"Még szinte el sem kezdte büntetése letöltését a magyarcsanádi lány meggyilkolásáért elítélt Muki, máris újból bajba keveredett - írja a Blikk.

Feljelentés érkezett K[urai] András, azaz Muki ellen, miszerint egy kisebb bűncselekményekért elítélt 15 éves fiút közös cellájukban megerőszakolt, és orális szexre kényszerített - írja a Blikk.

A sértett fiatalember félt szólni az őröknek, de január 21-én, amikor édesanyja meglátogatta a szegedi börtönben, kifakadt. Zokogni kezdett, és elárulta, hogy cellatársa, K. András többször bántalmazta, s megfenyegette, hogy megöli, ha nem teljesíti kívánságait. A sértett fiú állítása szerint cellatársa, hogy nyomatékot adjon szavainak, bántalmazta. Az ütlegek főleg veséjére záporoztak, ahol az nem hagy nyomot, így nem lehet látletet venni.

"Valóban feljelentést tettek K. András ellen, miszerint cellatársával szemben szemérem elleni vétséget követett el" - erősítette meg a Blikk információit Bariné Tóth Éva, a Csongrád Megyei Nyomozó Ügyészség szóvivője. A fiatalember eredendően Kecskeméten tölti büntetését, ám egy hétre egy vizsgálat idejére a szegedi Csillag börtönben tartották fogva.

A szóvivő arra a kérdésre, hogy miként kerülhetett két fiatalkorú a "rettegett" felnőttek fegyházába, azt válaszolta, ezt egyelőre nem vizsgálják, de előfordul, hogy helyhiány miatt vagy technikai okokból ideiglenes megoldásként a Csillagba kerülnek fiatalkorú elítéltek. Bene Zoltán, Muki korábbi ügyvédje azt mondta: értesült az esetről, ha hivatalosan is kirendelik védőnek, vállalja a megbízást. Mukit 2-8 év közötti további büntetés fenyegeti az eddig 15 éven túl, ha bebizonyosodik az állítás.”

(Hírszerző)