Az ember - Vallomások Sinkovits Imréről
1956 október 23. Petőfi szobor. Március 15 tér. Egy ember elszavalja a Nemzeti Dalt. Óriási tömeget lelkesít vele. Ezt az embert Sinkovits Imrének hívták.
A reprezentatív kötet a Nemzet Színészét, emberi értékeit, színészi nagyságát, igaz magyarságát méltatja. A következő neves személyek visszaemlékezéseit tartalmazza: Antall Józsefné, Bartis Ferenc, Beck Béla, Boross Péter, Csoóri Sándor, Gombos Katalin, Gyulay Endre, Hámori József, Hubay Miklós, Illés György, Illyés Mária, Illyés Gyula, Katona Tamás, Kemenes László, Keresztury Dezső, Kisida Elek, Konkoly István, Kozma Imre, Lakatos Pál, Lakatosné Németh Ágnes, Lakatos István, Makovecz Imre, Makranczy József, Melocco Miklós, Mészöly Dezső, Mihalovics Péter, Mohos Márta, Müller György, Nagy Gáspár, Ormay József, Pálfy G. István, Pap Lajos, Peschka Alfréd, Pető Béla, Pintér Endre, Regőczi István, Sákovics József, Sákovicsné Dömölky Lídia, Ricard salvat, Sikovits-Vitai András, Sütő András, Szabó Magda, Szakonyi Károly, Szőnyi G. Sándor, Szörényi Levente, Tarlós József, Tőkés László, Varga Imre, Wittner Mária, Zelnik József. A könyv válogatást közöl Sinkovits Imre leveleiből, melyeket Péter Lászlóhoz, Illyés Gyulához és Zelnik Józsefhez írt. Az emlékalbum közli Mádl Ferenc köztársasági elnök, Rockenbauer Zoltán miniszter úr, Hegedűs László, Gyulay Endre, Peschka Alfréd, Pilhál György, Sütő András, Szakonyi Károly, Szőnyi G. Sándor, Szörényi Éva, Sinkovits-Vitai András búcsúztatóját.
 
A könyvet megrendelheti ide kattintva!
 

Drábik János: A magyarok harmadik útja 1956

1956 magyar forradalma lépés volt a világ egész jövőjét érintő harmadik út irányába. Ez a korán jött forradalom akkor nem érhette el célját. Az állammonopolista diktatúrán alapuló kommunista reálszocializmus csődje nem jelenti azt, hogy a szervezett pénzhatalom diktatúráján alapuló pénzuralmi rendszer ne lenne maga is zsákutca. Mind az állammonopolista, mind a magánmonopolista uralkodó osztály azt hirdeti, hogy nincs harmadik út. Vagy mégis van?
A könyvet megrendelheti ide kattintva!
 
 

Arany Tarsoly 2008 október

A magyar hagyományok és kultúra ápolására és továbbadására létrejött folyóirat ehavi számában Budaházy György hazafi és testvére Budaházy Edda vallanak hazafiságukról, hagyományőrzésükről, viszonyukról a nemzeti oldalhoz. Budaházyék mellett Grandpierre Attila, és Sólyomfi Nagy Zoltán is színesíti az októberi számot. Keressék az újságárusoknál minden hónapban, vagy a szerkesztőségben a Magyar Menedék Könyvesház címén.
 
 
 

Bayer Zsolt: 1956 ...hogy legyen jel

Egy bátor férfi járta akkor Budapest utcáit. Fényképezett. 1956. október 23-a és november 11-e között. Hogy legyen jel. Tanúság - háborúról, tisztaságról, hősökről, vérről. Aztán a jeleket a lélek megint sivárrá lett termeibe kellett zárni.... Több mint 100 negatív lapult egy padláson hosszú, beteg évtizedekig és a férfi meghalt.
Amikor ismét eljött a szabadság, amely oly nagylelkű volt, hogy büntetlenül hagyta a gyilkosokat is, akkor a férfi özvegye odaadta a rejtegetett képeket a Történeti Hivatalnak. Csak egy feltételt szabott: sem az ő, sem a néhai férje neve nem kerülhet nyilvánosságra. Mert mint fogalmazott: hátha visszajönnek azok....
A könyvet megrendelheti ide kattintva!
 

Orbán Éva: Amit '56-ról mindenkinek tudni kell

Orbán Éva történész alábbi kiegészítő tankönyvének rendeltetése, hogy az olvasót tényszerűen, szubjektív véleményektől mentesen ismertesse meg az adott témával, így kiválóan alkalmazható az oktatásban tanároknak diákoknak, de azok számára is ajánljuk, akik érdeklődnek a forradalmunk iránt pártállástól függetlenül.

Az 1945-56-között zajló több, mint tíz esztendő magyar történelmében rejlenek azok a kiváltó okok, melyek logikusan vezettek az '56-os felkelés kirobbanásához. A történteket visszaemlékezők vallomásai színesítik, melyekben a fővárosban történt eseményekről azok a hiteles szabadságharcosok és szemtanúk vallanak, akik Budapesten harcoltak a magyar szabadságért. A könyv igen sok dokumentumot és fotót tartalmaz.
Legyenek büszkék arra, ami előtt az egész világ térdet és fejet hajtott!
Részlet Orbán Éva előszavából
A könyvet megrendelheti ide kattintva!
 
Ez volt a Magyar Menedék Könyvesház ajánlója. A termékeket a megfelelő linkeken lehet megrendelni, vagy személyesen a boltban lehet megvásárolni.
(Magyar Menedék Könyvesház - a termékeket a Márvány utcai boltban is meg lehet vásárolni, a címet, nyitvatartást, telefonszámot megtalálja a honlapjukon!)

Kapcsolódó cikkek: