Többször foglalkoztunk már (lásd pl. EZT) a Hírszarző “sztárpublicistája”, a cigány származású Balogh Artúr holtkomolyan gondolt ostobaságaival. Lássuk a legújabb, a kesznyéteni ügyben írt agymenését. Változtatás nélkül, betűhíven idézzük – az eredeti, borzasztó helyesírási és hasonló hibákat (“életet fogytiglan börtönt kapna”, “cigány kérdésre”, "és Monok polgármester összkomfortos lakást biztosít", "kilo" stb.) nem javítva.
"Gyilkolj cigányt és kapsz egy lakást!
Térjünk csak vissza a cigány kérdésre,
mert a végén még elfelejtitek, hogy magyar-cigány vagyok.
Gondolom hallottatok arról az esetről, hogy egy cigány
lopni akart és a kerítésbe vezetett áram agyonütötte.
Gyilkost most kiengedték, és Monok polgármester
összkomfortos lakást biztosít,
ügyvédet,
pénzt,
eteti - itatja a
gyilkost.
Veletek együtt.
Ti jogosnak érzitek, ha egy marék zöldségért
emberéletet oltanak ki.
Ha cigány , még jutalmat is kap!
Éhes az ember, mint ahogy
Jean Valjean is az volt,
és ti is azok lennétek.
És mondjátok meg azt nekem, aki
A Tescoból lop egy liter tejet, tíz
Deka párizsit és egy túró rudit azt
A Tesco biztonsági emberei lőjék le?
Figyeljetek már rám, a Cigányra!
Akik ellopták az állam pénzét, vagyis az én pénzemet,
Ilyen például -ne menjünk nagyon messzire MÁV Cargo,
K&H ügy, kormányzati negyed, 4-es metró
Akkor adjatok nekem egy golyószórót
És mindegyiket lőjem le,
Vagy ha jobban tetszik, nyírjam ki a parlamentet.
Ti azt mondjátok, hogy a cigányok
Bosszújától meg kell védeni a gyilkost.
De az ő bosszúja jogos volt a növényekért.
Szerintetek, ha valakinek meggyilkolják
az apját, anyját, testvérét
egy kilo almért, védelemnek álcázott
bosszúból, az ne álljon bosszút.
Ez nem kiált vérbosszúért?!
Ha cigány lenne az elkövető,
Már rég életet fogytiglan börtönt kapna
és meghurcolnátok az egész
cigányságot."
Nem, ez nem vicc vagy provo, amit az is igazol, hogy a szélsőséges fajvédő, Hírszarző-belső tag, a zsIndex polfórum-olvasók számára jól ismert Hitetlentamáska is nekiállt éljenezni artúrkát és cikkét. (Lásd a legelső hozzászólást a cikk alatt.)  És az a gond, hogy ezek a cigányok és ultrarasszista, magyargyűlölő fajvédőik tényleg komolyan gondolják azt, hogy itt csak és kizárólag arról van szó, hogy uborkalopásért kicsit talán gáz a halálbüntetés. Azt felejtik csak el ezen emberek, amit mi már annyiszor, de annyiszor hangsúlyoztunk:
-    Ki mondta, hogy uborkát akartak volna lopni? A cigányok “megleckéztetésről” beszéltek, amibe akár a gyilkosság is beletartozhat. Ne feledjük, Olaszliszkáról azt mondták a gyilkos orkok, “egy kicsit el lett nadrágolva" Szögi Lajos. A legújabb motorosütközés utáni lincselésről pedig épp az imént nyilatkozták az RTL Híradóban, hogy (idézem) "Lehet, hogy elcsattant egy-két füles, de lincshangulat, valakit agyonrugdosni, ilyen nem volt." (Ja. Abban az egy-két "fülesben" még az autó is tönkrement. Kábeldarab, baseball-ütő, ilyen eszközöket is látott egy szemtanú. Ez mind kell egy-két füleshez.) Ha a cigóknak a gyilkosság “elnadrágolás”, akkor a “megleckéztetés”, különösen mattrészeg állapotban, vajon mit takarhat?
-    Ha valóban csak egy eseti uborkalopás állt volna szemben egy gyilkossággal, akkor igazuk lenne. De nem az! Ahogy már fentebb hangsúlyoztuk, nem tudni, mi volt a cigányok szándéka, akik már számtalanszor kifosztották a falusi magyarokat. Mattrészegek voltak, dühösek, és meg akarták leckéztetni a bácsit. Aki ráadásul pont aznap kapott nyugdíjat, így a rablás vagy esetleg rablógyilkosság is bejátszhat a dologba (ne feledjük, a cigányok számára a gázsdók élete szart sem ér, és akkor is meggyilkolják, megkéselik áldozatukat, ha annak végképp semmi oka nincs (nem mintha bármikor lenne). Lásd EZT a miskolci főrendőr (!) hivatalos nyilatkozatáért az ügyben – nehezen cáfolható, fajvédők, ugye?). Ebbe simán belefér a gyilkosság.
-    Az meg csak hab a tortán, hogy ugyebár büntetett előéletű munkakerülő volt a fazon, amely például INNEN is kiderül. Kinek hinne a Kedves Olvasó: egy, a fenti paraméterekkel rendelkező embernek (teljesen függetlenül a származásától), vagy egy olyannak, aki tisztességben, munkában öregedett meg (a bácsi), sőt, még segítette is a támadóit?
Arról meg jobb nem is beszélni, hogy ki kap nagyobb büntetést ugyanazért a bűncselekményért: a fehér vagy a cigány. A fehér nem csalhat adót, a cigány igen (az APEH vizsgálja a cigány uzsorások, drogbárók meggazdagodásának hátterét?). A fehér, ha megpofoz egy cigányt (Szigetvár), vagy rá azt mondják a cigánybűnözők, hogy megdobott egy házat Molotovval (Pátka), azonnal előzetesbe vágják legalább fél évre. A cigányt még akkor se vágják előzetesbe (vagy kiengedik onnan), ha egyenesen (fehért) gyilkol – lásd pl. Kozák Rajmund esetét. Igen, kettős a mérce: csak pont ellenkező előjellel, mint ahogy Balogh állítja.
(Az eredeti írás ITT található. Érdemes elolvasni az olvasói kommentárokat is.)
Kapcsolódó cikk (a fentebb már linkelt mellett): MNO: Kiváló Kesznyéten-riport (Cigánybűnözés) - Begépelve! 
Kuruc.info - Arppi S.
Olvasó: Tisztelt Kuruc Info!
Nem tudom jó helyre irok-e.Gyilkolj cigányt és kapsz egy házat cikkhez szeretnék hozzászólni.
Én is cigány vagyok, oláh cigány , de bizony én elitélem azokat az embereket akik lopnak.
Had irjam le véleményemet az esetről.Mint tudjuk meghalt egy ember aki lopott,az az ember részeg volt ,kérdem én ha nincs pénze miből ivott? Azon a pénzen amit elivott mennyi uborkát tudott volna venni?Ő és családja is falun lakik téhát van kert miért nem ültették be a tavasszal?
Egy kicsit hagy irjak magamről.40 éves vagyok és 20 éve óvónő.Tehát van diplomám.Mint óvónő nagyon sok elhanyagolt gyerekkel találkozom 10 cigányból 8 nem törődik a gyerekével 10 parasztból (nem szeretem ezt a szót használni )1-2 aki nem az elvárásoknak megfelelően biztosítja gyermekének a testi lelki szellemi nyugalmat és tartalmas jó életet.Ez tény ezt mindenki tudja. A mi családunk jól él bár dolgoztak és tanultak is.Apukám villamosmérnök anya háztartásbeli de ő is éretségizett,Apu egy sokgyerekes családba nőtt föl,neki el kellett menni dolgozni már munka és család mellet tette le a szakmunkás iskolát majd az éretségit és a mérnöki diplomát.Anya nem nent vissza dolgozni születésem után mert az apai nagymamám beteg lett én pedig krrupos,ő maradt velünk otthon ,de hogy pótoljon állatokat tartottunk,jól megéltunk belőlle .Én közben felnőtten 20 éves voltam mikor anya újből terhes lett van egy 20 éves öcsém. Vele esett meg az a dolog hogy véletlenül a padtársa pár forintos radirja bekerült a tolltartójába otthon ki is kapott hogy miért lopott soha nem kaptun ki de ő akkor igen.Most orvosnak tanul.Na 20évesen férjhez mentem a nászajándékom apáéktól egy 6 rekeszes nyúlól szárazalja és cirkeól és 50 db csirke volt .Pedig akár házat is tudtak volna adni!!!!Mi magunk vettünk házat igaz kölcsönből 28 nm-es komfort nélküliben kezdtunk,de 2000 mégyszögöl a hozzá való kert.Na mivel a tanitási szünet ránk is érvényes ezért jól összeegyeztethető az állattartással.Más aki falun lakik miért nem tud állatot tartani pláne ha munkanélküli? Ha nekem nem sértö a nyúl és a tyúk szart takaritanom nő létemre akkor másnak sem legyen az!Ha a levelem megjelenik és olvassák hát gondolkodjon mindenki aki kertes házban lakik.Van olyan hónap hogy a fizetésünk megmarad mert a kert és az állatok eltartanak.Ja és még valami:Kettő gyermekem volt már mikor kiderült, derült égből villámcsapás ként hogy állapotos vagyok anya reakciója az volt,hogy -Remélen nem veszitek föl azt a cigány szokást hogy szaporodtok mint a nyulak? igaz mi eltudjük tartani gyermekünket de aki nem az minek szűl.Még aki úgymond jó körülmények között is él annak is nehéz 4-5-6 gyereket tisztességesen iskolázni és fölnevelni.
Tanulás az egyetlen dolog ami kiemelheti az embert a nyomorból.Mint vezető óvónő tudom hogy mennyi pénzt kapnak csak azért hogy az ovodába hordják a gyereküket ez sértő lehet a más embereknek.Még valami Olyan oviban kezdtem dolgozni ahol sok a cigány kb:  80 % 3 év múlva én kértem át magam másik oviba mert nem birtan nézni ahogy elhanyagolt gyerekek vesznek körül.Én magam is olvasom a kuruc infót sok sikert és békét kivánok Önöknek.Sok mindenben nem értek egyet az irásukkal de mindennek van alapja.Engen is lenéznek mert cigány vagyok?
Tisztelettel: egy cigány asszony.

Kuruc.info / A.S.: az "Engen is lenéznek mert cigány vagyok?" kérdésre válaszként: nem. Mi csupán a cigányság (ill. nemcigányok) hagyományos cigány életmód szerint élő részét nem komáljuk, származástól teljesen függetlenül. Ahogy azt számtalanszor (például a Cigány Kisokosban) hangsúlyoztuk. Természetesen nagy az átfedés, még ha számos fehér is van, amely cigány életmódot él, és pár kiemelkedett, a hagyományos kultúrát és annak "értékeit" megtagadó romát is ismerünk. Cigány alatt kizárólag cigány életmód szerint élőket értünk, és, még egyszer, nem minden cigány származású embert.