Zsinagógába látogatott New Yorkban XVI. Benedek pápa. Személyében először járt katolikus egyházfő zsidó bûnbarlangban az Egyesült Államokban. A zsidó hatalom egyébként megköveteli a rituálészerû zsinagógai alázkodást, és néhány szuverén politikuson kívül senki sem kerülheti meg azt, ha New Yorkba érkezik, jóllehet a város névleg az USA-ban van, és nem Izraelben. Benedek meaculpázásával kinyilvánította, hogy nem független, nem önálló személyiség, és, hogy a Vatikán régóta cionista befolyás alatt áll (valóban így van, ráadásul egyre több az agresszív zsidó a püspöpökök, érsekek közt, míg rabbi természetesen nem lehet keresztény).

A lassan már rabbivá alakuló Szentatya elmondta, hogy örömmel érkezett ide, hogy néhány órával a pészah ünnepe előtt (amelynek során keresztény gyermekeket áldoztak fel a bibsik nagyon sok európai országban) kifejezze tiszteletét és nagyrabecsülését New York zsidó közössége iránt. A pápát Arthur Schneier főrabbi fogadta, aki többek között abból él, hogy azt hazudja: Budapesten vészelte át a holokausztot.
A kaftánok, jelezve azt, hogy ki diktál kinek, nem kívántak utólag sem áldott húsvéti ünnepeket, netán előre pünkösdöt a keresztényeknek. A biboldók előírásai szerint amúgy is halálos bûn a keresztény ünnepek tisztelete. A kitûnő egészségnek örvendő "holokauszttúlélő" Schneier semmiféle viszontgesztust nem tett és Rómába sem kell elzarándokolnia.

A főrabbi szerint a filoszemita pápa látogatása azt jelenti, hogy a vallásközi dialógus életképes, és alkalmas a konfliktusok kezelésére (magyarán a katolicizmusnak a cionizmust kell szerinte szolgálnia - a szerk). XVI. Benedek folytatni kívánja a II. János Pál által megkezdett (judaista - a szerk. )utat. Elődje volt az, aki első pápaként 1986-ban látogatást tett egy római zsinagógában és a Bibliát felülírva bocsánatot kért Krisztus gyilkosaitól el nem követett bûneinkért.

(dunatv.hu nyomán)