Kedves Barátaim!
Úgy gondoltam, egyesével keresek meg mindenkit a Bombagyár legújabb ötletével kapcsolatban. De nem bírok várni, mert attól tartok, hogy a várakozás ismét az ötlet elsikkadását jelentheti, ezért még szerkesztőségünk tagjait sem kérdeztem meg a véleményükről. Levelem tehát csak az én üzenetem, de mindenkinek szól!
Szeptember huszadikára a hatalom egy eddig soha nem látott cigánytüntetést, sőt erődemonstrációt ígér. Reakcióink erre előre kiszámíthatóak, hiszen zsigeriek: mi nem vagyunk hajlandóak a saját hazánkban félni, ezért ellentüntetéseket szerveznek a radikálisok. Én azonban azt kérem mindannyiótoktól: gondoljátok át, hogy ennek mi a célja!
Világosan látszik, hogy a válságban lévő kormányzás ismét a fasisztakártya hamis kijátszására készül. Én is ugyanúgy látom, érzékelem, hogy a vezetők akár polgárháborút is kirobbantanának a hatalmuk megőrzése és szánalmas játékaik elleplezése érdekében, de nem szabad hagynunk, hogy csak ők legyenek taktikusak. A huszadikai cigánygyűlés célja a provokáció: azt várják, amit Gyurcsány a hatodikára bejelentett, majd lemondott tüntetése kapcsán is célba vettek, hogy a radikálisok akár a legkisebb erőszakos cselekedetre ragadtassák magukat a provokáció vagy provokátorok hatására, így a média által a közvélemény szemében az egyre vonzóbb mozgalmunkon és eszmerendszerünkön komoly csorbát üthessenek.
Barátaim, mindenki, aki magunkfajtának érzi magát, akinek elege van az elnyomó, pénzéhes hatalomból és a bűnöző cigányok terrorjából! Ne üljünk föl a provokációnak, amely csak az ő érdekeiket szolgálják! Nem kell mindig az utcára vonulnunk, ha ők azt akarják! Nem szabad az ő terveiknek megfelelően, az ő akaratukból cselekednünk! Ha ezt a napot elhibázzuk, az könnyen az MSZP és SZDSZ újbóli összezárását eredményezheti a kitalált veszély mezsgyéjén.
Az általam javasolt terv a következő: jelezzük, hogy tudunk az akcióról, de irányítsuk a figyelmet a valódi problémákra a koholt náciveszély helyett. Ezen a napon, a cigányok felvonulásával azonos időben menjen táborunk egy templomba, és egy ökumenikus gyászmise keretében emlékezzünk meg a cigányterror áldozatairól. Az ő gyülekezési helyükön papírból kivágott figurák árpádsávos zászlók mellett „Gyászmisére mentünk az áldozataitokért” feliratú táblákat tarthatnának. A média számára nincsen mód elferdített, hamis képet mutatni, ha semmiféle egyéb akcióra nem készülünk, és ezt előre leszögezzük. Aki esetlegesen rendbontást követ el, biztosan provokátor lenne.
Úgy gondolom, hogy ez a megoldás kellően ízléses, szokatlan és váratlan, ráadásul a mi javunkra fordítaná az ellenünk készülő demonstrációt. Nem utolsó szempont, hogy egy ilyen meghitt esemény bennünket is jobban összekovácsolhatna, illetve a külső szemlélők számára is vonzóbb lehet, mint eltorzult arcú kopaszok üvöltése és tojászápora a cigányok felé. Én ezt is értem: de a média emberei megtanulták csak ezt kiemelni, tudjuk mindannyian.
Legyen ez A MAGYAROK VÁLASZA.
Kérlek Benneteket, drága Barátaim, Olvasóink, Vezetők, hogy kezdeményezzetek nyílt vitát az ötletről egymás között. Kérem a nemzeti hírportálokat, hogy adjanak helyet a felhívásnak és értékeljék a reakciókat is. Ennek a tervnek csak akkor van értelme és akkor működhet, ha mindannyian támogatjuk. Értelmét veszti, ha néhányan nem értik meg vagy nem fogadják el e stratégiai lépés fontosságát. Ezért fordulok mindenkihez e nyílt üzenetben: szerintem (szerintünk) ez a jó megoldás, ez használ a legtöbbet. Ha nem szeretné a nemzeti oldal ezt alkalmazni, hát ne legyen. Szerintem azonban fontos dolgokat kockáztathatunk meggondolatlan lépéseinkkel.
Budapest, 2008. szeptember 9.
Blogin
Bombagyár Szerkesztőség