Ismét egy jó példa arra, mennyire szánalmas és a ballibbel együttműködő az Orbán -féle "jobboldal". Miközben Berlusconi több százezer híve élén a buzeránsok házassága ellen tüntetett, a Fidesz még a minden évben megrendezésre kerülő judapesti aberrált-parádé ellen sem mert soha tiltakozni.

A tüntetők hagyományos család védelmében és a jelenleginél nagylelkűbb családpolitikát követelve vonultak fel Rómában. A Család napja nevű rendezvényt a katolikus egyház is támogatja.

A normálisok menete élén Silvio Berlusconi, a jobboldali ellenzék vezére állt a jobbközép szövetség vezető képviselőivel együtt, de Romano Prodi kormányának több minisztere is csatlakozott a felvonulókhoz. A szervezők szerint a deviancia ellen tüntetők létszáma az egymilliót is elérte, de más források szerint is több százezren voltak.

A tiltakozók az ellen a kormány által januárban elfogadott törvénytervezet ellen emelték fel hangjukat, amely jogilag elismerné a bejegyzett homoszexuális élettársi viszonyt ugyanúgy, ahogy a különneműek partneri kapcsolatát elismeri.

(RAI - MTI nyomán)