A miniszterelnököt és feleségét a kuruc.info fasiszta oldalon toborzott tüntetők zavarták meg könyvdedikálás közben. Dobrev Klára válogatott trágárságok kereszttüzében, biztonságiak kíséretében hagyta el a helyszínt - írja az mszp.hu, mi pedig olyan rendesek vagyunk, hogy közzétesszük. A kölcsönös reklám jegyében.

Kapcsolódó:
Gyurcsány Ferenc szerda délután blogbejegyzéseiből készült könyvét érkezett dedikálni az egyik budapesti nagy könyvesboltba. A miniszterelnököt már a megérkezésnél kiabáló, Árpád-sávos zászlókat lengető ellenszimpatizánsok fogadták, akik először nem mutattak szándékot arra, hogy bemenjenek a boltba, és a biztonságiak sem engedték be őket.

Később Vágó István moderátorként rövid nyilvános beszélgetést folytatott a miniszterelnökkel, ekkor még úgy nézett ki, hogy teljesen nyugodtan le fog zajlani az esemény második felvonása, a dedikálás is.
Ám amikor a miniszterelnök a második vevő könyvének szignózásánál tartott, a várakozó tömegből hangos bekiabálás és gyalázó mondatok érkeztek. A hangoskodókat kivezették a biztonságiak a boltból, amely előtt addigra egy osztag készenléti rendőr is felsorakozott.
A dedikálásról előbb távozó Dobrev Klára biztonságiak kíséretében hagyta el a helyszínt. Amint az üzletből kilépett, nem épp szalonképes jelzőkkel illették a miniszterelnök feleségét.
A helyszínen a miniszterelnöki dedikációra várakozó mintegy 50 ember elégedetten konstatálta, hogy Gyurcsányt nem izgatják a szidalmak és bekiabálások, hanem rezignáltan írja a kedves szavakat a könyvekbe.
Érthetetlen a magukat tüntetőknek nevezők viselkedése, hiszen mindenféle határozott vélemény nélkül, kizárólag gyalázkodni tudnak, akkor is, ha kulturális eseményről leend szó.
A többszázezer forintra rúgó szerzői honoráriumot a komlói roma tanoda, illetve az intézményt működtető Belső Tűz Egyesület kapja.
Földes Tamás, a válogatáskötetet kiadó cég ügyvezetője elmondta: a blog indulásának első két évéből nagyjából 250 bejegyzést válogattak be a könyvbe.
Arányos válogatás készült. Nem a napi politikára helyeztük a hangsúlyt, inkább az elméleti jellegű írások, gondolatmenetek és a családról szóló bejegyzések kerültek be - fogalmazott Földes Tamás. Hozzátette, hogy a kötetben benne van az őszödi beszéd is, amely annak idején teljes terjedelmében megjelent Gyurcsány Ferenc blogjában.
(mszp.hu)