Egy hónap is eltelt már a gusztustalan választási kampány óta, amelyben az évek óta regnáló politikai hatalom, beleértve ellenzékét is, látva azt, hogy az ignorálási kísérlet sikertelen, megpróbált a veszélyesnek ítélt új szereplő ellehetetlenítése érdekében mindenféle gyalázatos rágalmat elterjeszteni.
Honfitársaink mindig is nyitottak voltak az összeesküvés-elméletekre, ezért nem is volt teljesen sikertelen olyan hazugságokkal operálni, mint hogy a Jobbikot az MSZP hozta létre, vagy Moszkvából pénzelik. Reméljük azért, hogy a 15% józansága torkára forrasztja a szót a sápítozó gyöngytyúkoknak, szikkadt múmiáknak és nagybajuszú megmondó embereknek is. Valljuk be: az eredmény felülmúlta legszebb vágyainkat, mert egy ekkora sikert hosszabb távon képzeltük el legtöbben a párton belül is!  
A szavazóinknak meg kell hogy tudjunk felelni, sőt, folyamatosan növelni az elismertségünket, mert a célunk csakis az lehet, hogy minél előbb kormányzati szinten is elindulhasson az a nemzetépítő folyamat, ami a Jobbik legfontosabb célkitűzése! Ehhez pedig rengeteg munkára van szükség a párt minden szintjén. A legkomolyabb kihívás a szervezetépítés felgyorsítása, amely nem csupán a helyi és választókerületi szinten örvendetes számban növekvő újabb alapszervezetek – a mostani siker legfőbb letéteményesei ők voltak – létrehozását jelenti, de a közép- és felső vezetői réteg megerősítését, bővítését is. Nagyjából 7-8 hónapunk áll arra rendelkezésre (az MSZP-kongresszus és Kóka frakcióvezetői pozíciója valószínűtlenné teszi az előrehozott választásokat), hogy kiválasszunk 176 hiteles embert, aki az egyéni választókerületekben is képviselni fogják a pártot, remélhetőleg nem esélytelenül. Néhány hete szenzációnak számított, hogy 3 képviselőnk lesz Brüsszelben, de jövőre 40-50-en fognak a Jobbik színeiben az Országgyűlésben mandátumot kapni! 
A június 27-ei kongresszus megmutatta, hogy milyen hatalmas erőt jelent már ma is a párt, majd' félezer lelkes küldött képviselte helyi alapszervezetét. A szakmaiság lesz a következő időszak egyik kulcskérdése, mert be kell tudnunk bizonyítani nem csupán a velünk szimpatizálóknak, de a kétkedőknek is, hogy nekünk nem csupán a szívünk, de az eszünk is a helyén van! A Fidesz nem akar velünk kormányozni, és Vona Gábor világosan értésükre adta, hogy erre ő is csak akkor lenne hajlandó, ha elfogadnák azt a nemzeti minimumot, amiből mi nem engedhetünk. Ennek ellenére újabb szavazókat csak úgy fogunk tudni megszólítani, ha szakmaisággal támasztjuk alá kormányzóképességünket. Jó alapot adnak erre a kiépült kabinetrendszer és az a szakértői bázis, amely már mellettünk áll, és tanácsaikkal segítenek minket, de legtöbben egyelőre nevüket, arcukat egzisztenciális megfontolásokból nem tudják adni. Remélhetőleg az EP-választásoknál is szebb eredmények az országgyűlési választásokon egyszer és mindenkorra lehetővé teszik, hogy magyarsága és igazsága miatt senkinek ne kelljen többé a háttérbe húzódnia, hanem büszkén vallhassa azt! 
