Bajnai Gordon Oroszlányban a Jobbik "bódító propagandáját" kritizálta, és azon örvendezett, hogy Orbán Viktor is elhatárolódott a "náci kijelentésektől". Közölte, hogy a Jobbik vezetői "nácik", a párt szavazóinak nagy részét azonban szerinte "csak a válság sodorta a párthoz". A Jobbik szimpatizánsai Bajnai beszéde alatt akasztófát tartottak a magasba.
Papírból kivágott libákkal és akasztófával várta Bajnai Gordon volt miniszterelnököt a Jobbik mintegy kéttucat tagja és szimpatizánsa egy oroszlányi lakossági fórum előtt. A tüntetők megjelentek Bajnai sajtótájékoztatóján is, ahol a politikus azt mondta, hogy "a propaganda bódította el őket". "Akiket a Jobbik propagandája elbódít, azok saját nehézségeikre másban találják meg a hibát - mondta Bajnai, hozzátéve: "Ezt minden politikusnak fegyelmezetten tudomásul kell vennie."
Az Együtt 2014 alapítója arról beszélt Oroszlányban, hogy "a Jobbikot leleplezte az a beszéd, amely múlt héten a Parlamentben elhangzott. A Jobbik vezetői, képviselői náci ideológiát képviselnek". Bajnai szerint a Jobbik szavazóira, aktivistáira ez már egyáltalán nem biztos, hogy igaz, hiszen sokukat a válság kilátástalansága kergette a Jobbik mögé. "A nácizmustól világosan el kell határolódni, és jó kormányzással megoldásokat kell találni a válság problémáira" - bölcselkedett a libás.
A volt miniszterelnök a sajtótájékoztató résztvevőitől értesült arról, hogy Orbán Viktor a parlament plenáris ülésén elhatárolódott a Jobbiktól. "Helyesnek tartom, ha Magyarország miniszterelnöke folyamatosan egyértelművé teszi az álláspontját, hogy nincs semmi közösködés a nácikkal" - mondta a hírre reagálva.
(MTI nyomán)
Frissítés: Olvasónk fényképei:
Zoom
Zoom
Zoom