Magyar Péter a debreceni tüntetésén köszönetet mondott egy licitálás győztesének, aki 3 millió forintot adott a napszemüvegéért. Ezután átadta a 3 millió forintos adományról szóló oklevelet L. Ritók Nórának, az Igazgyöngy Alapítvány vezetőjének.
Zoom
Fotó: szmo
Magyarországon ma majdnem kétmillió embert érint a társadalmi kirekesztődés kockázata, egymillió embert pedig mélyszegénynek nevezhetünk – mondta az Igazgyöngy Alapítvány vezetője. Hozzátette: ezek alapján nem volt egyszerű kiválasztani, hogy melyik családokat segítsék a Magyar Péter napszemüvegéből beérkezett pénzből. A családok neveit nem hozzák majd nyilvánosságra, mert „szegénynek lenni nem dicsőség”, mondta L. Ritók a Telex beszámolója szerint.
Hozzátette:
Szeretném, ha éreznék azt, hogy ami az utóbbi időben megcsappant az országban, a bizalom, az most picit helyreállhat. Bízzanak meg bennünk! Köszönjük a támogatást!
De ki ez az L. Ritók, aki bizalmat kér Magyar Péternek és magának?
Csak néhány mozzanat, amely jól mutatja, milyen irányultságú személyről van szó:
- 2016-ban a migráns hordák befogadásáért tüntetett Alföldi Robertáékkal és Schilling Árpádékkal (+ TASZ, Helsinki stb.).
- Ugyanabban az évben azt játszották, hogy "ultimátumot adnak" Orbánéknak Pukli Istvánnal (akire ma már kb. senki sem emlékszik).
- 2020-ban SZFE-tüntetésen magyarázta Iványi társaságában, milyen nehéz az élet a szegregátumokban,
 - és ugyanabban az évben Márki-Zay Péter kitüntette az általa alapított díjjal. Az átvételkor L. Ritók azt mondta, ez a jelképe annak, hogy "nemcigányként is fontos feladat küzdeni a kisebbségért". MZP pedig azt mondta:
Ez a mi közös hazánk, mi testvérek vagyunk, cigányok es nem cigányok, mindannyian.
Zoom
Fotó: hodpress.hu
- Nem csak a cigányimádó MZP van odáig L. Ritók szakértelméért, hanem Gyurcsány felesége is. Dobrev ugyanis tavaly bejelentette, hogy "szakértők bevonásával készülnek a kormányváltás utáni válságkezelésre." Az egyik szakértője pedig ugyanaz az L. Ritók, aki Magyar Péter napszemüveg-ügyeit intézi - és bizonyára kiváló tanácsokkal tudná segíteni őt abban, hogy, amint bejelentette, "nagyon-nagyon megemelje" a családi pótlékot...
Frissítés: összenő, ami összetartozik: Karácsony védelmébe vette Magyar felszólalóját:
(Kuruc.info)
Korábban írtuk: