Tisztelt szerkesztőség! Mentősként dolgozom Budapesten,immáron tizenöt éve. A cigánysággal kapcsolatban néhány tényt kívánnék ismertetni, amelyek nem lelhetők fel egyetlen hivatalos statisztikában sem. Ezek pedig a következők:a főváros VII,VIII,IX. kerületeiben éjszaka (főképp pénteken és szombaton) történő mentőhívások 60-70 %-át cigányok kezdeményezik. Az ok legtöbbször ittasság, gyógyszer és kábítószer mérgezések és ezzel összefüggő sérülések, rendőrségi konfliktusok, szociális problémák.

A leírt esetek túlnyomó részében az érintett személyek és hozzátartozóik vagy környezetük minimális szándékot sem mutat az együttműködésre és a kulturált viselkedésre. Az egészségügyi intézményekben, főleg a baleseti osztályokon mindennapos velük a vita, a rendőrségi beavatkozás, folyamatos az ellátószemélyzet fenyegetése, családi hordák beköltözése a kórházak udvarára - és sorolhatnám napestig.....

Ha némely liberális politikus, illetve az ő alfelüket karbantartó (akár így,akár úgy-ízlés szerint) szennylapíró csak egy hetet áldozna az életéből, hogy köztük éljen vagy csupán eltöltene néhány éjszakát egy mentő/rendőrautóban/ambulancián - nos,úgy gondolom, igencsak meglepődnének. De ez természetesen nem fog megtörténni. .A tolerancia itt már nem működik - ha az ember mindennap szarba lép még nem szereti meg a szagát. A SZART EL KELL TAKARÍTANI!
P. R.