A 21. Sziget Fesztiválon 2013. augusztus 6-án és augusztus 7-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai több személynél kábítószergyanús anyagokat találtak.
Még be sem lépett a Sziget Fesztiválra, máris lebukott az a két fiatalember - egy külföldi és egy magyar állampolgár -, akik néhány gramm kábítószergyanús anyagot akartak bevinni a fővárosi fesztivál területére. A külföldi fiatalembernél a beléptetéskor elvégzett ruházat- és csomagátvizsgáláskor találtak kábítószergyanús növényi anyagot, míg a másik fiatalembert a HÉV-megállóban igazoltatták a rendőrök. Nála is kábítószergyanús anyagot találtak.
Egy külföldi férfinál több csomag kábítószert találtak a járőrök 2013. augusztus 7-én. Elmondása szerint a növényi származék a saját tulajdona.
Az elfogott és előállított személyekkel szemben - szabadlábon hagyásuk mellett - kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitánysága.
Két külföldi személlyel szemben intézkedtek a rendőrök 2013. augusztus 6-án este, illetve 2013. augusztus 7-én hajnalban, egyiküket kábítószer birtoklásának vétségével, a másik férfit kábítószer birtoklása bűntett elkövetésével gyanúsítják a rendőrök.
(Police.hu)