Nem tágít korábbi elképzeléseitől a kormány és hivatala, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Hivatala (KEK KH) (egyébként a közelgő választások lebonyolításáért is felelős hivatal) és akár a börtönbe is elmegy április 1-jén, átvenni az új eredetiségvizsgáló szoftvert az Eclipse Zrt. vezetőitől.

Mint az már köztudott, 2010. március 10-én összehangolt akció keretében a Vám- és Pénzügyőrség előzetes letartóztatásba helyeztette az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt. összes vezetőjét bűnszervezetben különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás és adócsalás bűncselekmények elkövetéséért 1999. évi LXXV. törvény (maffiatörvény) alapján.

Úgy tűnik, valóban maffiaszervezetről van szó, aminek a keze még a börtönből is kiér és onnan irányítja közhivatalainkat, akik vagy félelmükben, vagy más okból, de nem tudnak megszabadulni tőlük.
Semmi nem indokolja azt, hogy a kormány és hivatala (KEK KH) ilyen módon, feltétel nélkül ragaszkodjon ehhez a bűnszervezethez és akár a börtönből is átvegye 2010. április 1-jén az eredetiségvizsgálat új rendszerét támogató szoftvert egy több mint 14. éve és még a mai napon is működő legális technológiára épülő rendszer helyett, és elköltsön rá nettó 4.95 milliárd forintot.
A Kormány 301/2009. rendelete, szakmaiatlanságának köszönhetően mára szinte teljesen szétrombolta az eredetiségvizsgálat presztízsét, jól működő rendszerét és ezzel máig közel 1000 munkanélkülit teremtett, családokat sodort a csőd szélére, teljesen fölöslegesen, ami kizárólag az Eclipse Zrt. pénzkereseti lehetőségét biztosította és biztosítja.

Máig semmilyen épkézláb magyarázatot nem kaptunk többszöri kérésünkre arra vonatkozóan, hogy az Eclipse Zrt. kizárólagos piaci pozícióba hozásán kívül mi szükség volt karácsonykor nagy sürgősséggel megalkotni a ma már bizonyítottan több sebből vérző intézkedést.

Nem hagyjuk, hogy a kormány és hivatalai, hatóságai úgy tegyenek, mintha ezek a megoldások tisztességesek és erkölcsileg elfogadhatók lennének egy demokratikus rendszerben.

Budapest, 2010. március 28.

Az eredetiségvizsgáló munkavállalók nevében és egyetértésében

Eredetiség Ellenőrzés a Gépjármű Bűnözés Ellen