Házkutatást tartottak a hétvégén Papp János, Rákócziújfalu március 30-án megválasztott polgármesterének lakásán. A Magyar Talmudista Iroda (MTI) hírében nem közölte, hogy SZDSZ-színekben hatalomra került politikusról van szó.
A vám- és pénzügyőrség kommandósai zárjegy nélküli cigarettát és alkoholt kerestek, de nem találtak semmit - írta keddi számában az Új Néplap (bizonyára fülest kapott a házkutatás előtt - a szerk.). A Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilapnak Papp János elmondta: az ügy szerinte politikai hátterû, de ígéretet kapott rá, ha a feljelentés nem névtelenül érkezett, felvilágosítást kap a bejelentő személyéről. 
A megkérdezettek szerint a faluban az elöljárónak jó néhány haragosa van, így a település változatlanul darázsfészek maradhat, akárcsak az előző, független polgármester ideje alatt. Papp János hétfőn letette a hivatali esküt, így már ténylegesen ő Rákócziújfalu első embere - olvasható a lapban.
Kuruc.info kommentár: A koalíciós kamuvitákat olyannyira hitelesen adják elő Kókáék, hogy még egy-két helyi kiskirály is beáldozásra kerül, mint pl. ebben a szélsőbaloldali faluban. A két antimagyar párt buta tagsága és szimpatizánsai között mindenesetre valóban éleződnek az ellentétek. Itt is nyilván a komcsik nyomták fel a cionista polgármestert, hiszen a jobboldal gyakorlatilag nem is létezik ebben a putriban.
Az 56%-os részvétellel megtartott időközi választás eredménye:
Papp János József (SZDSZ): 332 szavazat, 37,81%
Bodor Zoltán (független): 213 szavazat, 24,26%
Kollár János (független): 156 szavazat, 17,77%
Bekéné Patvaros Mária (MSZP): 127 szavazat, 14,46%
Bencsik Mihály (Munkáspárt): 50 szavazat, 5,69%

(Hírszerző / MTI, valasztas.hu)