Tóth Ákos, a Néphazugság kolumnistája megint kitett magáért. Úgy látszik, nem tanult a múltkori buktából; legújabb, szintúgy a kiskunlacházi gyilkossággal foglalkozó cikke (amely, akár az előző, a 3., azaz a legfrekventáltabb belső oldalon jelent meg a mai számban) temérdek ferdítést és hazugságot tartalmaz. Az eredeti cikk ITT van; érdemes kommentálgatni, ill. a jelenlegi visszajelzéseket elolvasni. Lássuk és cáfoljuk!

Rubicon

Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke tegnap visszautasította, hogy a bűnözés egyre súlyosbodó problémájába a kormány erőnek erejével etnikai motívumokat keverjen. Ennek példájaként a "lélektani Rubicont", a kiskunlacházi gyilkosságot említette, vagyis azt, hogy a pár hete bestiálisan meggyilkolt 14 éves kislány temetésének napján a Parlamentben egy MSZP-s szónok rettegő romákról beszélt. Előző nap a Fidesz elnöke, Orbán Viktor a gyilkosság kapcsán fordulópontot említett.
   
A Fidesz két vezetőjének igaza van. Fordulópontról, vagy ha úgy tetszik, lélektani Rubiconról van szó. Hogy ki lépte át, arról lehetne vitatkozni. Tényszerűen: gyalázatos gyilkosság történt Kiskunlacházán, és a helyiek azonnal tudni vélték, hogy az elkövetők bizonyosan az egyik cigány család gyerekei lehetnek. Ennyi elég volt a polgármesternek (akit az interneten néhol hősként emlegetnek), hogy demonstrációt szervezzen a kislány emlékére, az erőszak ellen. (Kuruc.info: csak ezért szervezett volna, és nem azért, mert ez a gyilkosság csak utolsó csepp volt a pohárban? Érdekes, a helyiek mind azt mondják, hogy a nem mellesleg – ahogy az az ITTENI videóból is kiderül – börtönviselt, munka- és iskolakerülő, segílyes és az egész falut rettegésben tartó cigányoknak már igencsak kitelt a becsülete!) Ezt annyira komolyan vette, hogy odahívta Magyarország két legjámborabb szervezetét, a Magyar Gárdát és a Gój Motorosokat, demonstráljanak velük. (Kuruc.info: ezt a mocskos, pofátlan hazugságot! A polgármester még csak véletlenül sem hívta őket, sőt, egyenesen felszólította a gárdistákat, hogy nehogy véletlenül egyenruhában vonuljanak!) A többezres tömegből előállítottak néhány embert. Náluk gázsprayt és viperát találtak. Utóbbi gyilkos eszköz. (Kuruc.info: 1) arányok, azok a fránya arányok. Ahogy azt a cigányvezetők is beismerték, a helyi és importmokkák felfegyverzetten néztek velük farkasszemet. Vajon náluk milyen arányban találtak volna és milyen fegyvereket? 2) tessék mondani, a "gyilkos vipera" uszítást a kormány, a rendőrség és a Rebisz kapcsán is le tetszett írni a lap Álláspont-rovatában minden egyes budapesti oszlatás, viperázás, tüntetés-szétverés után?!)  A polgármester gyújtó hangú beszédet mondott a "roma erőszak" ellen. Azóta az országos rendőrfőkapitány bejelentette, a tettesek nem azok, akikre a helybéliek gyanakszanak. (Kuruc.info: megint hazudsz, Tóth. A helybéliek hat (ma, az [ön?]akasztás után, már csak öt) cigányra gyanakodnak. Ahogy azt ITT is kielemeztük, a rendőrfőnök csak és kizárólag azt jelentette ki, hogy nem egy bizonyos három volt az elkövető. Nem öt, három. Magyarul egy dolgot zárt ki Bencze ezzel a dumájával: azt, hogy pontosan három cigány volt. Miután a falubeliek eleve 5-6 mokkáról beszélnek, ezért megállhatja a helyét a "cáfolat". Jól láthatóan azért ilyen körmönfontan fogalmazott, hogy aztán bukta esetén simán azt mondhassa a rendőrség, hogy "dehát ez azt jelenti, hogy arról a bizonyos háromról beszéltünk, és nem hatról!" Te, Tóth, viszont vagy annyira buta vagy, hogy nem vagy képes egy ilyen "trükkös" tagadó fogalmazás értelmét meglátni - vagy szimplán csak átvered a jónépet és hazudsz.)

Ettől persze cigányok is lehetnek. Meg nem is.

Kövér okos ember, ki nem ejtené a száján a cigány szót, pláne nem a cigánybűnözést. Inkább úgy fogalmaz, hogy az MSZP és az SZDSZ "mentegeti a megélhetési bűnözés kategóriájának a legyártásával azokat, akiket nem mentegetni kellene, hanem elfogni, felelősségre vonni, és börtönbe zárni, megvédve a tisztességes magyar állampolgárok életét". Ugyanolyan jól tudja, mint bárki más, hogy a megélhetési bűnözés a köznyelvben a cigánybűnözés, és soha nem irányul tizennégy éves lányok ellen. (Kuruc.info: barátom, ez rablógyilkosság [is] volt, ui. lenyúlták a mobilját. Ezzel az erővel erre is ráfoghatjuk, hogy megélhetési bûnözés...) Ezzel szokták illetni viszont azokat a - nemritkán tényleg - cigányokat, akik más veteményeséből lopnak, betörnek, lopnak (Kuruc.info: a "gyilkolnak" valamiért kimaradt, pedig mennyire igaz... hadd utaljunk arra a temérdek esetre, amikor párszáz forintért gyilkoltak. Mondjuk Jásztelken a minap. Vagy Cegléden. Vagy amikor Belgiumban egy párezer Ft-os vacak MP3-lejátszóért meggyilkolták Joe Van Holsbeecket), s amit megelőzendő helyiek időnként áramot vezetnek a kerítésükbe, hátha agyoncsapja valamelyiküket. S időnként agyon is csapja. (Kuruc.info: megint egy jó kis hazugság: szerintem azt még Tóth is tudja, hogy nem a kerítésbe vezették az áramot, hanem jóval beljebb, ui. a különbségre számtalan médium – pl. a HírTV, az Echo TV, a Magyar Nemzet; rólunk nem is beszélve – is rávilágított. Az, hogy konzekvensen valótlanságot állít, az ennélfogva nem tájékozatlanságról árulkodik, hanem arról, hogy tudatosan hazudik és uszít.)

A magyar társadalom egyik legsúlyosabb, legnehezebben kezelhető problémájáról van szó. Arról, hogy a lét alján vergődők hogyan próbálják fenntartani magukat fenntarthatatlan helyzetben (Kuruc.info: tetszene megtanulni beosztani a segílykét. Most mi tehetünk arról, hogy azonnal elisszátok, eljátékgépezitek azt a családonkénti párszázezret, amit minden hónapban – a saját zsebünkből! – nektek adunk?! Egy gádzsó miért tud kijönni sokkal kevesebb pénzből?), és hogy milyen mélységesen irritálja ez mindazokat, akik a minimálbéren tengődve féltik azt a keveset, amit valamijüknek nevezhetnek. Rettentő indulatok feszülnek egymásnak. És e problémára sorra születnek a rossz válaszok - a kormány épp a legalul lévőkön akar tovább szorítani a segélyezési rendszer átalakításával (Kuruc.info: hazudsz, konkrét tervek még nincsenek; amit meg tudunk, az meg ennek pont az ellentettje, lásd pl. a most bevezetett "védendő fogyasztó" intézményét, ami, mit ad Isten, pont a cigányokat menti fel mindennemû rezsifizetési kötelezettség alól), a Fidesz meg a kiskunlacházi gyilkosság ürügyén szítja a lángot, hogy már ne csak önkormányzati szinten legyen a cigánybűnözés elleni Magyar Gárdát alapító Jobbik partnere, hanem eszmei mondandójában is. Mindezt szavazatokért. Mintha nem Orbán mondta volna néhány hónapja, ha hatalomra kerülnek, adnak néhány pofont a gárdistáknak, és hazazavarják őket.

Most mást mond. A beígért pofont, meglehet, más osztogatja majd, és nem csak a gárdisták kapják. Az rettenetes lesz. (Kuruc.info: megint jön a bőröndcsomagolós nyafi? Ahogy a Ferkótok megmondta: "el lehet menni". Ki tart vissza benneteket?) És akkor már Orbán és Kövér sem tud hazazavarni senkit.

Kapcsolódó cikk:  Lacháza-médiaszemle - frissítés: néphazis mocskolódó telefonszáma