Ahogy várható volt, a balliberális médiumok agyba-főbe hazudoznak a gesztelyi lincselési kísérletről. Nézzük pl. a Néphazugság cikkét, amelyet a zsIndex egy az egyben átvett:

"Viperás gárdista Gesztelyen

A rendőrök mentettek ki a feldühödött tömegből egy, a Magyar Gárda egyenruhájába öltözött férfit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gesztelyen szerdán este.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa elmondta: a bejelentés a Miskolci Rendőrkapitányságra érkezett, amely szerint Gesztelyen egy fekete egyenruhába öltözött embert láttak az utcán sétálni, s fegyvert is látni véltek nála. A járőrök azonnal a helyszínre siettek, ám a férfit a helybeliek egy csoportja hamarabb megtalálta. A Magyar Gárda egyenruháját viselő helybeli, 42 éves férfi, valamint az őt kérdőre vonó négy- tagú társaság között heves vita alakult ki. A rendőri intézkedés végére a tömeg mintegy száz főre növekedett. Az egyenruhás férfit a rendőrök biztonsági okokból előállították. Fegyvert nem találtak nála, viszont egy viperát igen, amelynek birtoklása miatt szabálysértési eljárást indítottak. Állítása szerint az egyik barátját látogatta meg és éppen hazafelé tartott, amikor többen feltartóztatták.

Az összeverődött, indulatos tömeg addig nem oszlott fel, amíg a borsodi cigányvajda, Lakatos Attila a helyszínre nem érkezett. A vajda szerint a nagycsécsi, valamint az alsózsolcai eset óta a romák mindenkitől félnek, aki a gárda egyenruháját viseli, vagy akinél fegyvert sejtenek.
"

Ez mind szép és jó, csak borzasztóan hiányos, hogy finoman fejezzük ki magunkat. Miért is? Például: ha megnézzük a sokkal korrektebbül tudósító Mikom cikkét (ld. 2. függelék), ott egyértelműen megmondják: "A rendőrség az intézkedések során semmilyen fegyvert nem talált az említett személynél, pedig a helyi kisebbség kérésére azokon a telkeken is szétnéztek, ahova állítólag bedobta fegyvereit az illető." Amiből két dolog következhet: vagy ellopták a bizonyítékot is a tezsvírek (mert fíííím), vagy hazudnak. Vajon melyik a kettőből?

Arról nem is szólva, hogy azzal az egy darab viperával a gonosz gárdista valóságos genocídiumot tudott volna végrehajtani a passzívan tűrő, ártatlan, garantáltan (mint KKLacházán) fegyvertelen roma járókelők körében. Mint tudjuk, a vipera tömegpusztító fegyver.

Lakatos Attila sajnos újabban igencsak átbillent a ló másik oldalára (lásd EZT), ráadásul erősen összemossa az egyértelműen uzsorás-befenyítésről tanúskodó nagycsécsi esetet és a jelenlegit, aminek aztán köze nincs a Gárda-felvonuláshoz. Ahogy, megjegyzem, Nagycsécsnek sem, ugyanis ott nem is vonult fel a Gárda, ergó az ottani cigányok (legalábbis a környékükön) még csak nem is láttak "hivatalból" gárdistát. Alsózsolca dettó, azzal "súlyosbítva", hogy azzal kapcsolatban ráadásul a cigányok több száz méterről(!), kiterjedt vízfelület felett átlövő ismeretlen elkövetőről hazudoznak, valószínűleg azért, hogy elfedjék, ott sem kizárt, hogy egy uzsorás fenyítette be adósát, ill. annak rokonait. Jellemző, hogy a fajvédő Néphazugság, ill. zsIndex egy az egyben átveszi Lakatos ámokfutását, és még csak véletlenül sem próbálja azt helyretenni.

De még mindig a hírnél maradva: olvasott valahol is a Kedves Olvasó olyat, miszerint a lincselésre készülő tömeget bárki is átvizsgálta volna? Ugyanúgy, ahogy KKLacházán, itt sem. Pedig KKLacházán a saját elmondásuk szerint(!) felfegyverkeztek a cigányok. Ott is csak a demonstráló gádzsókat vegzálták a rendőrök, hogy aztán a kb. egy ezrelékes (!) előfordulású bicskákról, viperákról hetekig mehessen a sipákolás a ballib médiumokban (lásd pl. Tóth Ákos cikkeit – a legutolsó ITT). A rendőrség miért nem motozta meg a cigányokat? Igen, tudom, költői a kérdés: ahogy a francia lány elrablása vagy a kiskunlacházi nyomozás, úgy tűnik, teljes leállása esetén, itt is értésükre adták a legfelsőbb politikai körökből, hogy a cigány elkövetős vonalat jobb nem kutatni.

