a magyar gépkocsikon, mert nincs lehetőség választani a jelenlegit. Ez egyébként nem igaz, aki szétnéz, rögtön láthatja, hogy mindkettőből lehet vásárolni.

A Mi Hazánk Mozgalom be is jelentette az elmúlt héten, ellenkampányt indít a magyarellenes jelenség ellen. Toroczkai László elnök arra szólította fel a boltok tulajdonosait, ne árulják ezeket a matricákat (akár ingyen is adnák egyébként), a forgalmazó benzinkutak bejáratát pedig el fogják torlaszolni, amennyiben mégis megtennék.
A bejelentés óta eltelt már legalább egy hét, és amint olvastam, böngésztem a reakciókat, egyértelműen pozitívan fogadták az emberek. Számosan jelezték, igenis szükség van ilyen radikális reakcióra, mert ha ezt szó nélkül hagyjuk, akkor hallgatólagosan elfogadjuk, s csak bátorítást adunk ezeknek a magyarellenes elemeknek.
Mert ezt az egészet nem más motiválja, mint magyarellenesség. Hogy ténylegesen ártó vagy naiv, bolond szándék vezette-e őket, azt gondolom, teljesen lényegtelen.
Nagyon fontos azt is leszögeznünk, mint jelent egy Nagy-Magyarországot ábrázoló matrica a gépkocsinkon. Talán erről kevesebb szó esett az ügy kapcsán kirobbant botrány mellett. Alá kell húzni, az egész hajcihő nem magyar-szlovák ügy. Még akkor sem, ha egy szlovák portál is lehozta a videót. Nem, a matricák körül kirobbant botrány nem alkalmas, és nem is kell hogy alkalmassá tegye arra, hogy feszültségeket generáljon mindkét nemzet jóakaratú emberei között. Nyilván vannak vitás kérdések, ezt senki nem tagadja, de a Nagy-Magyarország kontra Csonka-Magyarország matricák körüli hercehurca középpontjában újra csak a régi-új felállás található: a nemzeti erők és a nemzeti keretek ellen törő kozmopolita szellemiség között feszülő ellentét.
Ez a fő törésvonal, mely semmilyen módon nem volt, s nem is lesz elmosható. Soha.
Zoom
Ez az embertípus nem ismeri a szülőföldhöz való viszony helyes értelmezését, semmit nem jelent számára a haza ideája. Neki ott van a hazája, ahol éppen jobban élhet. A most aggódó szlovákok is megnyugodhatnak, és szétnézhetnek inkább a saját házuk táján, ez a típus minden bizonnyal megtalálható náluk is, kik vélhetően tűzzel-vassal igyekeznek irtani mindent, ami a helyesen megélt szlovák patriotizmust hivatott szolgálni.
A Nagy-Magyarország matrica az autóinkon jelképezi tehát a 15 milliós magyar nemzet egységét, a nemzeti együvé tartozást, a közös múltat, kulturális egységet, és szimbolizálja a szebb jövőt. Ezek mind pozitív értékek, melyeket a kozmopolita felforgatók nem ismernek. Ezért látnak csupán annyit a matricákban, hogy szlovákellenes stb. Valójában őket mozgatja a gyűlölet, minket pedig a szeretet.
Zoom
A történelmi Magyarország határai szimbolizálják számunkra a Szent István-i gondolatot, mely biztosítja a békét a Kárpátok ölelte közös hazában!
Annak idején, mikor a Keletiben segítették a migránsokat, felszólaltak a nyitott határok mellett, mit gondolunk, az irántuk érzett valódi szolidaritás és szeretet vezette őket? Egy frászt. Csupán így akartak ártani a magyar nemzetnek, eszközként felhasználva őket. Én magam soha nem mondtam például, hogy gyűlölném a bevándorlókat, azt viszont nagyon is, hogy szeretem hazámat és nemzetemet, és e szeretetből kiindulva elleneztem és ellenzem a tömeges migrációt.
Érezzük a különbséget.
De ők csak ezen a horizonton tudnak gondolkodni. A tagadás az egyetlen és „legmagasabb” erkölcsi, szellemi teljesítményük. A tagadás helyébe természetesen nem helyeznek semmifajta felfelé mutató értéket. Ezért sem tudják megérteni soha, hogy mit jelent nekünk a történelmi Magyarország térképének látványa.
Ha ezt lényükből fakadóan soha nem is fogják megérteni, azt az ő csökött agyuk is minden bizonnyal felfogja majd, amikor megakadályozzuk, hogy hozzájussanak ezekhez a matricákhoz. Amennyiben persze akarják egyáltalán árulni a benzinkutak, s ha ugyan lesz rá kereslet… Mert akkor rá fognak ébredni ők is arra, fordul a világ, új idők szelei jönnek, a 21. század korszelleme nem a kozmopolitizmus lesz, hanem a nemzeti gondolaté.
Ui. A Mi Hazánk bejelentése óta nem hallatták hangjukat, ha mégis elkezdik, meg fogják tudni, hol a helyük…
Lantos János – Kuruc.info