A Jobbik felvonulást szervez Miskolcon, az Avas lakótelepen, ezt szeretné megakadályozni a Demokratikus Koalíció. Nem fog menni.
A Jobbik Magyar élet menete elnevezéssel felvonulást szervez október 17-én a miskolci Avas lakótelepre, hogy felhívja a kormány és a helyiek figyelmét arra, elfogyott az emberek türelme, és hogy Magyarországon ma nincs közbiztonság - jelentette ki hétfőn Egyed Zsolt, a párt országgyűlési képviselője.
Egyed rámutatott: a becsületes, dolgozó emberek nem mernek az utcára kimenni, és hétről-hétre rosszabb a közbiztonság az országban. Példaként a domonyvölgyi gyilkosságot hozta fel Egyed Zsolt, amelynek az elkövetőjét egyébként az Avas lakótelepen fogták el. A megmozduláson részt vesz és beszédet mond Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke is.
A Jobbik akciójára válaszul a Demokratikus Koalíció ellendemonstrációt hirdet. Félpályás útlezárással szeretnék megakadályozni azt, hogy a Jobbik bejusson a lakótelepre, ahol "számos becsületes, dolgos család él." A rendezvény neve: Menet a Békéért.
A Szolidaritás, az MSZP, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat, több országos és nemzetközi civil szervezet máris jelezte, hogy egyetért a kezdeményezéssel, és csatlakozhat a tüntetéshez. Az egyeztetések elkezdődtek – olvasható a Demokratikus Koalíció (DK) közleményében.
(Hír24 nyomán)
Kapcsolódó: