A közleményt jegyző Kulcsár Gergely
A Jobbik felháborítónak tartja, hogy pellengérre állítják azt a fiatal tanárt, aki ki merte mondani az igazat cigányügyben. Vígh Szilárd ellen vizsgálatot indított a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, mivel szerintük a tanári hivatáshoz méltatlan a fiatalember viselkedése - áll a párt közleményében, alább a folytatás.
Mint ismeretes, a világhálóra nemrégiben felkerült egy videófelvétel, amelyen egy konyári tanár kendőzetlenül beszél a cigánygyerekek oktatásának nehézségeiről. A hivatásos rettegők és gyűlöletkeltők a tőlük megszokott módon megkezdték a fiatal tanár meghurcolását. Hozzájuk csatlakozva a település polgármestere is úgy nyilatkozott, hogy Konyáron kifejezetten békésen él együtt a cigány és nem cigány lakosság, csupán "bizonyos erők" hangulatkeltéséről van szó.
Ezzel szemben az igazság az, hogy konyári lakosok egy csoportja tavaly tavasszal aláírásgyűjtésbe kezdett, amellyel a romló közbiztonság ellen akartak tiltakozni, több mint 400 aláírás gyűlt össze. Ennek hatására a Jobbik országgyűlési és megyei közgyűlési képviselői terepbejárást majd lakossági fórumot tartottak Konyáron. Itt fényesen kiderült, hogy a cigányság soraiból kikerült bűnözők élhetetlenné teszik a települést.
Ezzel összecsengenek Vígh Szilárd tanár úr szavai, aki őszintén beszél a cigány tanulók többségének tűrhetetlen, az oktatást bénító tevékenységéről.
Tűrhetetlennek tartjuk, hogy ez esetben sem a problémát akarják kezelni, hanem azt támadják, aki felhívja rá a figyelmet! A Jobbik kiáll az igazság és a meghurcolt tanár mellett, és jogi segítséget ajánl fel számára, ha bármilyen hátrány érné az igazság kimondása miatt!
Kulcsár Gergely
országgyűlési képviselő
Kapcsolódó: