A Fidesz és a KDNP hétfőn közleményben tiltakozott - nem az ellen, hogy a hazánkat megszálló zsidók - vélt - győzelmüket ünneplik a Hősök terén, hanem az ellen, hogy Budaházy György és Toroczkai László a Dohány utcai zsinagóga elé hívott össze tüntetést, hogy felemeljék szavukat a cionista pofátlanság ellen.
A közleményt aláíró Balog Zoltán, az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság fideszes elnöke és Semjén Zsolt, a KDNP vezetője szerint a demonstrációt egyértelműen megfélemlítő szándékkal hívták össze a "hivatásos tüntetésszervezők".
Az álellenzéki politikusok közös állásfoglalásukban kifejtették, hogy politikai nézeteit Magyarországon mindenkinek joga van a törvényes keretek között kifejezni, akár utcai tüntetésen is, ugyanakkor nem szabad a vallási közösségek szent helyeit politikai csatározások színterévé tenni. A Hősök tere persze nem szent hely, a győzelmi ünneplés pedig nem politikai aktus...
Akár az esztergomi bazilika, akár a debreceni nagytemplom, akár más templom vagy vallási kegyhely méltóságának megsértése joggal botránkoztat meg felekezeti különbségektől függetlenül minden jóakaratú, hívő és nem hívő embert - terelték el a figyelmet a lényegről a hazát egyre nyíltabban áruló politikusok.
(MTI nyomán)