Egy személy súlyosan, egy férfi pedig könnyebben sérült egy ozorai verekedésben, ami szombat délután történt a településen.

Egy kilenc fős társaság társaság beszélgetett egy ozorai kocsmában, amikor szóváltásba keveredtek két helyi lakossal. A konfliktus során a helyiek egy, szintén ozorai társukat hívták segítségül, majd vascsővel és baseball-ütővel felfegyverkezve rátámadtak korábbi vitapartnereikre, akik időközben elindultak a szórakozóhelyről. A dulakodásban egy fő súlyosan, egy személy pedig könnyebben sérült, továbbá megrongálódott egy, a kocsma előtt parkoló, Mercedes Sprinter típusú gépjármű is.
Az elkövetőket a Tamási Rendőrkapitányság beosztottai a helyszínen elfogták, majd bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt három főt előállítottak a Tamási Rendőrkapitányságra. Őrizetbe vételükről később döntenek.
(Teol)
Frissítés: Olvasónk kiegészítése az esettel kapcsolatban
A szórakozóhelyen egy 10 fős magyar társaság tartózkodott, akik vendégségbe érkeztek a faluba. A társaság több tagja fekete dzsekit viselt, erre a kocsmában egy cigány elkezdett kötekedni, hogy gárdistának Ozorán nincs helye. Erre a magyarok elzavarták a cigányt, hogy menjen ahová akar, hagyja őket békén, ők nem is gárdisták.
Ezután kb. 30 cigány jött vissza baseball-ütővel, vascsövekkel, és "Öld a gárdistát!" és hasonló felkiáltással támadtak a békésen iszogató társaságra. A magyarok megpróbáltak a balhé elől elmenni, de a cigányok nem hagyták, egy srác kezét eltörték. Egy másik srácnak pedig a fejét majdnem betörték, ömlött a vér belőle, ezért Simontornyára akartak menni, orvoshoz vinni a sérülteket.
Az egyik autót már a szórakozóhely előtt vascsővel ütlegelték, majd a cigányok üldözték az autót egészen Simontornyáig. Ott még a rendőrségről való távozás után is rátámadtak egy magyarra, az ott lévő 5 emberből 4-et sikerült elfogni a rendőröknek, de egyet se vettek őrizetbe (!), mert - a rendőrök magyarázata szerint - úgyse rendelnék el az előzetes letartóztatásukat.
A 30 fős csoportból hármat (!) állítottak elő. Őket is garázdaság miatt, holott, ha a cigányok elől nem menekülnek el a magyarok, ott megölték volna őket. Annak az ozorai családnak a tagjait, akihez érkeztek vendégségbe a magyarok, a cigányok megfenyegették, hogy felgyújtják a házukat, De a ház előtt obégató cigányokkal állítólag nem lehet semmit tenni...
A pintéri rend időszakában Ozorán most mindenki a cigányoktól retteg.