A cikk ráadásul kifejezetten azt sugallja, hogy a (nem mellesleg békésen hazafelé sétáló) gárdista provokálta szegín romákokat. Ugyanezzel a gondolatmenettel azt is állíthatnánk, hogy Olaszliszkán is Szögi Lajos provokált és fenyegette meg a békésen szalonnázó romákat, akik ijedtükben kénytelenek voltak meglincselni. Vagy hogy tulajdonképp Horák Nóra felelős a saját haláláért, mert kihívóan öltözködött és jól nézett ki.

Gondolkodjunk el még ezen az "egyik barátját látogatta meg és éppen hazafelé tartott" dolgon is egy kicsikét! Elképzelhető, hogy kifejezetten provokálni ment a romák közé? (Azért nem írok cigánytelepet, mert egyes hírek szerint onnan messze történt mindez.) Nem, csupán a normális, megszokott útján ("hazafelé tartott") bandukolt, így az épp útbaesett. A ballibek ezen tényt természetesen nem igazán forszírozzák: azt sugallják, hogy kifejezetten provokálni ment oda a srác. Ha valakit esetleg egy olyan ballibbel hozza össze a sors, aki ugyanezt mondaná, ajánljuk viszontkérdésként annak megemlítését, hogy ugyan, akkor magyarázza meg, hogy mit keres egy nem ott lakó, dolgozó (haha) vagy boltban járó cigány a fehérek lakta területeken, és hogy nekünk is van-e jogunk az így "provokáló" romákat meglincselni, vagy azt csak fordított felállásban szabad tenni.

Érdemes ezen felül még elolvasni a Vastagbőr kapcsolódó cikkét + a rá érkezett kommentárokat is. Ezt 1. függelékünkben találjuk (sötétkékkel szedtük, hogy jobban elkülönüljön a második függeléktől). A cikknek különösen az utolsó gondolatát ajánljuk, amiben Rékuc is rákérdez, hogy miért csak a vajdának engedelmeskednek a cigányok, miért nem a rendőrségnek, és hogy miért fizetjük ez utóbbiakat, ha ennyire nem engedelmeskednek nekik a mokkák. A kérdést még megtoldjuk a következővel: miért viselünk el a saját(?) országunkban egy olyan kisebbséget, amely a MI rendfenntartó szerveinknek (és törvényeinknek) nem hajlandó engedelmeskedni, de persze a segílykét bezsebeli (hogy aztán eligya, elgépezze), és MINKET rabol ki, lop és gyilkol meg?

Ezen felül a 2. függelékben a Mikom ITTENI, kommentálható cikkét közöljük. Ez a néphazis / zsIndexes írásnál lényegesen korrektebb - pl. már eleve a címe ("Lincshangulat Gesztelyben") sokkal igazság-közelibb, mint a Néphazié és zsIndexé ("Viperás gárdista Gesztelyen"). Az első a lincshangulatra (lincselési kísérletre) helyezi a hangsúlyt, a második arra, hogy nicsak, a gonoszrászístánáci gárdistánál még vipera is volt. (Ugyanezzel a csúsztatással operált a néphazis Tóth Ákos - lásd fent - is...)

1. függelék: a Vastagbőr írása

Majdnem meglincseltek egy magyart a cigányok

Értelmezném és kommentelném az Index egyik cikkét. A címe: 'Viperát találtak egy gárdistánál Borsodban' Dőlt betűkkel az Indexes cikk, bekezdésenként alatta a saját olvasatom.

A miskolci rendőrkapitányságra érkezett bejelentés szerint Gesztelyen egy fekete egyenruhába öltözött embert láttak az utcán sétálni, és fegyvert is látni véltek nála. A járőrök azonnal a helyszínre siettek, ám a férfit a helybeliek egy csoportja hamarabb megtalálta.

Gesztelyen a cigányok kinéztek maguknak egy magányosan közlekedő gárdistát, és odaözönlöttek, hogy zaklassák és megtámadják.

A Magyar Gárda egyenruháját viselő helybeli, 42 éves férfi, valamint az őt kérdőre vonó négytagú társaság között heves vita alakult ki. A rendőri intézkedés végére a tömeg mintegy száz főre növekedett. Az egyenruhás férfit a rendőrök biztonsági okokból előállították.

A gárdistát először 'csak' négy, majd lassan százfős tömeg fenyegette. A rendőrség kiszállt, és jellemző módon nem a cigánybandát vonta felelősségre, hanem a magyart állította elő. Úgy kell neki, miért ment ki az utcára, ráadásul gárdistának öltözve, ugye? Legközelebb miért fognak megtámadni? A fehér bőröm miatt? Csak idő kérdése...

Fegyvert nem találtak nála, viszont egy viperát igen, amelynek birtoklása miatt szabálysértési eljárást indítottak. Állítása szerint az egyik barátját látogatta meg és éppen hazafelé tartott, amikor többen feltartóztatták.