A Magyar Gárdával kapcsolatos vérlázító igazságtalanság is erre példa! Az ítélet koncepciós színezetű, ami már az ügy bíróságon belüli szignálásánál, azaz bíróra történő leosztásánál sejthető volt, mert olyan bíróra bízták, akiről tudni lehetett, hogy milyen szellemben oszt „igazságot” (Kuruc.info: a neorákosista ítélet szerzőjének férje volt kommunista titkosszolga és zsidó egyben: a neve Czukor József, aki 2004-ig az egyik fő titkosszolga volt). A valódi jogállamiságot két lábbal tiporva, a hatalom nem azok ellen intézkedik, akik naponta ölnek, rabolnak, uzsoráznak, vagy „csupán” szomszédaik békés életét teszik lehetetlenné, hanem azok számítanak páriának, akik, megelégelve a kialakult áldatlan állapotokat, a rendőrség tehetetlenségét, a hivatalok sokszor cinkos kötelességmulasztását, a hatalom gyávaságát, valamit tenni akarnak a helyzet orvoslása érdekében. Az eszközök egyelőre, valljuk be, szerények voltak. Önszerveződés, önképzés, egyenruha. De ez is éppen elég ahhoz, hogy egyesek a Lipótvárosban már induló vonatokról, meg Duna-parti menetről kezdjenek fantáziálni. Mert a betiltás valódi oka ez, és nem a Tatárszentgyörgyön rettegő romák, akik félelmükben saját házaikat gyújtják föl! A Gárdára ugyanis a mai napig, tehát lassacskán két év alatt nem lehetett ráfogni egyetlen pofont sem, de azt tudni lehetett, hogy ahol csak megjelentek, a törvénytisztelő állampolgárok tetszését kiváltva, ott hanyatt-homlok menekültek a bűnözők (legalább pár napra), és a közbiztonság is érezhetően javult. Nyilván ezt sem tudta elviselni a magyargyűlölő elit, és frusztrációja addig nem hagyta nyugodni, amíg nem született bírósági ítélet a betiltásra.
Üzenem nekik: ahogyan a turul áll a Hegyalja úton, ugyanúgy létezik a Gárda, és nem fog hátrálni többet egy lépést sem! A kitartásnak pedig mindig megvan a gyümölcse. A példátlan, vadállati brutalitással békésen üldögélő embereket közvetlen közelről arcba fújó rendőri állomány újabb támadása sem marad példás büntetés nélkül. S külön köszönjük az elődjéhez – a szemkilövetőket kitüntető Féreg Ferihez – hasonlóan az emberek földönfutóvá tevésén meggazdagodó Bajnainak, hogy példátlan gyorsasággal tüntette ki a rendőrbűnözőket, így a hatalomváltás után már keresni sem fog kelleni az igazi elkövetőket, ott lesznek a falra akasztott dicsőségtablókon. Másrészt a bátor helytállás arra késztette Bencze József országos rendőrfőkapitányt, hogy elismerje, nem valósíthatja meg valaki a garázdaság tényállását azzal, hogy a Gárda egyenruháját hordja. Igaz, hogy rekordgyorsasággal új szabálysértési tényállást fogadtak el a Gárda tevékenységének megakadályozására, de ez csupán a szétesés szélén álló hazaáruló elit kétségbeesett kapkodásának újabb jele. 
A Jobbik Magyarországért Mozgalom láthatóvá vált, mint a harmadik erő, amely jövőre a második is lehet! (Kuruc.info: mi jobbat is remélünk, de el nem bízzuk magunkat) A szocialisták minden józanságot felülíró ragaszkodása a hatalmat jelentő pénzeszsákhoz oda vezethet, hogy akár 10% alá esnek a következő választásokon, és megkezdődik a lengyel baloldalon már végbement végső agóniájuk. A kisgazdai útra lépő SZDSZ süllyedő hajójáról pedig egyre több patkány menekül, reméljük, senki nem fogja kimenteni őket. A mi feladatunk pedig most meggyőzni például azokat az egyébként Fidesz-szavazókat, akik amolyan úgysem múlik rajta semmi alapon ránk adták a voksukat, hogy jövőre is így tegyenek – ahhoz még többet kell nyújtanunk! Értse meg a nemzeti oldal, hogy azért, mert valaki kis piros-fehér-zöld zászlókat lengetve az út szélén áll sorfalat a hazánkba dübörgő izraeli Merkava tankok előtt, az bizony éppen úgy a neoliberalizmus szekértolója, mint aki a tankra felkapaszkodva már kockát vetett a megmaradt nemzeti vagyonra! Az egyedüli magyar és járható utat a Jobbik képviseli, mert nem a globalizáció fő erőinek helytartójául akar szegődni, hanem szembeszállni bármely hatalommal a nemzeti érdekek védelmében. Természetesen ennek belátásához rengeteg ember az elkövetkező Fidesz-kormány alatt juthat el, amit következetes és megvesztegethetetlen politikával minden pillanatban alá kell támasszunk! 
A saját szakmai területemen pedig a következőket ígérhetem meg: be fogjuk bizonyítani, hogy lehet olyan új gazdaságpolitikai irányvonalat követni, amely szakít a hazánkat a mélybe húzó neoliberális spirállal! Van hitünk és bátorságunk olyan tabukat megkérdőjelezni, amit a Fidesz kizárólag munkáltatói adókedvezményekben gondolkodó szaktekintélyei egyedül, a négy fal között sem mernek kimondani. A költségvetést 30 éve gúzsba kötő adósságcsapdához is hozzá fogunk nyúlni, mert tudjuk, hogy felemelkedés nem abból lesz, ha Orbán újabb IMF-hitelt vesz fel banki „konszolidációra”. A dogmának számító „az adósságról márpedig tárgyalni nem lehet, azt fizetni kell” elv minket nem fog gátolni. A jegybanki alapkamat mérhetetlen magasságban tartásával a vállalkozásokat és a lakosságot tönkretevő, a spekulánsokat kiszolgáló gyakorlatot megszüntetjük, a monetáris rendszert megreformáljuk annak érdekében, hogy annak ne a nagyrészt külföldi kézben lévő bankok legyenek a haszonélvezői. Állami kézben lévő új pénzügyi rendszert alakítunk ki (bankkal, biztosítókkal, pénztárakkal), amely tisztességes haszonkulccsal dolgozik, és célja nem az emberek kifosztása, hanem a segítése, és a méltányos profitot sem viszi ki az országból, hanem felvirágoztatására fordítja. A magyar ember kell legyen első az országban, és ezt érezni fogják a hazai vállalkozások, akik egyelőre a multinacionális vállalatok mögött mérföldekre elmaradva következnek érdekérvényesítésben. Az EU-ból érkező támogatásokat, amelyeket a kormányzati haveri kör fölöz most le, de az EU-ban honos, és itthon csak telephellyel rendelkező külföldi vállalkozások is nagyobb arányban nyernek el, mint a magyar cégek, teljesen új rendszerben fogjuk elosztani. A belső kereslet ösztönzésével fogunk piacot teremteni a magyar vállalkozónak, miközben a multik megtanulhatják a gyurcsányi igazságot, hogy el lehet innen menni! 
Tudom, hogy ezek nagyon komoly tervek, de kicsinek lenni most az MSZP kell hogy megtanuljon! A valódi változásokhoz egy új reformkor kell, és biztos vagyok benne, ahogyan a nemzeti reneszánsz is elkezdődött néhány éve, itt és most új korszak nyílt a politikában! Nekünk az a feladatunk, hogy hírt vigyünk mindenhová: nem kell félni a hatalomtól, mert végóráit éli, hanem gondolkodjatok és cselekedjetek szabadon! Új világ forr körülöttünk, amelyre új válaszok kellenek, és ezt az új erő, a Jobbik fogja megadni. Hogy sikerre is vigyük, ahhoz a nemzet összefogására lesz szükség, mint történelmünk legsikeresebb időszakaiban! 
Adjon az Isten szebb jövőt! 
 
Lenhardt Balázs
a Jobbik gazdasági kabinet vezetője
(Kuruc.info)