Tudhatta volna, hogy nem szabad elindulnia, főleg egyedül nem. Az is ostobaság volt, hogy ellenállt. Le kellett volna feküdnie a földre és hagynia, hogy agyontiporják. Minden más cselekedet provokációnak számit. Az önvédelmet pedig a törvény bünteti.

Az összeverődött, indulatos tömeg addig nem oszlott fel, amíg a borsodi cigányvajda, Lakatos Attila a helyszínre nem érkezett. A vajda szerint a nagycsécsi, valamint az alsózsolcai eset óta a romák mindenkitől félnek, aki a gárda egyenruháját viseli, vagy akinél fegyvert sejtenek, olvasható a Népszabadságban.

Tehát nem a rendőrök oszlatták szét a lincselésre kész tömeget, hanem a vajda kellett hozzá. De akkor minek fizetjük a rendőröket? Ha megtámadnak, engem tartóztatnak le... normális ez? Azt pedig egy percig sem hiszem el, hogy a cigányok félnének. Aki fél, az nem tódul az utcára százával, lincshangulatban. Aki fél, az otthon ül, csendben, magára zárva az ajtót. Az utolsó sor pedig valóban a Népszabihoz méltó remek csúsztatás: sem a nagycsécsi, sem az alsózsolcai esetnek nincs köze a Gárdához, tehát az egyenruhától való félelem nonszensz.


2. függelék: a Mikom cikke

Lincshangulat Gesztelyben

Majdnem megismétlődött „Olaszliszka” szerdán este Gesztelyben, ahol egyenruhás férfiak lincshangulatot váltottak ki a cigánytelep lakói és a szomszédos falvakból érkező romák körében. A több mint 300 romát a cigányvajda, a polgármester és a rendőrök intették nyugalomra. A helyi cigányság szerint 3-4 gárdista járt késő délután a telepen. A „kommandós” öltözéket viselő, felfegyverzett férfiaknál a romák viperát és lőfegyvert is láttak – ezt a megyei rendőrkapitányság illetékesei nem erősítették meg

– A körzeti megbízott este hét órakor ment át Hernádnémetiből Gesztelybe, ahol a gárdistának öltözött helyi lakos szóváltásba került a kisebbség több tagjával is. Az egyenruhás férfi barátjától igyekezett hazafelé. A rendőrség az intézkedések során semmilyen fegyvert nem talált az említett személynél, pedig a helyi kisebbség kérésére azokon a telkeken is szétnéztek, ahova állítólag bedobta fegyvereit az illető. A határozott rendőri fellépésnek, a cigányvajda és a polgármester jelenlétének köszönhetően békésen zárult az este Gesztelyben – mondta el érdeklődésünkre Gaskó Bertalan, a megyei rendőrkapitányság szóvivője.

A vajdát hívták

Lakatos Attilát a polgármester riasztotta, mert a környező falvakból érkező romákat nem sikerült távozásra bírni. – Fél óra alatt hazaküldtem az embereket, ma is jártam a faluban, helyreállt a nyugalom. A támadások után nem csoda, hogy megijedtek a romák, manapság csak úgy hobbiból lövöldöznek a cigánytelepen. A cigányok nem akarták bántani a gárdistát, hiszen átadták a rendőrségnek. (Kuruc.info: még egy ilyen pofátlan hazugságot! Mint a rablók / betörők, akik azt mondják a betört kirakatból a rendőrök karjai közé ugorva a lopott TV-vel, hogy "Biztos úr! Hát mink azért mentünk be, hogy kimenekítsük a cuccokat, nehogy ellopják!") Meg kell nyugtatni az embereket. Nem szabad hagyni, hogy a félelem miatt polgárháborús helyzet alakuljon ki – érvelt a vajda. A polgármester szerint szó sincs lincshangulatról, igaz, a szomszédos településekről érkező romák indulatait a rendőrség és ő is sem tudta kordában tartani.

– Az itteniek békés emberek, nincs velük gond. A cigányok hívtak engem is, hogy baj van, engem itt ismernek és elismernek. Azért kértem segítséget a vajdától, mert várták az ideérkező cigányok. Tudomásom szerint két gárdista él a falunkban, velük személyesen fogok elbeszélgetni. Nem szeretném, ha a nagycsécsi és zsolcai eset után itt is elszabadulna a félelem. Pánik volt, lincshangulatról viszont nincs tudomásom. Ezen a 3000 lelkes településen mindig békében éltek együtt magyarok és romák. Mindig büszkén emlegettem, a gesztelyi cigányok jelentős része dolgozik és a roma gyerekek többsége is elvégzi az általános iskolát, sokan tovább is tanulnak – hangsúlyozta Hompoth Imre, Gesztely polgármestere.